Τα καλύτερα και τα χειρότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αυτών των γιορτών

Και φέτος πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια κυριάρχησαν στο ραδιόφωνο, προσθέτοντας τη δική τους χροιά στο με θερμό πνεύμα των γιορτινών ημερών. Κάποια από αυτά ωστόσο θα μετατραπούν... σε κολοκύθα την επόμενη μέρα. Ο ραδιοφωνικός κολοσσός των Ηνωμένων Πολιτειών iHeartRadio, που ελέγχει πάνω από 850 ραδιοφωνικούς σταθμούς, διέθεσε μερικά στοιχεία σχετικά με τις μελωδίες τους που ο κόσμος αγάπησε και μίσησε κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών. Οι αντιδράσεις σε αυτά τα τραγούδια σίγουρα ποικίλουν από πρόσωπο σε πρόσωπο, αλλά σίγουρα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς διαμορφώνονται οι προτιμήσεις σε ευρεία κλίμακα.

Πώς όμως εντοπίζει τις σχετικές προτιμήσεις το iHeartRadio; Με την έλευση του smartphone και άλλων προϊόντα, εκτός των παραδοσιακών ραδιοφώνων, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει περισσότερα για το πώς ανταποκρίνεστε στη μουσική. Αν ακούτε τις εκπομπές iHeartRadio μέσω εφαρμογής, έχετε τη δυνατότητα να δώσετε ένα «like» σε ένα τραγούδι, παρόμοιο με αυτό που μπορείτε να κάνετε στο Facebook, ή ακόμη και μια αποδοκιμασία με έναν αντίχειρα προς τα κάτω. Εξετάζοντας σε ποια κομμάτια το ακροατήριο έδωσε το «like» ή την «αποδοκιμασία» του, μπορούμε να πάρουμε μια γενική ιδέα για το ποια τραγούδια άρεσαν στο ραδιόφωνο και ποια όχι. 

Το iHeartRadio ετοίμασε δύο λίστες για εμάς: τα καλύτερα και τα χειρότερα. (Σημείωση: ορισμένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια σχετίζονται με πολλούς καλλιτέχνες, το οποίο είναι και ο λόγος που ο καλλιτέχνης δεν αναφέρεται). Δεν αποτελεί έκπληξη που η Mariah Carey κυριάρχιση. Δεν είχε απλώς ένα τραγούδι στο top 5 με τα περισσότερα μπράβο, με το "All I Want for Christmas is You", αλλά και είδε ότι κομμάτι της να λαμβάνει τη Νο 1 θέση στον αριθμό των φορών που προστέθηκε σε λίστες αναπαραγωγής. Ακολουθούν οι δύο λίστες:

The Nice List — Top 5 "Thumbs Up" Songs:

  • "Winter Wonderland"
  • "Sleigh Ride"
  • "Let it Snow"
  • "All I Want For Christmas is You" (Mariah Carey)
  • "It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas"

The Naughty list — Top 5 "Thumbs Down" Songs (excluding those on the first list):

  • "Happy Xmas War is Over" (John Lennon)
  • "Do They Know Its Christmas?" (Band Aid)
  • "I Saw Mommy Kissing Santa Claus"
  • "Do You Hear What I Hear?"
  • "The Christmas Song"

Το iHeartRadio επίσης εντόπισε ότι οι γυναίκες έτειναν να ακούν περισσότερο χριστουγεννιάτικη μουσική, σε σύγκριση με τους άντρες, σε μια αναλογία 69%/31%.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news