Σε δημοπρασία τα κομμάτια του ομίλου Μπόμπολα, μαζί τον μισό Sport24 Radio

Οι τράπεζες αποφάσισαν στις 26 Ιουλίου να προχωρήσουν σε δηµόσιο πλειστηριασµό για την πώληση των εταιρειών του χρεωκοπημένου πλέον ομίλου της Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. που ανήκει στον εκδότη Μπόμπολα. Ο όμιλος έχει χρέη προς τις τράπεζες ύψους 161,9 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στα κομμάτια που πωλούνται είναι και το 50% της ΝSP RADIO A.E., που λειτουργεί τον ραδιοφωνικό σταθμό Sport 24 103,3.

Οι εταιρίες του ομίλου που πωλούνται είναι οι εξής:
■ Το 97,3% της Α.Ε. Μουσικών Εκδηλώσεων και Παραγωγών Άνωση που έκανε τις τηλεοπτικές παραγωγές
■ Το 100% της Pegasus Magazines Publications S.A. που εξέδιδε περιοδικά
■ Το 100% της Εκδόσεις ΕΘΝΟΣ Α.Ε. που εξέδιδε τις εφηµερίδες «Έθνος» και «Ηµερησία»
■ Το 100% της Πήγασος Ιnteractive που υποστήριζε τις δραστηριότητες του οµίλου στο ∆ιαδίκτυο
■ Το 26,53% του πρακτορείου διανοµής Τύπου ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.
■ Το 50% της εκτυπωτικής Ιρις
■ Το 13,09% της Τηλέτυπος. Η αρχική συµµετοχή της Πήγασος ήταν 32,73% αλλά µετά την αιφνιδιαστική πώληση στον Ιβάν Σαββίδη το ποσοστό περιορίστηκε στο 13,09%, το οποίο δεν µεταβιβάστηκε καθώς ήταν δεσµευµένο από τις τράπεζες
■ Το 50% της ΝSP RADIO A.E. που έχει το ραδιόφωνο του οµίλου
■ Το 50% της Word of Mouth, υπεύθυνης διανοµής κινηµατογραφικών ταινιών
■ Το 33,3% της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος που εξέδιδε τον «Αγγελιοφόρο»
■ Το 20% της Αποστολή Α.Ε. ∆ιανοµών
■ Το 50% της Μέλλον Group A.E., της οποίας η επωνυµία φαντάζει ειρωνική µε τις σηµερινές συνθήκες.

Το μέγα θέμα βέβαια είναι τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι. Οι Ενώσεις και η ΠΟΕΣΥ έχουν χρέος να παρέμβουν και να ζητήσουν να υπάρξουν εγγυήσεις ώστε να σωθούν οι θέσεις εργασίας. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επίσης πρέπει να βγουν μπροστά και να απαιτήσουν ρυθμίσεις και μέτρα για την προστασία της απασχόλησης στις εταιρίες του Ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι απλήρωτοι παραμένουν και οι εργαζόμενοι του ομίλου, οι οποίοι προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες. Συγκεκριμένα η εργοδοσία (Μπόμπολας και τράπεζες) αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των 5 μηνών Ιανουαρίου έως Μαΐου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της. Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news