Τι ειπώθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο «Ημέρες Ραδιοφώνου 2017»

O διευθυντής ραδιοφωνίας και μουσικής του BBC, Bob Shennan, έδωσε τον τόνο στο φετινό συνέδριο RadioDays Europe στο Άμστερνταμ, αποκαλύπτοντας τη φιλοδοξία του «να οριστεί εκ νέου και να αναπτυχθεί περαιτέρω το ραδιόφωνο». Ο Shennan είπε ότι θέλει να οριστεί «εκ νέου η σημασία της ραδιοφωνικής εμπειρίας, μέσω της δημιουργίας νέων τρόπων για την πρόσβαση στις βασικές του ιδιότητες. Να αναπτυχθεί περαιτέρω μέσα από σκληρή δουλειά, προκειμένου το διατιθέμενο γραμμικό και ψηφιακό περιεχόμενο να είναι ελκυστικό για όλα τα ακροατήρια, καταλαμβάνοντας μάλιστα νέες θέσεις».

Ομιλητές σε όλη την εκδήλωση υπογράμμισαν το μήνυμα ότι το ραδιόφωνο παραμένει υγιές, παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό από τα streaming ήχου και τις άλλες πλατφόρμες. Για να συνεχιστεί αυτό, η ραδιοφωνική αγορά πρέπει να συνεχίσει να επικεντρώνεται και να επενδύει στην πολυαγαπημένη παραδοσιακή γραμμική ροή της, αλλά και να εξερευνεί και να αναπτύσσει άλλου είδους ψηφιακές δυνατότητες.

Τα Big Data ήταν επίσης ένα καυτό θέμα, με το Spotify να αποκαλύπτει ότι ξέρει πότε ανεβάζετε ή κατεβάζετε την ένταση σε ένα τραγούδι, και ποιες είναι οι τρεις αγαπημένες μελωδίες που ακούει ο κόσμος όταν κάνει ντους (Rihanna / umbrella, Outkast / So fresh so clean Και Wham / Wake Me Up before you GoGo, καθώς φαίνεται). Οι ευκαιρίες και οι απειλές από την είσοδο των  Facebook Audio, Amazon Echo, και του Google Home ήταν επίσης ψηλά στην ατζέντα.

O Scott Mills και ο Tony Blackburn πραγματοποίησαν μια ελαφρά συζήτηση για τα 50 χρόνια Radio 1, και o Christian O'Connell μας είπε για το πώς εμπνεύστηκε στα πρώτα του βήματα από τον Steve Wright και τον Billy Connolly. Όταν  Nik Goodman του ζήτησε να περιγράψει την τρέχουσα εκπομπή του στο Absolute Radio σε τρεις λέξεις, ο OC επέλεξε να πει «πραγματική, ειλικρινής, και Ed Sheeran». Ή «Nickelback» αν υπάρχει όριο στον αριθμό των λέξεων.

Στο τέλος των δύο ημερών, υπήρχε μια αίσθηση συγκρατημένης αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ραδιόφωνο. Θα αποδειχθεί αν ο Bob Shennan είχε δίκιο όταν είπε ότι «η τρίτη μεγάλη χρυσή εποχή του ραδιοφώνου αναμένεται ακόμα να έρθει»; Το «πότε» ίσως το μάθουμε όταν οι RadioDays Europe αφιχθούν στη Βιέννη το 2018.

άρθρα: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news