Τα δημοτικά ραδιόφωνα ζητούν να εξαιρεθούν από την αδειοδότηση

«Τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης»  είναι το μήνυμα 2ου Συνεδρίου των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017. Στο ψήφισμα του Συνεδρίου καλούνται η Κυβέρνηση και τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου να εξαιρεθούν οι δημοτικοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί από την όποια διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών ψηφιακής εκπομπής κατά την υποβολή και ψήφιση αντίστοιχου νόμου που θα ρυθμίζει την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών. Το μήνυμα αυτό έστειλαν από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ δήμαρχοι και φορείς.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο συνέδριο ανακοίνωσε ότι εντός του Ιουλίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, σημειώνοντας ότι στο υπό κατάρτηση νομοσχέδιο δεν εξαιρούνται οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από την διαγωνιστική διαδικασία. Ζήτησε, όμως τις προτάσεις των δημοτικών ΜΜΕ.

Πηγή: Αθήνα 9.84

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Έλεος! Να εξαιρεθούν τα δημοτικά ραδιόφωνα, ήδη εξαιρούνται τα κομματικά ραδιόφωνα, ενώ υπάρχουν ειδικά προνόμια για τα "ενημερωτικά" ραδιόφωνα. Μόνο στην Ελλάδα!

Δεν είναι αλήθεια, και στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία υπάρχει πρόβλεψη για ύπαρξη κοινοτικών ραδιοφώνων και χωριστή αξιολόγηση για τα ενημερωτικά ραδιόφωνα

[quote=ανώνυμος]

Δεν είναι αλήθεια, και στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία υπάρχει πρόβλεψη για ύπαρξη κοινοτικών ραδιοφώνων και χωριστή αξιολόγηση για τα ενημερωτικά ραδιόφωνα

[/quote]

ΑΛΛΟ η χωριστή αξιολόγηση, ΑΛΛΟ η ΕΞΑΙΡΕΣΗ από αδειοδότηση. Μεγάλη διαφορά! Στις χώρες που ανέφερες υπάρχουν κοινοτικά ραδιόφωνα, σταθμοί low power, κλπ. αλλά όλοι έχουν άδειες. Μπορεί να είναι ξεχωριστή η διαδικασία αλλά δεν εξαιρούνται από τίποτα. Για τα ενημερωτικά ραδιόφωνα ΔΕΝ υπάρχει χωριστή αξιολόγηση. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, υπάρχει το promise of performance, που όμως ισχύει για όλα τα ραδιόφωνα, όπου δεσμεύονται οι σταθμοί να μεταδίδουν το πρόγραμμα με το οποίο αρχικά αδειοδοτήθηκαν, με υποχρέωση να πάρουν έγκριση για αλλαγή στην φυσιογνωμία του προγράμματος τους. Αλλά ισχύει για ΟΛΟΥΣ. Δεν υπάρχει αυτό το "ειδικό προνόμιο" που δίνουν, χωρίς να υπάρχει κάποιος καλός λόγος, στα "ενημωερτικά" (που μόνο ενημερωτικά δεν είναι) ραδιόφωνα. Πουθενά δεν υπάρχει αυτός ο κανονισμός που επιτρέπει σε ενημερωτικούς σταθμούς να μετατραπούν σε μη ενημερωτικούς, χωρίς οι μη ενημερωτικοί να έχουν το δικαίωμα να μετατραπούν (νόμιμα...γιατί παράνομα γίνεται, όπως με το 88.6 Αθηνών και τα παρακλάδια του Κόκκινου στην επαρχία) σε ενημερωτικούς. Πουθενά δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη που επιτρέπει στους ενημερωτικούς σταθμούς να έχουν αναμεταδοτές και όχι στους μουσικούς/ψηχαγωγικούς σταθμούς. Όλα αυτά είναι ψέμματα και "Ελληνικές" πατέντες.

Εγγραφή στο all greek radio news