Η ΕΡΤ αγοράζει τα ραδιοφωνικά προγράμματα της EBU για το Τρίτο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του στα μέσα Δεκέμβρη αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τρίτου Προγράμματος και του Διευθυντή Προγράμματος Ραδιοφωνίας, σύμφωνα με την οποία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΡΤ Α.Ε. με την EBU, όλα τα ραδιοφωνικά μουσικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) μπορούν να αξιοποιηθούν στα Προγράμματα της Ραδιοφωνίας, αποφασίζει και εγκρίνει την καταβολή του ποσού των 69.200,00 CHF, για τη χρονική περίοδο 2016 – 2017, για την απόκτηση του δικαιώματος χρήσης των ραδιοφωνικών μουσικών προγραμμάτων της EBU που περιλαμβάνουν Όπερες, συναυλίες από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, από το Covent Garden, από Vienna State Opera, Χριστουγεννιάτικα αφιερώματα, αφιερώματα σε συνθέτες – ερμηνευτές, κύκλους συναυλιών με συγκεκριμένα θέματα και αφιερώματα, σύγχρονη μουσική, ηλεκτρονική μουσική, τζαζ και έθνικ.

Κάθε χρόνο, περίπου 3.500 συναυλίες προσφέρονται από την EBU και λαμβάνoνται από τους ραδιοφωνικούς οργανισμούς που είναι μέλη της, εκπροσωπώντας τη μεγαλύτερη ανταλλαγή στον κόσμο της μουσικής, περιλαμβάνοντας όλα τα είδη: κλασική, τζαζ, λαϊκή, έθνικ και ροκ/ποπ. Κάθε συναυλία μεταδίδεται κατά ένα μέσο όρο σε επτά χώρες και την ακούν περίπου 1,7 εκατομμύρια λάτρεις της μουσικής. Η προσφορά του προγράμματος κυμαίνεται από ορχήστρες παγκόσμιας κλάσης (Βερολίνο και Βιέννη Φιλαρμονικές) μέχρι τους κορυφαίους διεθνείς οίκους όπερας (Metropolitan Opera, La Scala, το Covent Garden). Αλλά υπάρχουν και εκατοντάδες άλλες εκδηλώσεις, καθώς και με προσφορές τόσο διαφορετικές όπως η μουσική για το Ραμαζάνι, το Montreux Jazz Festival, η τσιγγάνικη μουσική της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι Coldplay και οι Radiohead, καθώς και οι Tinariwen, μια παγκόσμια μουσική ομάδα της Τουαρέγκ από την υποσαχάρια Αφρική.

Η μουσική είναι διαθέσιμη ζωντανά μέσω του δορυφορικού δικτύου Euroradio ή κατ' απαίτηση μέσω ενός συστήματος ανταλλαγής αρχείων ήχου και μπορεί να ζητηθεί από τους ραδιοφωνικούς οργανισμούς μέλη της EBU μέσω της βάσης δεδομένων. Τα αρχεία ωθούνται από την πλατφόρμα M2M της EBU στους διακομιστές των οργανισμών που τα ζητούν. Εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, κάθε συναυλία μπορεί να μεταδοθεί μέχρι και τρεις φορές κατά τη διάρκεια ενός έτους και είναι διαθέσιμη για streaming on demand (κατ' απαίτηση ροή) για 30 ημέρες. Τα βίντεο από τις συναυλίες προσφέρονται μέσω του Euroradio 2See όταν είναι διαθέσιμα.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news