Το θέατρο επιστρέφει στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ

Το θέατρο αναβιώνει στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ μετά από πολλά χρόνια. Δραματικές σχολές θα ανεβάσουν θεατρικά έργα στα ερτζιανά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σήμερα ήταν η πρεμιέρα των ηχογραφήσεων και ο ενθουσιασμός των καλλιτεχνών, αλλά και των ανθρώπων της ΕΡΤ ήταν μεγάλος. Η πρεμιέρα των ηχογραφήσεων έγινε με μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη και της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, που δεν έκρυβε τη συγκίνηση του που βρίσκεται και πάλι μετά από χρόνια στα στούντιο της Ραδιοφωνίας και που αυτή η προσπάθεια ξαναζωντανεύει.

«Ήταν μια ευτυχισμένη στιγμή τότε με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Κάναμε πολύ ραδιόφωνο.. και τώρα είμαι ευτυχισμένος που επανέρχεται», είπε.

Το να παίζεις θέατρο στο ραδιόφωνο είναι μεγάλη πρόκληση, είπαν και νέοι ηθοποιοί.

«Δεν υπάρχει κάποιος να μας βλέπει δεν υπάρχουν θεατές είναι μια ψυχρολουσία στην αρχή, κάτι άμεσο» λέει Έλενα Τσέλιου, σπουδάστρια δραματικής σχολής

«Το βρισκω συναρπαστικό καλούμαστε να εξάψουμε τη φαντασία του ακροατή χωρίς να βλέπει» περιγράφει την εμπειρία του και ο συνάδελφός της Γιάννης Κλήμης

Το θέατρο στο Ραδιόφωνο ήταν πολύ αγαπητό στον κόσμο, Το θεατρόφιλο κοινό έχει ένα ακόμα λόγο να συντονιστεί με την ΕΡΤ.

«Ο κόσμος το λατρεύει το ακούει χρόνια ολόκληρα» εξηγεί η Λήδα Δημητρίου θεατρολόγος –παραγωγός του Τρίτου προγράμματος ΕΡΤ, σημειώνοντας πως «πολλοί ακροατές έχουν μάλιστα τεράστια αρχεία απ’ ό,τι έχει παιχτεί στο ραφιόφωνο, και για πολλά χρόνια δεν το είχαμε».

Πέντε δραματικές σχολές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους ακροατές… να τους ενθουσιάσουν, να τους συγκινήσουν, να τους ταξιδέψουν.

Save

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news