Το ραδιόφωνο της Καλαμάτας πενθεί για την απώλεια του Τάκη Γουρνά

Πέθανε την Κυριακή 21 Μαΐου σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο, ο Παναγιώτης Γουρνας, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Κανάλι 1 Καλαμάτας και για δεκαετίες μια από τις οικείες φωνές του καλαματιανού ραδιοφώνου.

Ο Παναγιώτης Γουρνας το Μάρτιο του 1989, ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού ραδιοφώνου στη Μεσσηνία, «ενός ραδιοφώνου που από την πρώτη στιγμή, κατέκτησε τις πρώτες θέσεις της ακροαματικότητας και συντρόφευσε για χρόνια την καθημερινότητα των μεσσήνιων και όχι μόνο ακροατών, με δημοσιογραφικές και μουσικές εκπομπές ποιότητας», αναφέρει η ΕΡΑ Καλαμάτας. Μαζί με τη γυναίκα του, την κυρία Βούλα και στη συνέχεια την Ιωάννα (τη μία από τις δυο κόρες τους), έφτιαξαν έναν ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό με πλήρες πρόγραμμα. Με επαγγελματίες δημοσιογράφους, με μουσικούς παραγωγούς, με ηχολήπτες, με διαφημιστικό τμήμα, με ρεπορτάζ, με ζωντανά δελτία ειδήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (και τις Κυριακές), με δυνατές ενημερωτικές και μουσικές εκπομπές.

Ο Τάκης όπως τον ήξεραν οι φίλοι του, «ξεχώρισε για τις μουσικές του επιλογές καθώς και τις δημοσιογραφικές του ικανότητες» αναφέρει η εφημερίδα Θάρρος. Το Messinia News αναφέρει ότι θεωρείται δημοσιογραφικός “πατέρας” αρκετών δημοσιογράφων της Μεσσηνίας καθώς πάντα έδειχνε εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους. Του άρεσε να σχολιάζει την επικαιρότητα, ιδίως την πολιτική. Αγαπούσε την καλή ελληνική μουσική, το έντεχνο τραγούδι, τα λαϊκά και τα ρεμπέτικα. Είχε μια τεράστια δισκοθήκη με απίστευτο υλικό (βινύλια), που την πρόσεχε σαν τα μάτια του, αναφέρει το Kalamata Journal. «Η Καλαμάτα πενθεί καθώς έχασε έναν σημαντικό άνθρωπο με ήθος και ποιότητα», σημειώνει η "Φωνή".

"Προσπάθειά μας από την αρχή ήταν να δώσουμε στους ακροατές μας τη δυνατότητα να ενημερώνονται καθημερινά με ότι συμβαίνει στον τόπο μας και να ψυχαγωγηθούν με Ελληνική μουσική πέρα από τα συνηθισμένα. Το Κανάλι 1 Καλαμάτας είναι το ραδιόφωνο που καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές του τραγουδιού και εναρμονίζεται στη «συχνότητα» του ακροατή, του οποίου το αυτί δεν σηκώνει πολλές ταμπέλες και υποδείξεις για το κατευθυνόμενο σωστό και το κατευθυνόμενο λάθος τραγούδι.", έγραψε ο ίδιος ο Παναγιώτης Γουρνάς στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού.

Πριν εμπλακεί με τα ερτζιανά, εργαζόταν στον Καρέλια και ήταν ανεξάρτητο συνδικαλιστικό στέλεχος, συμμετέχοντας στις μεταπολιτευτικούς κοινωνικοπολιτικούς αγώνες για τη δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα για τη δράση του απολύθηκε και έκτοτε μπήκε στο χώρο των ερτζιανών.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλει την Τρίτη 23 Μαΐου στην εκκλησία της Υπαπαντής προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού. Η ταφή έγινε το απόγευμα στο νεκροταφείο της Αρσινόης, ενώ αντί στεφάνων συγκεντρώθηκαν χρήματα για τα «Παιδικά Χωριά SOS».

Πηγή φωτογραφίας: Εφημερίδα Θάρρος

άρθρα: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news