Στις τράπεζες υπό εκκαθάριση ΔΟΛ, Βήμα FM και Mega

Οι τράπεζες αποφάσισαν να καταγγείλουν τις συμβάσεις των δανείων με τον Σταύρο Ψυχάρη, επικεφαλής του ΔΟΛ, που περιλαμβάνει εκτός από τις εφημερίδες Βήμα και Τα Νέα, τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM καθώς και πακέτο μετοχών για τον τηλεοπτικό Mega. Στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσει εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρείας, όπως προβλέπει ο νόμος 4307/2014. Η μόνη ελπίδα να συνεχίσουν να λειτουργούν τα συγκεκριμένα μέσα ως έχει, είναι να βρεθεί νέος επενδυτής που να είναι διατεθειμένος να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις των τραπεζών.

Ο νόμος ορίζει ότι ο εκκαθαριστής έχει βασική υποχρέωση, αμέσως μετά την εγκατάστασή του στην επιχείρηση, να κινήσει τις διαδικασίες για την εκποίηση με δημόσιο διαγωνισμό όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, συνολικά ή τμηματικά. Αν εντός 12 μηνών δεν έχει εκποιηθεί τουλάχιστον το 90% της περιουσίας της επιχείρησης, ο ειδικός διαχειριστής οφείλει να υποβάλει αίτηση πτώχευσης σε βάρος του οφειλέτη. Για την περίοδο που ο ΔΟΛ θα βρίσκεται υπό την ειδική διαχείριση, μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα FM έχει διακόψει ήδη πριν από τις γιορτές την μετάδοση προγράμματος, λόγω της μη καταβολής των μισθών των εργαζομένων του.

Save

ετικέτες: 

Σχόλια

Κανένας δεν διαβάζει πια τις εφημερίδες του ΔΟΛ, όσο για τον Βήμα FM βρίσκεται εδώ και χρόνια εκτός μετρήσεων ακροαματικότητας.

Το Mega έχει μετρατραπεί σε κανάλι επαναλήψεων και το μαύρο είναι η καλύτερη λύση.

Εγγραφή στο all greek radio news