Κατηγορούν ΕΕΤΤ και Δήμαρχο Ηρακλείου για δίωξη αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφώνου

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός "Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93,8 FM" σχετικά με την προσπάθεια βίαιης διακοπής της εκπομπής του σταθμού. Στην ανακοίνωσή του, ο ραδιοφωνικός σταθμός θεωρεί ότι η δίωξή του σχετίζεται άμεσα με τη συγκάλυψη της χρήσης της συχνότητας από εμπορικό πειρατικό ραδιόφωνο και επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΕΤΤ και τον πρόεδρό της αλλά και το Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής που φέρονται να έβαλαν την υπογραφή τους.

«Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου λάβαμε πληροφορίες από διαφορετικές έγκυρες πηγές ότι έχει δρομολογηθεί διαδικασία επέμβασης των κατασταλτικών αρχών για τη βίαιη διακοπή της εκπομπής των Ραδιοζωνών Ανατρεπτικής Έκφρασης στα FM από τη συχνότητα 93,8. Πρόκειται για καταγγελία που κατατέθηκε από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου 94 Επικοινωνία FM προς την ΕΕΤΤ (Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών) για υποτιθέμενες παρεμβολές (σε περιοχές που δεν ακουγόμασταν ποτέ). Μετά από αυτό, η ΕΕΤΤ μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα με τη συνδρομή Εισαγγελέα και ΕΛΑΣ.»

Και συνεχίζουν: «Η κίνηση αυτή σχετίζεται άμεσα με τις παρεμβολές που δέχονται οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ντίρλα FM, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο εκπέμπει στην ίδια συχνότητα με τις Ραδιοζώνες, στην οποία οι Ραδιοζώνες εξέπεμπαν εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για έναν τυχοδιωκτικό πειρατικό σταθμό που εναλλάσεται ανάμεσα σε πολλές συχνότητες των FM και μεταδίδει ραδιοφωνικά τηλεπαιχνίδια απάτες, με τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης (090)». Διαβάστε τη συνέχεια της ανακοίνωσης του σταθμού στην ιστοσελίδα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πολιτικοποιημένος ραδιοφωνικός σταθμός τυγχάνει επιλεκτικής αντιμετώπισης. Το 2012 η αστυνομία είχε κατεβάσει την κεραία του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού που τότε εξέπεμπε στους 98 FM από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, χωρίς να ενοχλήσει πειρατικό σταθμό που έπαιζε και παίζει ακόμη στην ίδια συχνότητα.

Πηγή: radio98fm.org

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Τα πολιτικά ραδιόφωνα σας πείραξαν... Ο ντίρλας και τα 090 του μάλλον έχουν καλύτερα κονέ?

Ναι φίλε, είναι λιγότερο παράνομοι γιατί δεν κατακλέβουν τον κοσμάκη μεσω 090, ούτε τσεπώνουν λεφτά. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν συχνότητες για κοινωνικά ραδιόφωνα χαμηλής ισχύος.

Τώρα το πάρκο Τρίτση δεν νομίζω να έχει σχέση, δεν έχει ραδιοφωνικό σταθμό εκεί.

Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο παράνομοι, πρώτον. Δεύτερον, το ρεύμα που χρησιμοποιούν από τους χώρους ενός δημόσιου πανεπιστημίου, ποιος το πληρώνει; Από την τσέπη τους. Τρίτον, δεν σε υποχρεώνει κανένας ούτε να ακούσεις τον κάθε Ντίρλα ούτε να καλέσεις τα 090 για τις απατεωνιές τους. 

Στις περισσότερες (όχι σε όλες) τις χώρες υπάρχουν συχνότητες για κοινωνικά ραδιόφωνα χαμηλής ισχύος αλλά εκπέμπουν με άδεια και προδιαγραφές. Όχι σαν καταληψίες. Και αυτή τη στιγμή κανένας στην Ελλάδα δεν έχει άδεια.

Το Πάρκο Τρίτση έχει σχέση από τη στιγμή που και εκεί "αναρχικοί" κάνουν κατάληψη, όπως και με το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό.

Δηλαδη η θεματολογία δεν παίζει ρόλο στην κοινωνική νομιμοποιηση? Παρανομοι και οι δυο αλλά για ποιο λόγο? Ο ένας επειδη θέλει να βγάζει μαύρα φράγκα με απάτες και ο άλλος γιατι ετσι γουστάρει. Αλλα τουλάχιστον δεν βγάζει φράγκα και δεν κάνει τίποτα κακο. Με τόσες καταγγελίες στον Ντίρλα γιατι δεν τον έχουν κλείσει απο τ πυροβολεία? Μηπως επειδη παίζουν μίζες που με τους αναρχικούς δεν παίζουν?

Ωραία, ανεβαίνω αύριο Υμηττό και στήνω ποιοτικότατο ραδιόφωνο σε όποια συχνότητα γουστάρω, με πολιτικές παρεμβάσεις, εκπομπές για τα γράμματα και τις τέχνες, όλα τα ωραία. Τι λες, να τον νομιμοποιήσουμε και αυτόν;

Όσο για τους "αναρχικούς" μην ανησυχείς, και αυτοί "τα παίρνουν" από τους "εργοδότες" τους. Ξύπνα!

[quote=ανώνυμος]

Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο παράνομοι, πρώτον.

[/quote]

προφανώς και υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο παράνομοι, είναι προφανές από το πώς είναι δομημένη η νομοθεσία. Η παράνομη εκπομπή είναι απλό πλημμέλημα, ειδικά αν την κάνεις με χαμηλή ισχύ από ταράτσα για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς μπορεί με βάση το νόμο Βενιζέλου να αθωωθείς πλήρως. Αντίθετα η εξαπάτηση του κοινού, η απόκρυψη εσόδων, η μετάδοση γραμμών υψηλής χρέωσης χωρίς σήμανση και το οικονομικό έγκλημα λογίζονται ως κακούργημα, από το Αιγάλεω κατεβαίνεις κατευθείαν στον Κορυδαλλό που είναι ακριβώς από κάτω if you know what I mean.

Εγγραφή στο all greek radio news