Ραδιοφωνική αδειοδότηση, ψηφιακό ραδιόφωνο και πανελλαδικές άδειες από τέλη Αυγούστου

Το αμέσως επόμενο βήμα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα είναι η διευθέτηση της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών και μάλιστα με ταυτόχρονη δρομολόγηση της διαδικασίας για το ψηφιακό ραδιόφωνο. Η ενεργοποίηση του ψηφιακού ραδιοφώνου, που σχεδιάζεται για το επόμενο εξάμηνο, θα επιτρέψει την ύπαρξη ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και αύξηση του συνολικού αριθμού ραδιοφωνικών σταθμών ανά νομό.

Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε ότι οι άδειες των ραδιοφώνων «έπονται, αλλά είναι και υποχρέωση από τη συμφωνία με τους εταίρους η ρύθμιση και του ραδιοφωνικού τοπίου. Είμαστε στη φάση της επεξεργασίας ενός νόμου ο οποίος θα έρθει αμέσως μετά τις διακοπές. Πρέπει σύντομα να οργανωθεί η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Ρύθμιση και αναβάθμιση να γίνουν ταυτόχρονα.»

Περισσότερες πληροφορίες έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, που μίλησε σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή προς το τέλος του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κρέτσο, η ενεργοποίηση του ψηφιακού ραδιοφώνου αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης ώστε να γίνει δυνατή η εκπομπή ψηφιακής ραδιοφωνίας μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Το ψηφιακό ραδιόφωνο θα επιτρέψει την ύπαρξη ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, που μάλιστα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών ανά νομό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το ψηφιακό ραδιόφωνο επιτρέπει γύρω στους 15 με 18 πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοφωνικούς σταθμούς και 60 έως 68 ανά νομό.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Κρέτσος επεσήμανε ότι μέσω της αδειοδότησης διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού ο αριθμός των απαιτούμενων εργαζομένων προβλέπεται σαφώς ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της σχετικής άδειας.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Στην εποχη του FB του you tube και του Instagram η κηβερνηση θυμηθηκε να ασχοληθει με τα ραδιοφωνα εν ετη 2018..Αν νομιζει η τροικα πως θα μαζεψει χρηματα απ την αδειοδοτηση ενος μεσου που πλεον θεωρειται απ την πλειοψηφια του κοσμου ξεπερασμενο και απ την νεολαια αδιαφορο εως ανυπαρκτο κανει λαθος...Αν θελω να ακουσω μουσικη παταω στο you tube οτι θελω εκεινη την στιγμη και τελος, ολος ο κοσμος στο σπιτι στο μαγαζι και στην δουλεια του αυτο κανει...τα ραδιοφωνα θα εχουν την τυχη των δισκοπωλειων..Εχουμε λυσει ολα τα προβληματα σε αυτη την χωρα και τωρα μας εμεινε η τηλεοραση και το ραδιοφωνο..ολα τα χει η μαριορη ο φερετζες της λειπει..Αντε να δουμε ποιος θα επενδυσει τα χρηματα του σε ενα μεσο που ακουγεται πλεον μονο στο αυτοκινητο εφοσον δεν υπαρχει usb smartphone η cd...Ωραια αφορμη για να τσακωνονται παλι στα τηλεπαραθυρα μεχρι τα χριστουγεννα οπως περσι..

Θα μας πουν ξανά πως "χωράνε" μόνο 20, 25, 30 σταθμοί αλλιώς θα πέσουν τα αεροπλάνα; Θα μας πουν ότι η εκπομπή πάνω από τους 101-102-103-104 MHz θα ρίξει τα αεροπλάνα από τον ουρανό; Αναμένουμε!

Έλα πες, πόσους ραδιοφωνικούς σταθμούς έχεις; Πρέπει να σε πόνεσε πολύ ε; Χμμμ δεν πειράζει. Στη σειρά και εσύ τώρα μαζί με τους άλλους "μιντιάρχες" για μία αδειούλα.  Και θυμήσου....θα υπάρχει και εδώ λαγός. Να έχεις το νου σου.

Έλα πες, πόσους ραδιοφωνικούς σταθμούς έχεις; Πρέπει να σε πόνεσε πολύ ε; Χμμμ δεν πειράζει. Στη σειρά και εσύ τώρα μαζί με τους άλλους "μιντιάρχες" για μία αδειούλα.  Και θυμήσου....θα υπάρχει και εδώ λαγός. Να έχεις το νου σου.

Εσύ προφανώς έχεις την άδεια εξασφαλισμένη, οπότε βγάζεις λόγια. Για πες μας γιατί η αγαπημένη σου κυβέρνηση δεν έχει καταργήσει το διαχωρισμό ανάμεσα στα ενημερωτικά και τα μη ενημερωτικά ραδιόφωνα, μην επιτρέποντας στα μη ενημερωτικά ραδιόφωνα να μετατραπούν σε ενημερωτικά αλλά επιτρέποντας τα ενημερωτικά να μετατραπούν σε μη ενημερωτικά.. αλλά ταυτοχρόνως επιτρέποντας στα "δικά τους" ραδιόφωνα (τα μαγαζάκια του Στο Κόκκινο στην επαρχία, Ραδιόφωνο 24/7 κλπ.) να παραβιάζουν αυτό το νόμο. Πες μας πως ξεκίνησε παράνομα το κομματικό φερέφωνο σου, πως τον έκλεισε η ΕΕΤΤ το 2006 και 2007, και πως "νομιμοποιήθηκε" από τη ΝΔ το 2008! Πες μας ξανά για την έκθεση της Φλωρεντίας σύμφωνα με την οποία "χωράνε" μόνο 4 πανελλαδικά κανάλια την ίδια στιγμή που στην ίδια την Ιταλία έχει περίπου 60 κανάλια εθνικής εμβέλειας με την ψηφιακή τηλεόραση και περίπου 300 κανάλια να εκπέμπουν σε κάθε πόλη. Σιχαμέμε φασιστεροκομματόσκυλε! 

Και φυσικά με πανελλαδικές άδειες ραδιοφώνου, η κυβέρνηση που θα "τσάκιζε" τους ολιγάρχες θα τους "τσακίσει" για άλλη μια φορά, δίνοντας τους άδειες για να ακούγεται η προπαγάνδα τους πανελλαδικά!

Οι ιδιοκτήτες των σταθμών της επαρχίας νομίζουν οτι αν δεν υπάρχουν σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ο κόσμος θα ακούει τους δικούς τους. Στην εποχή του internet που μπορείς να ακούσεις ακόμα και σταθμούς του εξωτερικού, μερικοί νομίζουν οτι με απαγορεύσεις θα αυξηθεί η ακροαματικότητα των σταθμών τους.

Οι μεγάλοι σταθμοί Αθηνών είναι ραδιοφωνικά νεκροί ούτως ή άλλως. Παίζουν τελειωμένες μουσικές λίστες χωρίς ενδιαφέρον. Μακάρι να κλείνανε όλοι να πιάνουμε τίποτε από γύρω στο λεκανοπέδιο!

[quote=Chris G]

Οι μεγάλοι σταθμοί Αθηνών είναι ραδιοφωνικά νεκροί ούτως ή άλλως. Παίζουν τελειωμένες μουσικές λίστες χωρίς ενδιαφέρον. Μακάρι να κλείνανε όλοι να πιάνουμε τίποτε από γύρω στο λεκανοπέδιο!

[/quote]

Η ραδιοφωνική νέκτρα καθιερώθηκε από τη στιγμή που με τη βούλα επέτρεψε ο νόμος την πολυιδιοκτησία. Τώρα έχεις λίγους κυρίαρχους ομίλους με "επαγγελματίες" ανίδεους που φτιάχνουν πλει λιστ-κονσέρβες για κάθε σταθμό του ομίλου, χωρίς μεράκι και χωρίς όραμα. Φυσικά η συγκέντρωση της ιδιοκτησίας συμφέρει τους ιδιοκτήτες και έτσι δεν κουνάει φύλλο. Τώρα η κυβέρνηση που *θα* τσάκιζε τους ολιγάρχες, έχει σκοπό, εφόσον τους πουλήσει πρώτα χρυσάφι τις τηλεοπτικές άδειες, να δους δώσει και τις ραδιοφωνικές άδειες με δικαίωμα πανελλαδικής εκπομπής. Φυσικά ούτε λόγος για την καταστροφή του ραδιοφωνικού τοπίου που έγινε το 2001-2002.

Παρότι δικαίως προσάπτετε πολλά και στον Παππά και στην κυβέρνηση συνολικά, εν μέρει μια αδειοδότηση είναι καλή εξέλιξη γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το καθεστώς ολιγοπωλίου στις ραδιοφωνικές συχνότητες. Οι συχνότητες δυστυχώς λειτουργούν σαν να είναι περίπτερο, ή ταξί, όποιος είχε προλάβει να στήσει μια κεραία τη δεκαετία του 90 δικαιούται να εκπέμπει μέχρι σήμερα χωρίς κανέναν έλεγχο, ενώ μπορεί να τη μοσχοπουλήσει σαν να ήταν χωράφι του ή να αφήσει τον αυτόματο πιλότο για χρόνια χωρίς να ασχολείται με το σταθμό και τους ακροατές του. Το χειρότερο ήταν ότι υπήρχε τεράστια δυσκολία εισόδου νέων παικτών στην αγορά, που πολύ πιθανόν να μπορούσαν να συνεισφέρουν και κεφάλαια και νέες ιδέες και καλό πρόγραμμα, αλλά και να ενισχύσουν συνολικά τη ραδιοφωνική οικονομία.

Τώρα αν εκτός από το άνοιγμα της μπάντας σε νέους παίκτες πρέπει να δοθούν άδειες ή να αφεθεί η μπάντα τελείως ελεύθερη, όπως γράφεται στην πρώτη ανάρτηση, βρίσκω τεράστιες δυσκολίες στο πώς αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει. Δεδομένου ότι αντικειμενικά σε όλες τις μπάντες υπάρχει ένα όριο (στα FM νομίζω έχουμε ένα μπούκωμα στους 60-70 σταθμούς), πάλι θα καταλήγαμε να έχουμε στα FM όσους προλάβαιναν να καπαρώσουν μια συχνότητα και μετά φρένο.

Δεν υπάρχει μπούκωμα στις 60-70 συχνότητες. Η Ρώμη έχει 90-95, η Κωνσταντινούπολη 102. Με σωστές προδιαγραφές και χωρίς υπερδιαμόρφωση χωράνε. Αλλά οι τωρινοί ιδιοκτήτες δεν θέλουν ανταγωνισμό (ο πραγματικός λόγος γιατί έγινε η "σφαγή" του 2001) ενώ οι εκάστοτε κυβερνήσεις θέλουν λίγες φωνές και ελεγχόμενες.

Σχετικά με τα υπόλοιπα, η αδειοδότηση δεν αλλάζει τίποτα απαραιτήτως. Δόθηκαν ραδιοφωνικές άδειες το 2001 και το 2002 στην Αττική. Και τι έγινε; Αδικήθηκαν πολλοί ενώ πήραν τις συχνότητες στα χέρια τους λίγοι και "εκλεκτοί". Και ενώ οι άδειες είχαν χρονική διάρκεια 4 ετών, πέρασαν 16 χρόνια και ακόμα να γίνει νέα αδειοδότηση, ενώ απόφαση του Στ.Ε. του...2004 για ακύρωση της αδειοδότησης του 2002 και προκήρυξη νέου διαγωνισμού αδειοδότησης δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα, και πολύ εύκολα μάλιστα.

Και να είσαι σίγουρος πως οι άδειες λίγες θα είναι, με 1002 ψλεμματα πτι "δεν χωράνε" και ότι "θα πέσουν τα αεροπλάνα" και πως "τσακίζουν τους ολιγάρχες" και άλλες σαχλαμάρες. Τα ίδια με την τηλεόραση, όπου και εκεί τα ίδια θέλουν να κάνουν.

Και ας μην ξεχάσουμε κάτι άλλο: τηλεοπτικές άδειες δόθηκαν το 1993. Είναι ψέμα, ένα από τα πολλα, το ότι δεν δόθηκαν ποτέ. Αλλά αυτό μας δείχνει και κάτι άλλο: όπως με το ραδιόφωνο, ποιος σας είπε ότι ένας διαγωνισμός αδειοδότησης θα επαναφέρει την "νομιμότητα" οριστικά και δια παντός; Δόθηκαν τηλεοπτικές άδειες το 1993. Από τότε έχουν περάσει 24 χρόνια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα.

Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση που η ίδια παρανομεί με το δικό της ραδιοφωνικό μαγαζάκι στην επαρχία και που εξακολουθεί να εφαρμόζει (επιλεκτικά) τους άδικους νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως ο νόμος για τους ενημερωτικούς και μη ενημερωτικούς σταθμούς, και μετά έχει το θράσος να μιλάει για νομιμότητα και δικαιοσύνη. Δεν μασάμε όλοι όμως.

Καλά, όποιος έχει κυκλοφορήσει στη Ρώμη ή στην Κωνσταντινούπολη ή και στη Μαδρίτη έχει προσέξει ότι σε κάθε τετράγωνο πιάνουν και διαφορετικοί σταθμοί. Επίσης όποιος έχει προσέξει πώς λειτουργεί το τεχνικά μη ελεγχόμενο τοπίο των ερτζιανών της Ελλάδας, ξέρει ότι η υπερδιαμόρφωση, οι συμφάσεις, η έλλειψη φίλτρων και οι αρμονικές πάνε σύννεφο, κάποιοι ιδιοκτήτες θέλουν έως και ολόκληρο το μεγάκυκλο δικό τους, κάποιοι άλλοι στην επαρχία θέλουν 3 και 4 συχνότητες, άλλοι βάζουν αναμεταδότες σε 4 νομούς γιατί έτσι. Ακόμη και στην Αθήνα προ του 2001, που την παρουσιάζεις σαν ιδανικό, υπήρχανε πολλά προβλήματα. Κι επίσης δεν είναι ψέμα ότι κατά μέσο όρο κάθε ένα εξάμηνο πέφτει καταγγελία από την αεροπλοΐα για παρεμβολές από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στις μισές από αυτές, από νόμιμους σταθμούς. Δεν λέω ότι η μπάντα θα έπρεπε να είναι άδεια μετά τους 102, αλλά οι αρμονικές είναι φυσιολογικό παράγωγο κάθε ραδιοφωνικού σταθμού δεν μπορεί να το παίρνεις στην πλάκα όταν έχεις άσχετους ραδιοφωνατζήδες που θέλουν να εκπέμπουν μετά τους 101 και δεν ξέρουν τι είναι τα υψίσυχνα φίλτρα. Και σε ρωτώ: αν δεχτούμε ότι ήθελες εσύ ο ίδιος να διορθώσεις τα πράγματα στο ραδιόφωνο, πόσο εύκολα θα εμπιστευόσουν αυτούς τους υποτιθέμενα επαγγελματίες του ραδιοφώνου, μικρούς και μεγάλους, ώστε να εκπέμψουν χωρίς άδειες και κατά συνέπεια χωρίς κανένα έλεγχο;

Ναι, συμφωνώ ότι οι κυβερνήσεις θα ήθελαν να περιορίσουν τον αριθμό των αδειών για να μπορούν να ελέγχουν τους σταθμούς. Και συμφωνώ ότι οι προηγούμενες αδειοδοτήσεις δεν έκαναν τίποτα, αλλά και τι να κάνουν, αφού δεν τηρήθηκαν καν. Από την άλλη δεν θα είναι τελείως παράλογος αυτός που θα σε ρωτήσει γιατί να κρατάει συχνότητα κάποιος που δεν έχει εχέγγυα ότι θα τη λειτουργήσει σωστά, πχ ότι θα έχει το απαιτούμενο προσωπικό, ότι θα τηρεί το πρόγραμμα που είχε όταν αδειοδοτήθηκε κλπ. Και πώς θα τελειώσει αυτό το καθεστώς των ραδιοφωνικών σταθμών που αποτελούνται από έναν υπολογιστή κλεισμένο σε μία ντουλάπα που παίζει όλο κι όλο ένα πλέιλιστ;

[quote=ανώνυμος]

Καλά, όποιος έχει κυκλοφορήσει στη Ρώμη ή στην Κωνσταντινούπολη ή και στη Μαδρίτη έχει προσέξει ότι σε κάθε τετράγωνο πιάνουν και διαφορετικοί σταθμοί.[/quote]

Λάθοε. Στην Κωνσταντινούπολη για παράδειγμα οι ίδιοι σταθμοί εκπέμπουν σε όλη την πόλη και εκπέμπουν όλοι από το ίδιο κέντρο εκπομπής, με τεράστιους ιστούς που φαίνονται και από το αεροδρόμιο. Για κάποιο περίεργο λόγο τα αεροπλάνα εκεί όμως δεν πέφτουν από τον ουρανό. Στην Ρώμη χρησιμοποιούνται 3-4 κέντρα εκπομπής αλλά η κάλυψη του 95% των σταθμών είναι ίδια σε όλη την πόλη.

[quote]Επίσης όποιος έχει προσέξει πώς λειτουργεί το τεχνικά μη ελεγχόμενο τοπίο των ερτζιανών της Ελλάδας, ξέρει ότι η υπερδιαμόρφωση, οι συμφάσεις, η έλλειψη φίλτρων και οι αρμονικές πάνε σύννεφο, κάποιοι ιδιοκτήτες θέλουν έως και ολόκληρο το μεγάκυκλο δικό τους, κάποιοι άλλοι στην επαρχία θέλουν 3 και 4 συχνότητες, άλλοι βάζουν αναμεταδότες σε 4 νομούς γιατί έτσι.[/quote]

Τώρα που επιτρέπονται (εκ νέου) οι αναμεταδόσεις των σταθμών σε περιφερειακό επίπεδο βεβαίως και θα βάλουν αναμεταδότες σε 3-4 νομούς. Γιατί όχι; Αυτό μας πειράζει αλλά δεν μας πειράζουν οι πανελλαδικές άδειες ραδιοφώνου; όσο για το τεχνικά μη ελεγχόμενο τοπίο των ερτζιανών της Ελλάδας, εκεί θα μπορούσε να μιλήσει η νομοθεσία, αλλά αντί να γίνεται αυτό, οι εκάστοτε κυβερνήσεις χρησιμοποιούν αυτό το "χάος" προς όφελος του και σαν πρόσχημα για να πουν πως "δεν χωράνε" πολλοί σταθμοί, πρέπει να κλείσουν οι περισσότεροι, κλπ. κλπ. κλπ.

[quote]Ακόμη και στην Αθήνα προ του 2001, που την παρουσιάζεις σαν ιδανικό, υπήρχανε πολλά προβλήματα. Κι επίσης δεν είναι ψέμα ότι κατά μέσο όρο κάθε ένα εξάμηνο πέφτει καταγγελία από την αεροπλοΐα για παρεμβολές από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στις μισές από αυτές, από νόμιμους σταθμούς. Δεν λέω ότι η μπάντα θα έπρεπε να είναι άδεια μετά τους 102, αλλά οι αρμονικές είναι φυσιολογικό παράγωγο κάθε ραδιοφωνικού σταθμού δεν μπορεί να το παίρνεις στην πλάκα όταν έχεις άσχετους ραδιοφωνατζήδες που θέλουν να εκπέμπουν μετά τους 101 και δεν ξέρουν τι είναι τα υψίσυχνα φίλτρα.[/quote]

Πάσχεις από λογική, όπως το 95% των ατόμων αυτού του χώρου. Ακούς ό,τι θέλεις, αγνοείς ό,τι θέλεις, και βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου. Όλα αυτά είναι ενδείξεις κάποιου που δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα. Πρώτον, κανένας δεν παρουσίασε την προ-2001 κατάσταση ως ιδανική. Αλλά θα μπορούσε να τακτοποιηθεί άνετα χωρίς να πέσει το μαύρο σε 60+ σταθμούς με την βοήθεια των ΜΑΤ και με πρόσχημα τα ψέματα για τον αριθμό των σταθμών που "χώραγε" στην μπάντα και που άλλαζε συνεχώς, από 20 σε 23 σε 28 σε 35 σε 40, κλπ. Τα προβλήματα που υπήρχαν τότε μπορούσαν να λυθούν υποχρεώνοντας τους σταθμούς να εκπέμπουν με σωστές τεχνικές προδιαγραφές. Και εφόσον γίνεται αυτό, ακόμα και 80 ή 90 ή 100 σταθμοί χωράνε χωρίς να διακινδυνεύουν οι πτήσεις. Αντιθέτως, μπορεί να εκπέμπουν μόνο 5 ή 10 ή 20 σταθμοί αλλά αν αυτοί οι λίγοι σταθμοί χρησιμοποιούν μηχανήματα της πλάκας και δεν τηρούν τις σωστές προδιαγραφές, πάλι θα υπάρξουν προβλήματα για την αεροναυτιλία, ακόμα και αν εκπέμπουν όλοι από τους 88 μέχρι τους 95 ή 100 ή 102, ακόμα και αν ο αριθμός των σταθμών μπορεί να μετρηθεί στα δάχτυλα των χεριών. Κατάλαβες τώρα;

[quote]Και σε ρωτώ: αν δεχτούμε ότι ήθελες εσύ ο ίδιος να διορθώσεις τα πράγματα στο ραδιόφωνο, πόσο εύκολα θα εμπιστευόσουν αυτούς τους υποτιθέμενα επαγγελματίες του ραδιοφώνου, μικρούς και μεγάλους, ώστε να εκπέμψουν χωρίς άδειες και κατά συνέπεια χωρίς κανένα έλεγχο;[/quote]

Για άλλη μια φορά λόγω έλλειψης επιχειρημάτων εκ μέρους σου βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου. Κανένας εδώ δεν μίλησε για ένα ραδιοφωνικό τοπίο που θα έπρεπε να μην ελέγχεται καθόλου. Δείξε μου εσύ που ειπώθηκε αυτό. Αν θέλεις να κάνεις διάλογο, να τον κάνεις σωστά, όχι να βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου και μετά να δημιουργείς διαφωνία πάνω σ' αυτό.

[quote]Ναι, συμφωνώ ότι οι κυβερνήσεις θα ήθελαν να περιορίσουν τον αριθμό των αδειών για να μπορούν να ελέγχουν τους σταθμούς. Και συμφωνώ ότι οι προηγούμενες αδειοδοτήσεις δεν έκαναν τίποτα, αλλά και τι να κάνουν, αφού δεν τηρήθηκαν καν.[/quote]

Η μία αδειοδότηση, αυτή του 2002, ακυρώθηκε (ορθώς) από το Στ.Ε., οπότε για ποιο λόγο και με ποια δικαιολογία να τηρηθεί; Μάλιστα αυτό που πραγματικά δεν τηρήθηκε ήταν η απόφαση του Στ.Ε. από το μακρινό 2004, που ακύρωσε τις άδειες του 2002 και υποχρέωσε το κράτος να προχωρήσει σε νέα προκύρηξη, κάτι που δεν έγινε ποτέ φυσικά γιατί το κράτος, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι υπεράνω νόμου και δικαστικών αποφάσεων. Οι νόμοι είναι για τους μικρούς και τους ηλίθιους, όχι για τους Ελληνάρες και τα λαμόγια που μετά παραδίδουν μαθήματα νομιμοφροσύνης σε εμάς τους ασήμαντους.

Και θα πω και κάτι άλλο: το να γίνει μια αδειοδότηση, δεν σημαίνει πως είναι σωστή αδειοδότηση, ούτε σημαίνει πως είναι νόμιμη η διαδικασία. Το είδαμε αυτό πέρυσι με την απόπειρα αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, το είδαμε το 2002 με τις ραδιοφωνικές άδειες. Και κάτι άλλο επίσης: το να υπάρχει ένας νόμος, δεν σημαίνει πως είναι σωστός, δίκαιος, ή συνταγματικός. Για παράδειγμα, πραγματικά πιστεύεις ότι ο νόμος που επιτρέπει σε ενημερωτικούς σταθμούς να μετατρέψουν το πρόγραμμα τους σε μη ενημερωτικό, αλλά που δεν παρέχει την ανάλογη δυνατότητα στους μη ενημερωτικούς σταθμούς να μετατραπούν σε ενημερωτικοί σταθμοί, είναι σωστός; Είναι δίκαιος; Υπάρχει πνεύμα δικαιοσύνης σ' αυτό το νόμο; Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Και πάλι παραβιάζεται αυτός ο νόμος κατά δοκούν... για παράδειγμα, το κομματικό φερέφωνο Στο Κόκκινο εκπέμπει από συχνότητες στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες επαρχιακές πόλεις που είναι δηλωμένες μη ενημερωτικές, ενώ μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα. Ο νεοσύστατος 24/7 που εκπέμπει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, το ίδιο. Ή θα εφαρμοστούν οι νόμοι που υπάρχουν (έστω και άδικοι) ή να καταργηθούν επιτέλους! Όχι όμως αυτή η κατάσταση όπου αν έχεις πολιτικές ή κομματικές πλάτες ο νόμος δεν σε πιάνει. Και μην μου πει κανείς πως "έτσι λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα." Ας σταματήσει και ας πιέσει ο κόσμος, ας πιέσουν οι κατά τα άλλα ξερόλες ραδιοφωνιτζήδες, να τερματήσει αυτή η κατάσταση. Αλλά δεν γίνεται αυτό, και ξέρεις γιατί δεν γίνεται; Γιατί οι περισσότεροι κατά κάποιο τρόπο ή έχουν βολευτεί με την υπάρχουσα κατάσταση, ή πιστεύουν πως έχουν κάτι να κερδίσουν, ή δεν θέλουν να γίνουν "κακά παιδιά" και να ταράξουν τα νερά, μπας και δεν τους δοθεί η πολυπόθητη άδεια αν και πότε προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης. Καθεστώς ομηρίας με άλλα λόγια, αλλά με την συνενοχή πολλών.

[quote]Από την άλλη δεν θα είναι τελείως παράλογος αυτός που θα σε ρωτήσει γιατί να κρατάει συχνότητα κάποιος που δεν έχει εχέγγυα ότι θα τη λειτουργήσει σωστά, πχ ότι θα έχει το απαιτούμενο προσωπικό, ότι θα τηρεί το πρόγραμμα που είχε όταν αδειοδοτήθηκε κλπ. Και πώς θα τελειώσει αυτό το καθεστώς των ραδιοφωνικών σταθμών που αποτελούνται από έναν υπολογιστή κλεισμένο σε μία ντουλάπα που παίζει όλο κι όλο ένα πλέιλιστ;[/qoute]

Τι θα πει δεν έχει το προαπαιτούμενο προσωπικό; Ένας ραδιοφωνικός σταθμός σε μια μικρή επαρχιακή περιοχή, για παράδειγμα, ή σε ένα νησί, όπου δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον από άλλους σταθμούς να εκπέμψουν, πρέπει να κλείσει αν δεν έχει 5-10-20 άτομα στο προσωπικό του; Και μάλιστα εν μέσω κρίσης; Αυτό είναι παράλογο και αντί να κάνει καλό και να δημιουργεί θέσεις εργασίας, της καταργεί και κλείνει μαζί και πολλές μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή αυτούς τους μικρούς σταθμούς. Και στο κάτω κάτω, τέτοια υποχρέωση για ελάχιστο προσωπικό δεν υπάρχει σε πολλές άλλες χώρες. Πολλοί στην Ελλάδα νομίζουν πως μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό το πράγμα με τους σταθμούς που παίζουν μόνο πλει λιστ κλπ. (και γενικότερα αυτό το σκεπτικό επικρατεί σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα, πως το κάθε τι που θεωρείται αρνητικό σ'αυτή τη χώρα είναι "Ελληνικό φαινόμενο" και μόνο). Εγώ σας λέω πως είναι ο κανόνας στο εξωτερικό και όχι η εξαίρεση, και όσο το ραδιόφωνο πέφτει στις προτιμήσεις του κοινού εξαιτίας του "ανταγωνισμού" που υπάρχει πλέον από smartphones, κινητές συσκευές, mp3, YouTube, Spotify, και γενικότερα το streaming και το διαδίκτυο και τις ψηφιακές τεχνολογίες, το ραδιόφωνο θα στρέφεται όλο και περισσότερο στις "φτηνές λύσεις." Αυτό γίνεται στο εξωτερικό εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία και θα συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο. Μπες σε ξένα ραδιοφωνικά φόρουμ και θα δεις πως αυτό ακριβώς συζητάνε.

Από κει και πέρα, τι θα πει "σωστό" ραδιόφωνο; Ένας σταθμός που έχει 100 άτομα προσωπικό αλλά προπαγανδίζει και διατηρεί κομματική γραμμή και δεν κρατάει έστω και μια προσχηματική ισορροπία στην "ενημέρωση" που παρέχει, κάνει σωστά την δουλειά του επειδή έχει τάχα μου μεγάλο προσωπικό και δεν παίζει μια πλει λιστ; Το "μεγάλο" προσωπικό μάλιστα είναι δικό του ή μήπως μοιράζεται ανά 3-4 σταθμούς, ένα τηλεοπτικό κανάλι, μια εφημερίδα και μερικά περιοδικά του ίδιου ομίλου; Ο όμιλος, για να αγοράσει όλα αυτά τα μέσα, τι χρέος απέκτησε; Μπορεί να το εξυπηρετήσει ή κινδυνεύει να φαληρήσει, όπως έγινε με τον Λυμπέρη και όπως γίνεται και στο εξωτερικό σε πολλές περιπτώσεις;

Ώρα να ξυπνήσουμε λιγάκι εδώ στην Ελλάδα και να σταματήσουμε να μασάμε τα λόγια του κάθε λαμόγιου υπουργού και να πάψουμε να διατηρούμε αυτό το σκεπτικό όπου πιστεύουμε πως το κάθε τι που το θεωρούμε "αρνητικό" στην Ελλάδα, υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Ώρα να μάθετε και 2-3 πράγματα για την ραδιοφωνική αγορά σε άλλα κράτη, για τις τάσεις που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, για τις προτιμήσεις του κοινού, τον ανταγωνισμό από τις νέες τεχνολογίες, τις τεχνικές δυνατότητες και η "χωριτικότητα" της μπάντας, και πολλά άλλα.

Παιδια τι διαφορα θα υπαρχει τωρα με τις ψηφιακες μεταδόσεις? στο τεχνικο κομματι εννοω. τι θα αλλάξει στα κεραιοπάρκα ας πούμε?

[quote=akroatis222]

Παιδια τι διαφορα θα υπαρχει τωρα με τις ψηφιακες μεταδόσεις? στο τεχνικο κομματι εννοω. τι θα αλλάξει στα κεραιοπάρκα ας πούμε?

[/quote]

Το πιθανότερο είναι να τα δώσουν όλα στην DIGEA όπως με την τηλεόραση και μετά να πουλάνε παραμύθια για το πως "τσάκισαν" τους ολιγάρχες και "επανέφεραν τη νομιμότητα" στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και φυσικά από τη στιγμή που οι εκπομπές αυτών των σταθμών θα πάνε σε πάροχο, θα πληρώνουν ενοίκιο οι σταθμοί για να εκπέμπουν, κάτι που θα γονατίσει πολλούς επαρχιακούς σταθμούς.

Η Κωσταντινουπολη εχει 102 σταθμούς γιατι εχει πληθυσμό κοντα στα 18 εκατομμύρια κόσμο, υπερβαίνει ακομη και τον πληθυσμό του Παρισιού. Οποτε ειναι λιγο υπερβολή να κανουμε σύγκριση την Αθηνα με την Κωσταντινουπολη. Ναι, να υπαρξει κι άλλη θεση Ρ/Σ στα FM αλλα σιγουρα η απόσταση 0.2 MHz ειναι πολυ μικρή. Επισης, οι ιστοί σαν θέαμα δεν ειναι και οτι καλλιτερο - αναφέρομαι στην Κωσταντινουπολη- αρεσει σε εσάς αυτη η εικόνα που εχει ο Υμηττος; Οχι, ειναι έκτρωμα. Στη Ρώμη πχ υπαρχει μονο ενας ιστος κοντα στον λόφο του αγιου Πέτρου. Επισης, σε ολόκληρη την Α1 -αναφέρομαι στην ιταλική εθνικη οδο- η RAI εκπεμπει στους 103,3 και μάλιστα υπαρχει αναφορά σε οδική σήμανση με το χαρακτηριστικό πράσινο φόντο της autostrade - αυτοκινητοδρομου. Το λογικό ειναι να υπαρξει ενα συμμάζεμα με τους ιστούς. Να κατοχυρωθούν συχνοτητες πανελλαδικά, πχ ΕΡΑ1 91.6 για ολόκληρη την Ελλαδα και να εντοπιστούν Κ/Ε τοπικα με κεντρικούς ιστούς αναμεταδότες για πολλούς Ρ/Σ και οχι μονο για εναν. Οπως ο πυργος του ΟΤΕ στην Παρνηθα, Γερανεια, Χλωμος, Πηλίου, Αίνου.  Να υπαρχει ενα πλέγμα επίλυσης ζητημάτων, πανελλαδική κατοχύρωση συχνότητας για τους κρατικούς Ρ/Σ, συχνοτητα για τις εθνικές οδούς και φυσικα να υπολογίζεται  η φυσική αισθητική στις κορφές των βουνών. Κάποτε ειχα διάφορες εδω στο radiofono.gr  γιατι η ΕΡΑ ειχε πολλες συχνοτητες - υποστήριζα την άποψη μου να μην δέχονται παρεμβολές απο ιδιωτικούς Ρ/Σ - θυμαμαι που έλεγε ο φίλος πως κακώς η ΕΡΑ εχει πολλες συχνοτητες - και δίκιο ειχε - απο την άλλη ομως και οι μιντιαρχες ζητούσαν να κατοχυρώνουν τις συχνοτητες τσάμπα. Αυτα ολα λοιπον πρεπει να σταματήσουν. Ας κατοχυρώσει η ΕΡΑ συγκεκριμένες συχνοτητες σε ολόκληρη την Ελλαδα και να ειναι συγκεκριμένες πχ 91.6 σε ολόκληρη την Ελλαδα η λ.χ 105.8 για την εθνικη οδό και στο RDS να αναγράφεται η θεση του K/E, οι μιντιαρχες να εκπέμπουν πανελλαδικά στο ψηφιακο ραδιοφωνο, τελος καμία συχνοτητα να μην κατοχυρωθεί δωρεάν, να υπαρχει κόμιστρο στους ιδιωτικους Ρ/Σ, ανάλογα με την κάλυψη και επιτέλους! Οχι αλλοι ιστοι πάνω στα βουνά! Ενας για όλους! Αυτα να ειναι τα κριτήρια του ΕΣΡ στις άδειες και έπειτα να αναλαμβάνει η ΕΕΤΤ. Απλα τα πράγματα. Σειρα, μετρο, ορθολογισμός και φυσικα αποκόμιση κρατικων εσοδων.

Υ.Γ Απο που εκπεμπει ο Χριστιανισμος 104.3; Παρνηθα; Πεντέλη; Αιγινα;

Και γιατι να μην υπαρχει ψηφιακός πάροχος μονο για τοπικούς Ρ/Σ ανα περιφέρεια, Συνεταιριστικος; Παιδια μην δαιμονοποιουμε τα παντα. Υπαρχει η συλλογικότητα και το μεράκι; Υπαρχει αμεροληψια; Ολα γίνονται. Οι ραδιοφωνικες συντεχνίες κοιτάνε με όραμα και διαχρονικο στόχο; Μεχρι στιγμής οχι. Πρώτα αυτοί να δώσουν κίνητρα και προτάσεις. Το κρατος είμαστε εμεις πρώτα. 

[quote=ανώνυμος]

Και γιατι να μην υπαρχει ψηφιακός πάροχος μονο για τοπικούς Ρ/Σ ανα περιφέρεια, Συνεταιριστικος; Παιδια μην δαιμονοποιουμε τα παντα. Υπαρχει η συλλογικότητα και το μεράκι; Υπαρχει αμεροληψια; Ολα γίνονται. Οι ραδιοφωνικες συντεχνίες κοιτάνε με όραμα και διαχρονικο στόχο; Μεχρι στιγμής οχι. Πρώτα αυτοί να δώσουν κίνητρα και προτάσεις. Το κρατος είμαστε εμεις πρώτα. 

[/quote]

Υπήρχαν και υπάρχουν όλα αυτά. Υπάρχει όμως και ένα διεφθαρμένο κράτος και υπάρχουν και αχόρταγοι ολιγάρχες που τα θέλουν ΟΛΑ δικά τους και τα καταφέρνουν, όπως έγινε με την DIGEA. Αν θυμόσαστε υπήρχαν κατά τόπους πάροχοι όπως η Digital Union κ.α. οι οποίοι μετά έβαλαν λουκέτο μόλις δόθηκε σε τιμή ευκαιρίας το ψηφιακό τηλεοπτικό μονοπώλιο στην DIGEA. Ξυπνήστε!

[quote=ανώνυμος]

Η Κωσταντινουπολη εχει 102 σταθμούς γιατι εχει πληθυσμό κοντα στα 18 εκατομμύρια κόσμο, υπερβαίνει ακομη και τον πληθυσμό του Παρισιού. Οποτε ειναι λιγο υπερβολή να κανουμε σύγκριση την Αθηνα με την Κωσταντινουπολη.[/quote]

Καθόλου. Η Ρώμη έχει σχεδόν τόσους σταθμούς με πληθυσμό ανάλογο με αυτόν της Αθήνας. Το ίδιο η Νάπολι, το ίδιο και το Μιλάνο. Να μην λέμε ό,τι θέλουμε. Πέραν από αυτό, το θέμα είναι πόσους σταθμούς έστω και θεωρητικά χωράει η μπάντα, ως απόδειξη ότι αυτά που έλεγαν τότε, το 2001 και το 2002, αυτά που έλεγαν το 2008 όταν ο Ρουσσόπουλος ανακοίνησε τον περιβόητο χάρτη συχνοτήτων, και αυτά που θα πουν στη συνέχεια, περί παρεμβολών αν υπερβεί Χ αριθμός σταθμών, είναι χονδρά ψέματα.

[quote]Ναι, να υπαρξει κι άλλη θεση Ρ/Σ στα FM αλλα σιγουρα η απόσταση 0.2 MHz ειναι πολυ μικρή.[/quote]

Μόνος σου μιλάς και δεν ξέρεις τι λες. Καθόλου μικρή δεν είναι εφόσον τηρούνται οι σωστές προδιαγραφές. Λειτουργεί μια χαρά στην Ιταλία και στην Τουρκία.

[quote]Επισης, οι ιστοί σαν θέαμα δεν ειναι και οτι καλλιτερο - αναφέρομαι στην Κωσταντινουπολη- αρεσει σε εσάς αυτη η εικόνα που εχει ο Υμηττος; Οχι, ειναι έκτρωμα. Στη Ρώμη πχ υπαρχει μονο ενας ιστος κοντα στον λόφο του αγιου Πέτρου. Επισης, σε ολόκληρη την Α1 -αναφέρομαι στην ιταλική εθνικη οδο- η RAI εκπεμπει στους 103,3 και μάλιστα υπαρχει αναφορά σε οδική σήμανση με το χαρακτηριστικό πράσινο φόντο της autostrade - αυτοκινητοδρομου.[/quote]

Λάθος, λάθος, και λάθος! Πρώτον, "πάρκα κεραιών" υπάρχουν σε πάρα πολλές χώρες, ακόμα και στις ΗΠΑ. Το Mount Wilson στο Λος Άντζελες είναι γεμάτο ιστούς, όπως και το South Mountain έξω από το Φοίνιξ της Αριζόνα. Αυτό που γράφεις για την Ρώμη είναι επίσης λάθος, πρώτον επειδή χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 3-4 κέντρα εκπομπής και δεύτερον επειδή σε αυτά τα κέντρα εκπομπής δεν υπάρχει μόνο ένας ιστός. Το radiomap έχει φωτογραφίες. Η ασχετοσύνη όμως πάει σύννεφο σ'αυτή τη χώρα και τόσο το χειρότερο όταν κάποιος το παίζει και εξυπνάκιας από πάνω.

Όσο για το ISORADIO της RAI, δεν εκπέμπει στην ίδια συχνότητα σε όλη την χώρα. Ναι μεν εκπέμπει ή στους 103.3 ή κοντά στους 103.3 αλλά πάει ανάλογα με τους γειτονικούς σταθμούς ανά περιοχή. Στην περιοχή της Ρώμης για παράδειγμα παίζει στους 103.5. Ξέρεις, στο διαδίκτυο βρισκόμαστε. Δεν είναι δύσκολο να βρεις σωστή πληροφόρηση αντί να γράφεις ό,τι σου κατέβει.

[quote]Το λογικό ειναι να υπαρξει ενα συμμάζεμα με τους ιστούς. Να κατοχυρωθούν συχνοτητες πανελλαδικά, πχ ΕΡΑ1 91.6 για ολόκληρη την Ελλαδα και να εντοπιστούν Κ/Ε τοπικα με κεντρικούς ιστούς αναμεταδότες για πολλούς Ρ/Σ και οχι μονο για εναν. Οπως ο πυργος του ΟΤΕ στην Παρνηθα, Γερανεια, Χλωμος, Πηλίου, Αίνου.  Να υπαρχει ενα πλέγμα επίλυσης ζητημάτων, πανελλαδική κατοχύρωση συχνότητας για τους κρατικούς Ρ/Σ, συχνοτητα για τις εθνικές οδούς και φυσικα να υπολογίζεται  η φυσική αισθητική στις κορφές των βουνών. Κάποτε ειχα διάφορες εδω στο radiofono.gr  γιατι η ΕΡΑ ειχε πολλες συχνοτητες - υποστήριζα την άποψη μου να μην δέχονται παρεμβολές απο ιδιωτικούς Ρ/Σ - θυμαμαι που έλεγε ο φίλος πως κακώς η ΕΡΑ εχει πολλες συχνοτητες - και δίκιο ειχε - απο την άλλη ομως και οι μιντιαρχες ζητούσαν να κατοχυρώνουν τις συχνοτητες τσάμπα. Αυτα ολα λοιπον πρεπει να σταματήσουν. Ας κατοχυρώσει η ΕΡΑ συγκεκριμένες συχνοτητες σε ολόκληρη την Ελλαδα και να ειναι συγκεκριμένες πχ 91.6 σε ολόκληρη την Ελλαδα η λ.χ 105.8 για την εθνικη οδό και στο RDS να αναγράφεται η θεση του K/E, οι μιντιαρχες να εκπέμπουν πανελλαδικά στο ψηφιακο ραδιοφωνο, τελος καμία συχνοτητα να μην κατοχυρωθεί δωρεάν, να υπαρχει κόμιστρο στους ιδιωτικους Ρ/Σ, ανάλογα με την κάλυψη και επιτέλους! Οχι αλλοι ιστοι πάνω στα βουνά! Ενας για όλους![/quote]

Εδώ επιτέλους έχεις δίκιο σε μερικά πράγματα, όχι όμως σε όλα. Είναι αδύνατον καταρχήν να παίζει ένας σταθμός από πολλαπλούς αναμεταδότες στην ίδια συχνότητα σε όλη την Ελλάδα γιατί αναπόφευκτα θα υπάρχουν περιοχές αλληλοκάλυψης. Μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιείται μια μικρή ζώνη συχνοτήτων, όπως γίνεται με το ISORADIO στην Ιταλία και με τα δημόσια ραδιόφωνα της Γαλλίας, για παράδειγμα. Π.χ. 91.6 από Πήλιο, 91.4 από Σώρο, 91.8 από Δοβρούτσι. 

Επίσης μπορεί να γίνει συμμάζεμα με τους ιστούς αλλά είναι αδύνατον να εκπέμψουν όλοι από έναν ιστό, και ποιος θα αναλάβει το κόστος; Όπως έγραψα και παραπάνω, και σε χώρες όπως τις ΗΠΑ υπάρχουν πάρκα κεραιών με πολλαπλούς ιστούς. Απλά είναι πιο "συμμαζεμένοι", κάτι που είναι πολύ πιο εφικτό στην Ελλάδα παρά να χτιστούν από το μηδέν σε δεκάδες κέντρα εκπομπής πύργοι από όπου θα εκπέμπουν όλοι.

Και κάτι άλλο: πρέπει να καταργηθεί η απόσταση 0,4 MHz από τις συχνότητες της ΕΡΑ (που στο κάτω-κάτω κακό της έκαναν στην Αττική, καθώς μπήκαν οι πειρατές ενδιάμεσα, στο 0,2) και να εκπέμπουν σταθμοί μέχρι τους 108 MHz. Να σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμυθάκι με τις υψηλές συχνότητες.

[quote]Υ.Γ Απο που εκπεμπει ο Χριστιανισμος 104.3; Παρνηθα; Πεντέλη; Αιγινα;[/quote]

Δεν κατάλαβα. Πονηρό είναι το ερώτημα αυτό; Από πουθενά δεν εκπέμπει... 

ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ... ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ (ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ) ΧΩΡΑ! ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΑΑ.. ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΞΩ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ 1988 ?) .ΞΥΠΝΗΣΤΕ!! ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ? ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ 100% ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ (95 %) .ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ?

[quote=RADIO 7]

ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ... ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ (ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ) ΧΩΡΑ! ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΑΑ.. ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΞΩ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΙ ΤΟ 1988 ?) .ΞΥΠΝΗΣΤΕ!! ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ? ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ 100% ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ (95 %) .ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ?

[/quote]

Στην Λέσβο δεν θα μείνει κανένας, όπως ήδη σχεδόν κανένας δεν έχει μείνει στην Σάμο και στα Δωδεκάνησα. Δεν πειράζει όμως, "επανέφεραν" τη "νομιμότητα"!

Ώστε επέρχεται “αναβάθμιση” της ραδιοφωνίας στη χώρα μας. Μα γίνεται Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής χωρίς ψηφιακό ραδιόφωνο; Άσε που χωράει και περισσότερους σταθμούς.. Γνωρίζει άραγε ο αρμόδιος υπουργός το τεράστιο οικονομικό κόστος της μετάβασης; Ότι η εκπομπή ψηφιακού σήματος θα καταργήσει χιλιάδες πομπούς FM και εκατομμύρια ραδιοφωνικούς δέκτες; Ότι το πείραμα της μετάβασης απέτυχε στη Νορβηγία λόγω της κακής λήψης του ψηφιακού σήματος και της αντίδρασης των ακροατών να προμηθευτούν τους νέους δέκτες;

            Ιστορικά, η ελεύθερη ραδιοφωνία του 1988 μπήκε στην κατάψυξη το 1995 όταν σταμάτησε η έγκριση των αιτήσεων για την ίδρυση ραδιοσταθμών. Όσοι περίμεναν τις επόμενες προκηρύξεις ακόμη περιμένουν, ενώ όσοι υποτίθεται βγήκαν στην πειρατεία μέχρι την 1η Νοεμβρίου του 1999 επιβραβεύθηκαν ως “νομίμως λειτουργούντες” από το νόμο Ρέππα. Έκτοτε επίσημα έκλεισε η ραδιοφωνία, αλλά το διακομματικό ΕΣΡ με βάση αυτόν τον νόμο, έδινε επί 15 περίπου χρόνια εκατοντάδες βεβαιώσεις νόμιμης λειτουργίας σε νέους φορείς!

            Έτσι ορφανή πορεύτηκε η ραδιοφωνία, χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς άδεια κατασκευής κεραίας στο βουνό, χωρίς σχεδιασμένη εκχώρηση των συχνοτήτων ευρυεκπομπής, χωρίς προδιαγραφές και έλεγχο στην ακτινοβολούμενη ισχύ, και τώρα καλείται να “πρωτοπορήσει” στο αμφιλεγόμενο και πολυέξοδο σύστημα ψηφιακής ευρυεκπομπής για πολιτικούς και μόνο λόγους..

[quote=analogikos]

Ώστε επέρχεται “αναβάθμιση” της ραδιοφωνίας στη χώρα μας. Μα γίνεται Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής χωρίς ψηφιακό ραδιόφωνο; Άσε που χωράει και περισσότερους σταθμούς.. Γνωρίζει άραγε ο αρμόδιος υπουργός το τεράστιο οικονομικό κόστος της μετάβασης; Ότι η εκπομπή ψηφιακού σήματος θα καταργήσει χιλιάδες πομπούς FM και εκατομμύρια ραδιοφωνικούς δέκτες; Ότι το πείραμα της μετάβασης απέτυχε στη Νορβηγία λόγω της κακής λήψης του ψηφιακού σήματος και της αντίδρασης των ακροατών να προμηθευτούν τους νέους δέκτες;

            Ιστορικά, η ελεύθερη ραδιοφωνία του 1988 μπήκε στην κατάψυξη το 1995 όταν σταμάτησε η έγκριση των αιτήσεων για την ίδρυση ραδιοσταθμών. Όσοι περίμεναν τις επόμενες προκηρύξεις ακόμη περιμένουν, ενώ όσοι υποτίθεται βγήκαν στην πειρατεία μέχρι την 1η Νοεμβρίου του 1999 επιβραβεύθηκαν ως “νομίμως λειτουργούντες” από το νόμο Ρέππα. Έκτοτε επίσημα έκλεισε η ραδιοφωνία, αλλά το διακομματικό ΕΣΡ με βάση αυτόν τον νόμο, έδινε επί 15 περίπου χρόνια εκατοντάδες βεβαιώσεις νόμιμης λειτουργίας σε νέους φορείς!

            Έτσι ορφανή πορεύτηκε η ραδιοφωνία, χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς άδεια κατασκευής κεραίας στο βουνό, χωρίς σχεδιασμένη εκχώρηση των συχνοτήτων ευρυεκπομπής, χωρίς προδιαγραφές και έλεγχο στην ακτινοβολούμενη ισχύ, και τώρα καλείται να “πρωτοπορήσει” στο αμφιλεγόμενο και πολυέξοδο σύστημα ψηφιακής ευρυεκπομπής για πολιτικούς και μόνο λόγους..

[/quote]

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί τόσα χρόνια και με την τηλεόραση, αλλά φυσικά θα βγουν πολλοί πραγματικά ηλίθιοι ή βολεμένοι και θα χειροκροτούν την "κυβέρνηση" μόλις "επαναφέρει την τάξη" στα ραδιοτηλεοπτικά.

Πάντως, και η ψηφιακή τηλεόραση χωράει περισσότερα κανάλια από την αναλογική, αλλά στην Ελλάδα...καταφέραμε να έχουμε λιγότερα κανάλια να λειτουργούν μετά την ψηφιακή "μετάβαση" σε σχέση με πριν! Είναι ικανοί να καταφέρουν το ίδιο και με το ραδιόφωνο...

[quote][quote]Και σε ρωτώ: αν δεχτούμε ότι ήθελες εσύ ο ίδιος να διορθώσεις τα πράγματα στο ραδιόφωνο, πόσο εύκολα θα εμπιστευόσουν αυτούς τους υποτιθέμενα επαγγελματίες του ραδιοφώνου, μικρούς και μεγάλους, ώστε να εκπέμψουν χωρίς άδειες και κατά συνέπεια χωρίς κανένα έλεγχο;[/quote]Για άλλη μια φορά λόγω έλλειψης επιχειρημάτων εκ μέρους σου βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου. Κανένας εδώ δεν μίλησε για ένα ραδιοφωνικό τοπίο που θα έπρεπε να μην ελέγχεται καθόλου. Δείξε μου εσύ που ειπώθηκε αυτό. Αν θέλεις να κάνεις διάλογο, να τον κάνεις σωστά, όχι να βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου και μετά να δημιουργείς διαφωνία πάνω σ' αυτό.[/quote]

Εντάξει φίλε μου ο τόνος σου είναι πολύ υποτιμητικός. Χαλάρωσε λίγο, κουβέντα κάνουμε. Δεν έβαλα καμιά κουβέντα στο στόμα κανενός αλλά επαναδιατυπώνω το ερώτημα με πράγματα που βγήκαν από το στόμα σου ή το στόμα των παραπάνω. Έγραψε κάποιος ότι δεν πρέπει να δοθούν άδειες γιατί βρισκόμαστε στην εποχή του facebook. Εσύ γράφεις ότι η μπάντα στην Αθήνα χωράει 100 σταθμούς. Έχω τεχνικές διαφωνίες (κι εγώ και αρκετοί άλλοι) αλλά ας το δεχτώ. Εγώ σκέφτομαι ότι σίγουρα αυτοί που θα ήθελαν να έχουν ραδιοφωνικό σταθμό στην Αθήνα είναι πάνω από 100. Πώς θα μπουν σε σειρά οι 100 αυτοί που θα πάρουν συχνότητες; Δεν θα δοθούν άδειες και θα είναι οι 100 πρώτοι που θα καπαρώσουν συχνότητα; θα κάνουν όλοι αιτήσεις στο ΕΣΡ και θα κάνει αξιολόγηση; τι προτείνουμε τέλος πάντων;

[quote]Υπηρξα πρόσφατα στη Ρωμη και στο Μιλανο, απόσταση 0,2 δεν υπήρχε, μην κοιτάς οτι γραφει το διαδίκτυο. [/quote]

Και εγώ έχω πάει πρόσφατα και υπάρχει, κάτι που διαπιστώνεται και από διάφορους δέκτες από την Ιταλία που ελέγχονται μέσω διαδικτύου, κάτι που επίσης διαπιστώνεται από επίσημες πηγές. Και παρόλο που στη Ρώμη χρησιμοποιούνται διάφορα κέντρα εκπομπής, υπάρχουν εκπομπές ανά 0.2 ακόμα και από το ίδιο κέντρο, όπως για παράδειγμα οι 101.3-101.5-101.7-101.9 από το Monte Cavo, που είναι το κέντρο εκπομπής των περισσότερων ιδιωτικών σταθμών της Ρώμης.

[quote]Αν ειναι να τητουνται γιατι οχι. Μην ξεχνάς ομως οτι στην Ελλαδα δεν ηθελαν και οι ίδιοι οι μιντιαρχες τέτοιες προδιαγραφές λογω κόστους, βρισκόμαστε στη χώρα των αρπακολατζιδων συν οτι απαιτούν να κατέχουν δωρεάν τις συχνότητες. [/quote]

Ωραία. Οι μηντιάρχες γράφουν τους νόμους ή το κράτος; Να οριστεί από το νόμο και να εφαρμοστεί στη συνέχεια. Δηλαδή εδώ δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά περιμένουμε ότι θα εφαρμοστεί μια αδειοδότηση. Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του.

[quote]Ποια ασχετοσύνη αγενεστατε! Δες εσυ στο κέντρο της Ρωμης αν ειναι εμφανές παρόμοιο θέαμα όπως αυτο του Υμηττου στην Αθηνα. Όσο ήμουν εκει τουλάχιστον στο κέντρο τέτοιο άσχημο θέαμα δεν έβλεπα και αναφέρομαι για πολυ πρόσφατα.[/quote]

Το "θέαμα" του Υμηττού δεν είναι πιο άσχημο από το "θέαμα" των ιστών του Mount Wilson του Λος Άντζελες, για να δώσω ένα παράδειγμα. Η Ρώμη δεν έχει τεράστια βουνά γύρω γύρω σε κοντινή απόσταση όπως έχει η Αθήνα για να φαίνονται και να σου χαλάνε στη συνέχεια οι ιστοί την "αισθητική" σου. Ωστόσο, υπάρχουν 3-4 υψώματα κοντά στη Ρώμη και εκεί υπάρχουν πολλαπλοί ιστοί, και αν είσαι εκεί γύρω, φαίνονται. Μιλάω για τα υψώματα Monte Mario, Monte Cavo, Monte Gennaro. Φωτογραφίες υπάρχουν μπόλικες στο διαδίκτυο.

[quote]Σε ολο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Α1 εκπέμπει στους 103,3 απο τη Ρωμη μεχρι το Μιλανο. Επαναλαμβάνω, μην χρησιμοποιείς το διαδίκτυο σαν μέσο πληροφόρησης, ήμουν εκει.[/quote]

Στον αυτοκινητόδρομο έξω από τη Ρώμη εκπέμπει στους 103.3. Μέσα στην πόλη υπάρχει ιδιωτικός σταθμός στους 103.3 και εκπέμπει το ISORADIO στους 103.5. Στο Μιλάνο εκπέμπει στους 103.2, σε απόσταση 0.2 από άλλη συχνότητα της RAI για το Μιλάνο (103.0). Στο Παλέρμο εκπέμπει στους 98.4! H ίδια η ιστοσελίδα του ISORADIO αναφέρει πως λόγω έλλειψης ελεύθερων συχνοτήτων δεν μεταδίδεται πάντα στους 103.3 ο σταθμός σε όλες τις περιοχές.

[quote]Συμφωνω μαζι σου, η σαχλαμάρα της αποστασης 0.4 μεταξυ για τους κρατικούς ρ/σ και ιδιωτικών ηταν μια ανοησία, εδω επισης έρχεσαι στα λόγια μου για το κόστος, ολοι γνωριζουμε οτι στην Ελλαδα δεν κοιτάνε διαχρονικά, κοιτάνε πως θα βολευονται βιαστικά, επομενως ένας ιστός για όλους τους ρ/σ ειναι όνειρο θερινής νυκτος. Συμμάζεμα ομως μπορει να γίνει,  έστω, η εικόνα του Υμηττου ειναι απαράδεκτη.[/quote]

Συμμάζεμα μπορεί να γίνει αν και δεν είναι μόνο "Ελληνικό" το θέμα. Γιατί δεν εκπέμπουν όλοι από έναν ιστό στο Λος Άντζελες, στο Φοίνιξ, και σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ όπου εκπέμπουν οι σταθμοί από τις κορυφές βουνών; Ναι μεν είναι πιο οργανωμένα τα πάρκα κεραιών αλλά το αποτέλεσμα, στην ουσία, είναι το ίδιο: υπάρχουν πολλαπλοί ιστοί και φαίνονται από μακριά.

[quote]Συνομοσιολογεις, κανένα πονηρό ερωτημα, ο Χριστιανισμος εκπέμπει κανονικά στους 104,3.

Ο παράνομος του Υμηττου συνεχίζει την εκπομπή του;[/quote]

Ο παράνομος εκπέμπει κανονικα. Ο Χριστιανισμός δεν εκπέμπει στους 104.3. Συχνότητα του δόθηκε αλλά έχει υπάρξει κάποια εμπλοκή απ' ό,τι ακούστηκε. Μην ξεχνάς όμως, πως στην ουσία όλοι είναι παράνομοι, ακόμα και οι "νόμιμοι". Και αν μου πεις "μα, λιγότερο παράνομοι είναι αυτοί" εγώ θα σου πω πως για να "νομιμοποιηθούν" έπρεπε πρώτα να εκπέμψουν εντελώς παράνομα. Επίσης θα σου πω πως οι ίδιες οι διαδικασίες αδειοδότησης, με αποκορύφωμα αυτή του 2002, ήταν παράνομες. Το νόμιμο και το παράνομο στην Ελλάδα είναι σχετικές έννοιες.

Κι ομως εκπέμπει! Στους 104,3 εκπέμπει ο Χριστιανισνος.

Οσο για το ολοι ειναι παράνομοι κι οτι το κρατος συνεχίζει την ανοχη τοτε γιατι να μην ανοίξω κι εγω έναν σταθμό και ας εκπέμπω πχ στην 104,3. η στην 103,1. Για να κάνω το αστείο, εχει πέσει καρφωτή πριν ακόμη αρχίσει η εκπομπή του ραδιοφώνου και με εχουν μπουζουριάσει. 

Τελος πάντων, το σωστό ειναι να υπάρχει συλλογικοτητα, να διατυπώνονται προτάσεις, το κρατος να της μελετά και να εφαρμόζει έναν απαράβατο κανόνα που να μην ζημιώνεται ούτε αυτο αλλα ούτε και ο ρ/σ 

Έρχονται οι άδειες μπαταξήδες..... ετοιμαστείτε να βάλετε το χεράκι στην τσεπούλα σας και αφήστε τα ανιαρά σχόλια. Προσπαθείτε με τα πιο ηλίθια επιχειρήματα να αποδείξετε ότι είναι λάθος να γίνει διαγωνισμός και να δοθούν άδειες. Ε βέβαια, όλα τζάμπα τα θέλετε οι μεγαλοκαρχαρίες. Ναι ναι ξέρω, δεν έχετε όλοι λεφτά και έτσι δεν θα μπορείτε να κάνετε το ραδιοφωνάκι σας, ώστε να το παίζετε μιντιαρχες και να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των αφεντικών σας. Εσείς, στο σπιτάκι σας. Λίγες άδειες ανά νομό, κάποιες πανελλαδικές και εντατικός έλεγχος σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Από τις υποχρεώσεις των εργοδοτών έως την ποιότητα των εκπομπών. Αφαίρεση της άδειας σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων προς εργαζόμενους και δημόσιο, τσουχτερά πρόστιμα για περίεργες εκπομπές (προώθηση βίας, φασιστικό, σεξιστικό περιεχόμενο και γενικότερα ότι έχει αρνητική επίδραση στον άνθρωπο και την κοινωνία). Και μη μιλήσει κάνεις για λογοκρισία -ελευθερία τύπου κτλ. Άντε και με κατώτατο όριο εργαζομένων, 100 τουλάχιστον για όλες τις ειδικότητες για ενημερωτικούς και 50 για μουσικούς. Και με υποχρεωτικές ΣΣΕ. Α, και να μην ξεχάσω για την απαγόρευση χρησιμοποίησης των ίδιων εργαζόμενων σε ομίλους κτλ. Άντε καληνύχτα υπάνθρωποι....

Εσύ μιλάς για "ηλίθια επιχειρήματα" ενώ δεν έχεις κανένα δικό σου επιχείρημα. Αλλά οι βολεμένοι μάλλον δεν χρειάζονται επιχειρήματα, μόνο βόλεμα. Μην ξεχάσεις να τρέξεις να γλείψεις τον πατέρα σου τον Παππά και τα αφεντικά σου στο Τσίριζα, στην ΕΕ και στην τρόικα, δίχως τους οποίους δεν μπορείς να ζήσεις.

Ποια αυτονόητα; Για τα ψέματα που λένε για τις συχνότητες; Για τα δώρα που θα δώσει η "αριστερή" κυβέρνηση στους ίδιους ολιγάρχες που θα τσάκιζε; Επειδή μιλάς για τρύπες, πήγαινε και άνοιξε τις δικές σου στον Σόιμπλε και στον Παππά και μην ξεχάσεις να πεις ευχαριστώ.

Stin epoxi tou internet pou elaxistoi pleon akoune radiofono katheste kai tsakwneste san ta katsikia gia ena meson pou pleon klinei ton kuklo tou

opws ola ta eppaggelmata pou exoun na kanoun me tin texnologia opws ta video club ta diskopwleia ta fwtografia ktl ktl...kali sinexeia ston kauga sas...

Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να υπάρχει αξιόπιστη, γρήγορη, φτηνή σύνδεση στο διαδίκτυο παντού... δηλαδή στο αυτοκίνητο, σε μικρά νησιά και χωριά, κλπ. κλπ. Αλλά αν η καθημερινότητα σου είναι από το Σύνταγμα μέχρι τα Εξάρχεια και πίσω δεν το καταλαβαίνεις αυτό.

"In house" συνεντευξούλα του Κρέτσου σήμερα το πρωί στο παράνομο ραδιοφωνάκι του "καλού" μηντιάρχη Μάρη και με τους συντρόφους Αρβανίτη και Καννελόπουλο. Πριν μια εβδομάδα συνέντευξη στην συριζοΕΡΤ και πιο πριν στο Κόκκινο. Αυτό που μένει τώρα είναι συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο κανάλι του Σαββίδη και είμαστε κομπλέ. Τι έγινε, φοβάται τις δύσκολες ερωτήσεις, οι οποίες είναι και πολλές;

Πολύ σωστά . Και το μόνο που θα καταφέρουν τα "Φωτινά μυαλά" είναι το τέλος του ραδιοφώνου στην επαρχία και για εμας εδω το Αιγαίο τους να ακουμε μονο Τουρκία , τωρα και μας εχουν ισοπεδόση , φανταστείτε τι θα γίνει μετα.
Εδω οι οικογενειες δεν εχουν τα χρηματα για καλυψη βασικων αναγκων και θα ψαχνουν στη αγορα για ...ψηφιακά ραδιοφωνα! ....και πολύ σωστα ποιος να επενδύση τοσο χρημα  για κατι που ειναι ποια σε χαμηλή ζήτηση ...
Απλά να το καλαταβετε θελουν ελεγχο , χρημα . ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥΣ για το τι περναει η επαρχια . Αλλα να μου πεις τι ξερουν αυτοι απο παραμεθόριο , μονο στις εκλογες και τις υπολοιπες ημερες , γραφικι ,καφεδάκι , μηνιάτικο σταθερο και ας τους αλλους να πανε να.....

Και μάλιστα Φίλιππε όχι μόνο θέλουν να καλέσουν τους πολίτες να αγοράσουν εν μέσω κρίσης ψηφιακούς ραδιοφωνικούς δέκτες που σχεδόν δεν υπάρχουν στην αγορά και είναι πιο ακριβοί από τους συμβατικούς δέκτες (που μια χαρά δουλεύουν, γι αυτό και οι περισσότερες χώρες πέραν από τους Νορβηγούς και σύντομα τους Δανούς...που πάντα πρέπει να "πρωτοπορούν" με πολλά εισαγωγικά, δεν έχουν καταργήσει τα αναλογικά FM), όχι μόνο αυτό αλλά:
- Λένε στους επαρχιακούς σταθμούς, π.χ. σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου ή κάποια ακριτική περιοχή, πρέπει να έχετε ελάχιστο αριρθμό προσωπικού
- Πρέπει να καταργήσετε τις δικές σας εγκαταστάσεις εκπομπής τις οποίες τις χρυσοπληρώσατε τόσα χρόνια, για να χρυσοπληρώνετε κάθε μήνα μια "ραδιοφωνική DIGEA" (που πιθανόν να είναι ίδια με την τηλεοπτική DIGEA μιας και θέλουν να δώσουν πανελλαδικές άδειες στους ολιγάρχες που κάποτε θα τσάκιζαν) για να συνεχίσουν να έχουν δικαίωμα εκπομπής.
- Καλούν τους σταθμούς σε δημοπρασία για ψηφιακές άδειες, για ένα μέσο που ελάχιστοι διαθέτουν στην Ελλάδα και που δεν θα είναι, σε αντίθεση με την τηλεόραση, προτεραιότητα στις προτιμήσεις του κοινού.

Οι άνθρωποι είναι για δέσιμο. Αλλά είναι γνωστό πως ο σκοπός τους είναι να κλείσουν το 90-95% των σταθμών και να μείνει μόνο η ΕΡΤ μαζί με κάποιους "δικούς" τους, τους οποίους δεν πιάνει ούτε ο νόμος. Μιλάω για τον Χατζηνικολάου, Κουρή, τον "καλό" Μάρη (που εκπέμπει παράνομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), το Κόκκινο (που εκπέμπει παράνομα όπου εκπέμπει στην επαρχία), μπορεί να βρουν τρόπο να δώσουν αδειούλες σε Σαββίδη και Καλογρίτσα και Βαξεβάνη παρόλο που προς το παρόν δεν διαθέτουν δικούς τους σταθμούς. Απλά θα κλείσουν 2-3 παραπάνω, για να βολέψουν αυτούς.

Και φυσικά δεν βλέπω από πουθενά ίχνος διαμαρτυρίας ή κανένα άρθρο να λέει τα πράγματα πραγματικά με το όνομα τους. Μούγκα στη στρούγκα παντού και από τους πάντες. Τους καλούς "δημοσιογράφους", τα ραδιοφωνικά σαϊτ, τις περιβόητες ενώσεις ραδιοφώνων, τα διάφορα φόρουμ και σαϊτ συζητήσεων, κανένας. 

Επειδή σου αρέσει το τσουβάλιασμα, σου δίνω απλά μιά ερώτηση για σκέψη.
Αν υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι ήταν συνεπείς με αυτά που προέβλεπαν οι μέχρι τώρα ισχύοντες νόμοι (και ναι! υπήρχαν και τέτοιοι!), θα έπρεπε να ματώνουν οικονομικά για να τηρήσουν και τις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και το μίνιμουμ προσωπικό που προέβλεπαν οι νομοθεσίες.
Με απλά λόγια, τη στιγμή του πλειστηριασμού θα είναι με άδειες τσέπες γιατί απλά ήταν νόμιμοι.

Ερώτηση 1: Ποιός θα πάρει την άδεια? Ο νομοταγής ή το λαμόγιο που τόσα χρόνια έκλεβε το κράτος?
Ερώτηση 2: Σε αυτή την έρημη τη χώρα, ποιός τελικά επιβραβεύεται? Ο τίμιος ή ο κλέφτης?
Ερώτηση 3: Θέλει να πατάξει τελικά η κυβέρνηση τη διαπλοκή, ή να αναπτύξει τη δική της?
Αν έχεις απάντηση, τεκμηριωμένη να είναι παρακαλώ, γιατί αυτά που "ακουσα" παραπάνω είναι άναρθρες κραυγές και "ανέξοδοι" χαρακτηρισμοί.
Όχι ότι δεν ισχύουν, αλλά δεν αφορούν και όλους όπως ίσως νομίζεις...

Εγγραφή στο all greek radio news