Νέοι καλλιτέχνες στο ραδιόφωνο μέσα από τα ERT Session στο Δεύτερο

Το «ERT sessions» είναι μια εκπομπή για νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα του ηλεκτρικού ήχου, πρωτοεμφανιζόμενους δισκογραφικά, που έρχονται στα στούντιο της ραδιοφωνίας και αυτοσχεδιάζουν παίζοντας δικά τους αλλά και διασκευές, για 60 λεπτά. Μια διαδικασία που ονομάζεται από τους μουσικούς και ως «jam», ενώ κατά περίπτωση, άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες θα συμπράττουν μαζί τους για 1-2 τραγούδια και όλο αυτό θα μεταδίδεται ραδιοφωνικά σε μια εκπομπή.

Ο βασικός συντελεστής της εκπομπής, Πάνος Χρυσοστόμου, αναφέρει σε δημόσια ανάρτησή του στο Facebook: "Από την εποχή που φτιάχναμε το «Amstel Live» εδώ και χρόνια, αλλά και πολύ νωρίτερα, προσπαθούσα να στήσω κάτι ανάλογο στην ΕΡΤ. Που όλοι μας μέσα και έξω, γνωρίζοντας ότι έχει όλη αυτή την τεράστια υλικοτεχνική υποδομή και δυνατότητες [...] κατά καιρούς που το προτείναμε κι εγώ και άλλοι συνάδελφοι, αυτό ή άλλα αντίστοιχα, ας μη σας πω τι απαντήσεις λαμβάναμε. [...] Τέλος πάντων προχώρησα μόνος σε αυτό το σχέδιο, γιατί αν περίμενα θα περίμενα ακόμα και το κυριότερο γιατί είδα και βλέπω τόση μεγάλη ανάγκη να ακουστούν τα νέα πράγματα. Μακάρι να ακολουθήσουν όσοι μπορέσουν και σε άλλα είδη πέραν του «ηλεκτρικού» που θα υποστηρίξουμε εδώ."

"Φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε από αυτά, αν δεν υπήρχε η συνδρομή των δικών μας έγκυρων και έγκριτων τεχνικών – ηχοληπτών, των Μουσικών Συνόλων.  Ενός τμήματος που με την έναρξη της «νέας ΕΡΤ» το 2015, αντί να αναβαθμιστεί, από τους γνωστούς διοικητικούς «φωστήρες» (τα έχω ξαναγράψει), υποβαθμίστηκε κιόλας… Η φλόγα όμως υπάρχει, το ταλέντο είναι εκεί, οι συνάδελφοι εργάζονται νυχθημερόν και αυτοί όπως και άλλοι, περιμένουμε μια σπίθα μόνο να ανάψει ξανά την δημιουργική φωτιά… Ξεχωριστή μνεία λοιπόν εδώ στους (experts) συναδέλφους, Κωστή Γιαννακόπουλο και Νίκο Θεοδωρακόπουλο που με άντεξαν τουλάχιστον στις πρώτες αυτές εκπομπές."

Περίπου μια φορά το μήνα λοιπόν που βρίσκαμε ένα από τα καλά μας στούντιο (το «Ε») χωρίς υποχρεώσεις, κάναμε μια σειρά από ραδιοφωνικές εγγραφές, καλώντας πέραν του ωραρίου εργασίας μας, των συμβατικών υποχρεώσεων μας κλπ συγκροτήματα ή μεμονωμένους καλλιτέχνες να «τζαμάρουν» ελεύθερα! Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ζήτησα από φίλους πιο γνωστούς καλλιτέχνες, να έρθουν να παίξουν μαζί τους. Το αποτέλεσμα μια ωριαία ραδιοφωνική εκπομπή που θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα στο Δεύτερο." [...]

Αν κρίνω βέβαια από μηνύματα, σχόλια και τηλεφωνήματα που λαμβάνω με την δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών από την δράση μας αυτό το κενό που περιγράφω πιο πάνω ήταν κενό και για όλους και όλες σας. Θα εξαρτηθεί προφανώς και από τις αντοχές όλων μας εμπλεκομένων και ακροατών αν αυτό που ξεκινήσαμε θα συνεχιστεί.
Συντονιστείτε με το Δεύτερο...Το πρώτο «ERT sessions» έρχεται αυτό το Σάββατο! Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς.

Φωτό: φωτογραφία αρχείου από το Studio E (Youtube)

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news