Με απεσταλμένους τεχνικούς επιβιώνει το ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ζακύνθου

Συνεχίζεται η έλλειψη ηχοληπτών στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ στη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία του. Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για να μπορέσει να βγει στον αέρα το τοπικό πρόγραμμα απαιτήθηκε η αποστολή τεχνικών από την ΕΡΑ Πύργου προκειμένου να καλυφθεί το κενό, επιβαρύνοντας σημαντικά τα έξοδα της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο απεστάλησαν δυο ηχολήπτες, ο ένας για 5 μέρες και ο άλλος για 3 μέρες. Αντίστοιχα το Νοέμβριο, λόγω ασθένειας του ηχολήπτη, απεστάλησαν άλλοι δύο τεχνικοί, συνολικά για 5 μέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την μετακίνηση των τεχνικών η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να καλύψει πλήρη εκτός έδρας ταξιδιωτικά έξοδα, όπως τα καύσιμα των αυτοκινήτων, τα εισιτήρια του πλοίου, καθώς και αποζημίωση διαμονής και διατροφής. Μόνο για δυο εργάσιμες εβδομάδες εκπομπής (5ήμερα) τα έξοδα ανήλθαν σε 1450 ευρώ, που αντιστοιχεί κατά μέσω όρο σε 140 ευρώ την ημέρα. Είναι προφανές ότι η μεταφορά τεχνικών από άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς κοστίζει στην ΕΡΤ πολλαπλάσια ποσά από ό,τι αν είχαν προσληφθεί μόνιμοι υπάλληλοι από την περιοχή.

Τι λένε η διοίκηση και οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ για την ΕΡΑ Ζακύνθου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΕΡΤ είχε συμπεριλάβει πρόβλεψη για έναν τεχνικό στην Ζάκυνθο στο πρόσφατο διαγωνισμό που αφορούσε κάλυψη 51 θέσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ωστόσο ο διαγωνισμός αυτός, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 1400 υποψηφιοι και υποψήφιες, κατερρίφθη στα δικαστήρια, δεδομένου ότι το συνδικαλιστικό οργανο της ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλε ότι επρόκειτο για υπηρεσίες με "μπλοκάκι" (ανάθεση υπηρεσιών έργου) και όχι για κανονική πρόσληψη υπαλλήλων, παρότι αυτές αφορούσαν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Ειδικά για το ραδιόφωνο της Ζακύνθου, η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο διαγωνισμός προέβλεπε έναν ηχολήπτη "μπλοκάκι" και μόνο για τα δελτία ειδήσεων, ωστόσο για να μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα και σταθερά ο ραδιοσταθμός λείπουν 3 ηχολήπτες με πλήρη βάρδια για όλες τις εκπομπές. Επί 18 μήνες ο ραδιοσταθμός δεν είχε κανέναν ηχολήπτη κι όμως λειτούργησε κανονικά χάρη στη φιλοτιμία και τη θέληση των εργαζομένων.

Η ΕΡΤ από την πλευρά της είναι σαφές ότι αποφεύγει τις προσλήψεις και προσπαθεί να μειώσει τις αναθέσεις έργου μόνο στις απολύτως απαραίτητες, δεδομένου του σφιχτού προϋπολογισμού, αλλά και της απαίτησης να καταβάλλεται μέρος των εσόδων της για την κάλυψη του δημοσίου χρέους. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαμαρτυρηθει ως αντιπολίτευση για την διοχέτευση χρημάτων από το ανταποδοτικό τέλος στο δημόσιο χρέος, αλλά και για τις εργασιακές συνθήκες για την ανάθεση έργου με "μπλοκάκια", μετά την ανάληψη της εξουσίας και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, συνεχίζεται η ίδια τακτική.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news