Το ΕΣΡ συνεδριάζει με μόνο θέμα τις τηλεοπτικές άδειες

Με ένα και μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΣΡ, και συγκεκριμένα το νόμο 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως μάλιστα αναφέρεται πρόκειται για συνέχεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαρτίου -αν και η συγκεκριμένη συζήτηση δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη εκείνης της μέρας. Είχαν μεσολαβήσει δυο συνεδριάσεις όπου το ΕΣΡ εξέταζε μαζικά συσσωρευμένες υποθέσεις από το 2015 μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο ΕΣΡ έχει επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες του καθώς πραγματοποιούνται δύο συνεδριάσεις την εβδομάδα. Επίσης συγκεκριμένες υποθέσεις εξετάζονται μαζικά από εξειδικευμένα κλιμάκια και περνάνε εσπευσμένα από την ολομέλεια, σε αντίθεση με την προηγούμενη σύνθεση του ΕΣΡ όπου συζητούνταν εξ' ολοκλήρου σε αυτήν μόνο μια φορά την εβδομάδα. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το ΕΣΡ έχει επιπλέον πρόσβαση σε σύστημα παρακολούθησης των τηλεοπτικών  και ραδιοφωνικών σταθμών για άμεσο έλεγχο των προγραμμάτων χωρίς να απαιτείται αποστολή ηχογραφημένου περιεχομένου από τους ίδιους τους σταθμούς.

Προς το παρόν δεν λειτουργεί ολοκληρωμένα η ιστοσελίδα, καθώς δεν αναρτώνται εκεί οι αποφάσεις του ΕΣΡ, ενώ ελάχιστες σχετικά με τον αριθμό των συνεδριάσεων είναι και οι αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news