Τα πρωταπριλιάτικα ψέματα στα ραδιόφωνα του κόσμου!

Στην Ερφούρτη της Γερμανίας, ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Erft 105,8 μετέδωσε ότι τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων Elsdorf, Bedburg και Bergheim συνεργάζονται προκειμένου να ιδρύσουν μια νέα πόλη, με το όνομα Neu-Elsburgheim (σύντμηση των ονομάτων των τριών δήμων). Κάθε δήμος θα δώσει ένα μικρό κομμάτι της της επιφάνειάς του και θα παρακρατεί αναλογικά τους φόρους ιδιοκτησίας και καταστημάτων.

Στην πόλη της Χαϊδελβέργης μεταδόθηκε η είδηση ότι ένας μονόκερως εμφανίστηκε στο ζωολογικό κήπο της πόλης. Μία συνέντευξη με την επικεφαλής κτηνίατρο είχε κατασκευαστεί ήδη από την προηγούμενη μέρα. Το Radio Regenbogen συμμετείχε στη φάρσα, και μετέδωσε την είδηση για τον υποτιθέμενο μονόκερω. Ο ραδιοφωνικός σταθμός αποκάλυψε τελικά το Σάββατο, πώς εμφανίστηκε το κέρατο πάνω σε ένα πόνυ: «Πήραμε ένα μακρόστενο ξύλινο διακοσμητικό από το παζάρι και το στερεώσαμε πάνω του με ένα λαστιχένιο σχοινάκι», είπε η ανταποκρίτρια Μάικε Σάλε.

To Spreeradio του Βερολίνου ανέφερε λίγο μετά τις 8 το πρωί ότι εκλάπη το μπρούτζινο άγαλμα που στολίζει την Στήλη της Νίκης, ένα από τα σύμβολα της πόλης, για να αποκαλύψει το ψέμα δύο ώρες αργότερα.

To Radio Kärnten της Αυστρίας μετέδωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σε πολλές ενορίες η παραδοσιακή πασχαλινή ευλογία του ψωμιού, του αυγού και του κρέατος, καθώς την μποϋκοτάρουν 33 βέγκαν ιερείς, μέσω μιας πρωτοβουλίας που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα. Μεταξύ άλλων έδωσε συνέντευξη ένας υποτιθέμενος ιερέας, ενώ μεταδόθηκε η πληροφορία ότι στη Γερμανια από την καθιερωμένη ευλογία λείπει το κρέας και τα αυγά, ως ένδειξη σεβασμού προς τα ζώα.

Το Radio 24 102,8 από τη Ζυρίχη, μετέδιδε για τρεις ώρες, από τις 6 μέχρι τις 9 το πρωί, αποκλειστικά «εναλλακτικές ειδήσεις». Στους τίτλους ειδήσεων περιλαμβάνονταν η ολονύχτια απεργία σε όλα τα καταστήματα κεμπάπ της Ζυρίχης ως αντίδραση των Τούρκων καταστηματαρχών στο κλίμα εναντία στον Ερντογάν που επικρατεί στην Ελβετία, η αντικατάσταση ενός χορτοφαγικού εστιατορίου με ένα αργεντίνικο μπριζολάδικο, καθώς και ότι η Όπερα της πόλης θα δίνει το φτηνότερο εισιτήριο κάθε Δευτέρα στα 450 ευρώ.

To Radio Kerry στην Ιρλανδία, μετέδωσε ότι «ένα γαλλικό νησί με υψηλό ποσοστό γυναικείου πληθυσμού στοχεύει στο να προσλάβει άνδρες από την επαρχία του Κέρι της Ιρλανδίας για επαγγέλματα με καλό μισθό.» Το γαλλικό νησί Ile de Frite (της τηγανιτής πατάτας) στα ανοιχτά της Γαλλίας προβαίνει σε αυτήν την ενέργεια προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά των ανδρών στα εδάφη του. Ακολούθησε συνέντευξη με έναν από τους ντόπιους, ενώ στη συνέχεια ένας 64οςεργένης που άκουσε την συνέντευξη δήλωσε πρόθυμος να ταξιδέψει στο νησί της πατάτας!

Ο διάσημος οδηγός της Φόρμουλα Joey Logano πήρε τηλέφωνο στο αθλητικό ραδιοφωνικό δίκτυο SiriusXM NASCAR Radio και άλλαξε την προφορά του παριστάνοντας έναν θαυμαστή του. Απαρίθμησε μια σειρά από λεπτομέρειες από την καριέρα του, ενώ η δημοσιογράφος Claire Lang εντυπωσιάστηκε από τις «γνώσεις» του, αλλά ξεγελάστηκε πλήρως. Σιγά σιγά η ψεύτικη προφορά του υποχώρησε, καθώς προσπαθούσε να κρατήσει τα γέλια του. Κάποια στιγμή άφησε την παραγωγό να μπει και αυτή στο αστείο, κάτι που της άρεσε, όπως και στους ακροατές.

O ραδιοσταθμός WPOC 93.1 στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ ευχήθηκε στους ακροατές του χρόνια πολλά για την Ημέρα της Μητέρας, ενώ τις ίδιες ευχές έστελνε και η φωτεινή διαφημιστική επιγραφή του ραδιοφωνικού σταθμού

O KZN East Coast Radio της Νέας Ζηλανδίας φιλοξένησε μια ψεύτικη συνέντευξη της Katy Perry, που στην πραγματικότητα έγινε με κάποια που μιμούνταν την προφορά της διάσημης σταρ, της οποίας το τραγούδι βρίσκεται στο Νο 5 του τοπ τεν. Οι παραγωγοί Carol και Ricky εξέπληξαν το κοινό τους όταν ανακοίνωσαν στο τέλος της εκπομπής ότι η συνέντευξη ήταν ψεύτικη.

Τέλος, ο Red FM στο Δελχί της Ινδίας εξαπέλησε μια σειρά από τηλεφωνικές φάρσες.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news