Θεσσαλονίκη: Οριστικό τέλος για το ραδιοφωνικό στούντιο του 9.58 στην Αγγελάκη

Η ΕΡΤ3 εγκαταλείπει μετά από 13 χρόνια οριστικά τις ξεχωριστές εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού 9.58 στο κτίριο με τον αριθμό 6 της οδού Αγγελάκη. Τις προηγούμενες μέρες το κτίριο εκκενώθηκε από εξοπλισμό και ξενοικιάστηκε, ώστε να επιστραφεί στην Helexpo, το φορέα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στον οποίο ανήκει και ο οποίος αναμένεται να το διαθέσει εκ νέου προς ενοικίαση. Η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει τεχνικά τη λειτουργία του 9.58, αφού ήδη από το 2011 τα δύο ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ3 συστεγάζονται επί της Αγγελάκη 14. Ο εξοπλισμός τοποθετήθηκε σε αποθήκες, ενώ το προσωπικό μεταφέρθηκε σε άλλα κτίρια της ΕΡΤ3.

Το ιστορικό του κτιρίου

Ο 9.58 ξεκίνησε το 1994 ως το δεύτερο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη και τίτλο "σταθμός στον Πολιτισμό", ενόψει του εορτασμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 1997. Μετά από περίπου 5 χρόνια παραμονής στο κτίριο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας στη Γεωργική Σχολή, το 1999 μεταφέρθηκε στην ανατολική πλευρά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αγγελάκη. Παρά την αρχική πρόβλεψη για τη συστέγαση των 3 ραδιοφωνικών προγραμμάτων επί της Αγγελάκη 12, η δυναμική τότε διευθύντρια του 9.58 Βάνα Χαραλαμπίδου επέμεινε να του διατεθούν ξεχωριστές εγκαταστάσεις. Έτσι ο 9.58 απέκτησε το δικό του στούντιο επί της Αγγελάκη 6, πίσω από το δικό του λογότυπο, με θέα το φαρδύ πεζοδρόμιο της οδού.

Εκείνη την εποχή επί της Αγγελάκη υπήρχε μια μεγάλη «ραδιοφωνική περατζάδα», αφού εκτός από τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 έδρευαν τα τρία ραδιόφωνα του Δήμου Θεσσαλονίκης (FM100, 100.5 και FM 101), καθώς και μετέπειτα το Ράδιο Φωνή της Τούμπας. Επίσης πιο κάτω βρίσκονταν η διοίκηση της ΕΡΤ3 καθώς και τα γραφεία της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Στον όροφο του κτιρίου της Αγγελάκη λειτουργούσαν και άλλες υπηρεσίες, όπως το Κλιμάκιο Επισκευής Αναμεταδοτών, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, και το τμήμα Πληροφορικής.

Το ραδιοφωνικό στούντιο της οδού Αγγελάκη 6 εγκαταλείφθηκε το 2011, σαν μία πρώτη κίνηση εξοικονόμησης προσωπικού, λίγο μετά το σχέδιο Μόσιαλου που προέβλεπε ακόμη και την οριστική διακοπή λειτουργίας του 9.58. Την περίοδο που η ΕΡΤ ήταν κλειστή, και ενώ το κτίριο της Αγγελάκη 12 ήταν υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους, η Αγγελάκη 6 χρησιμοποιήθηκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τη Δημόσια Ραδιοφωνία και μετέπειτα τη ραδιοφωνία της ΝΕΡΙΤ για ολιγόωρο πρόγραμμα, πάντα φυλασσόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news