ΗΠΑ: ενοχοποιείται το "κατέβασμα" μουσικής από το Youtube

Το Γραφείο του Εκπροσώπου Εμπορίου των ΗΠΑ κυκλοφόρησε την ετήσια έκθεσή του για τις «διαβόητες αγορές», έναν κατάλογο των περιοχών που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τις αμερικανικές δημιουργικές βιομηχανίες. Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς ειδικά την πρόσφατη τάση της αντιγραφής ροών (streaming) ως κυρίως θέμα. Η πρακτική αυτή συνίσταται στη διάθεση παράνομης αντιγραφής του περιεχομένου από μια νόμιμη υπηρεσία, όπως το YouTube, μετατρέποντας το υλικό συνεχούς ροής σε ένα αρχείο προς λήψη. Η έκθεση πρόσθεσε το YouTube-mp3.org, μια ιστοσελίδα γνωστή για την διάθεση αντιγραφών ροής, στην λίστα της με τις διαβόητες αγορές.

«Τα έσοδα ψηφιακής μουσικής και ιδίως τα έσοδα από ροές αντιπροσωπεύουν ένα ολοένα και πιο σημαντικό μέρος της ανάπτυξης της μουσικής βιομηχανίας» αναφέρει η έκθεση. «Η αντιγραφή ροών αποτελεί μια άμεση απειλή για αυτήν την ψηφιακή ανάπτυξη, δεδομένου ότι εξαλείφει την ανάγκη για τους χρήστες να επιστρέψουν στις αδειοδοτημένες υπηρεσίες, στερώντας έτσι από τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες αυτή τη σημαντική πηγή εσόδων.»

Το YouTube-mp3.org μηνύθηκε από τις μεγάλες εταιρείες το Σεπτέμβριο για της δραστηριότητές του στην αντιγραφή ροών. Η πρακτική αυτή έχει γίνει πολύ δημοφιλής, αλλά γίνεται ολοένα και περισσότερο αντικείμενο προσοχής από τη βιομηχανία. Οι εκθέσεις στις αρχές του έτους τόσο από την IFPI και Muso επεσήμαναν την αντιγραφή ροών ως έναν τομέα ανησυχίας σε ότι αφορά την καταπολέμηση της πειρατείας.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news