Ηλίας Ασβεστόπουλος: το ραδιόφωνο ήταν πολύ καλύτερο όταν ήταν ερασιτεχνικό

Την άποψή του για το σημερινό ραδιόφωνο εξέφρασε ο Ηλίας Ασβεστόπουλος στη συνέντευξή του στο Δεύτερο Πρόγραμμα. «Πιστεύω ότι όταν ήταν ερασιτεχνικό το ραδιόφωνο ήταν πολύ καλύτερο. Όταν μπει μέσα το χρήμα, αλλάζουν πολλά πράγματα. Μην ξεχάσουμε ότι πριν χρόνια παίζαν τα ραδιόφωνα μόνο playlist, ό,τι έλεγε η τάδε δισκογραφική».  Ο δημοφιλής μουσικός των 2002GR είχε πολλά χρόνια σχέσεις με το ραδιόφωνο μέσα από το Κανάλι 1 Πειραιά, βρέθηκε μετά από 20 χρόνια στα στούντιο της ΕΡΤ και μίλησε στην εκπομπή Ροκ Συναναστροφές του Πάνου Χρυσοστόμου.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην κατάσταση του ραδιοφώνου, επεσήμανε ότι πολλοί καλοί καλλιτέχνες δεν βρίσκουν διέξοδο στο ραδιόφωνο: «Σήμερα δεν υπάρχουν τηλεοράσεις και ραδιόφωνα που να προβάλουν το ποπ και το ροκ, στο στυλ το δικό μας. Παίζουν άλλα πράγματα σημερινά. Εγώ δεν τα αδικώ, αυτά ο κόσμος το κρίνει γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο και ούτε εγώ είμαι κριτής, δεν με ενδιαφέρουνε μένα αυτά. Αλλά δυστυχώς δεν παίζουνε. Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί καλλιτέχνες και μπάντες, και αγγλόφωνες και ελληνόφωνες, με βάση το ροκ. Αυτά τα βλέπουμε μόνο σε λάιβ, δυστυχώς.»

«Τα νέα παιδιά μου φέρνουν δουλειές τους αλλά πολύ λίγα πράγματα. Πηγαίνω κι εγω και βλέπω μπάντες γιατί μου αρέσει, και μου στέλνουν και δουλειές μέσω του Facebook. Γίνεται ένα παιχνίδι, αλλά μέχρι εκεί. Μετά βλέπεις εξαφανίζονται. Και το "εξαφανίζομαι" είναι ότι "δεν μπορώ να συνεχίσω, να πάω πιο κάτω". Κατάλαβες, δεν υπάρχουν ευκαιρίες. Δισκογραφικές εταιρίες δεν υπάρχουν, όπως υπήρχαν παλιά. Σήμερα πρέπει να πληρώσεις για να σου κάνουν έναν δίσκο. Γιατί να μην τον πληρώσω να τον κάνω μόνος μου; δεν κατάλαβα. Και όσον αφορά την προβολή μέσω ίντερνετ γίνεται εύκολα. Οπότε έχουμε καταντήσει να είμαστε [ταυτόχρονα] συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, παραγωγοί, να έχουμε δισκογραφική εταιρία, να κάνουμε μόνοι μας τα λάιβ. Δεν γίνεται ένας καλλιτέχνης να τα κάνει όλα. Έχει εκμηδενιστεί το θέμα, εδώ και δέκα χρόνια, δεν μπορείς να ακουμπήσεις πουθενά.»

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Πάρα πολύ σωστός ο Ηλίας Ασβεστόπουλος, αποτυπώνει με ακρίβεια το τι επικρατεί. Να προσθέσω οτι (δυστυχώς) ανάλογα πράγματα ισχύουν και στον χώρο των ραδιοφωνικών παραγωγών, αφού ο ίδιος ο παραγωγός καλείται να είναι και καλλιτέχνης και δημισιοσχετίστας και να βρίσκει τους διαφημιζόμενους χορηγούς της εκπομπής του. Αποκαρδιωτικά σημεία των καιρών μας..

Εγγραφή στο all greek radio news