Για τρίτη φορά κατάσχεση εξοπλισμού στην ΕΡΤ Open

Εκ νέου κατάσχεση του εξοπλισμού της ΕΡΤ Open, του ραδιοφωνικού σταθμού που ξεκίνησε από τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της, και συνεχίζει να λειτουργεί με την ευθύνη του συνδικαλιστικού οργάνου της ΠΟΣΠΕΡΤ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τελευταίας, στις 9 περίπου το πρωί της Δευτέρα, η ΕΕΤΤ και η αστυνομία εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Open στην Πάρνηθα και αφαίρεσαν τα μηχανήματα εκπομπής.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό, καθώς η πρώτη  φορά ήταν στις 23/9/15 με τις προσαγωγές και του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ, και η δεύτερη 3 μήνες μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η ΕΡΤ, στην οποία ανήκει η συχνότητα, είχε αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτα ανάμειξη ή απαίτηση για την εμπλοκή της αστυνομίας. Κάτι αντίστοιχο δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πλευρά της καταγγέλει την απόπειρα φίμωσης τη στιγμή που κανένας ραδιοφωνικός σταθμός δεν εκπέμπει νόμιμα, όπως επισημαίνουν. Στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν ότι το πρόγραμμα αναμεταδίδεται και από άλλους σταθμούς  στα FM στην περιφέρεια θα συνεχίσει να λειτουργεί στο διαδίκτυο και ενώ θα γίνουν προσπάθειες άμεσα να συνεχίσουν τις εκπομπές στο λεκανοπέδιο και πάλι μέσω των FM.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Ωραία, θέλει να εκπέμπει η ΠΟΣΠΕΡΤ, κανένα πρόβλημα, ας βρει δικό της πομπό για να πληρώνει το ρεύμα και αν θέλει να τους βουλώσει τα στοματάκια στην κυβέρνηση της πρωτης φοράς ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να κοινοποιήσει λογιστικά βιβλία με ισολογισμούς, εσόδων εξόδων κτλ, να αποδείξει που τα βρίσκει.

H ΠΟΣΠΕΡΤ είναι όντως νόμιμος σύλλογος και οικονομικά έχει εισφορές απ' τα μέλη του. Το αν είναι νόμιμος αδειούχος για να εκπέμψει, είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και έχει να κάνε με το πόσο η ΕΡΤ ως κάτοχος της ΒΝΛ αναγνωρίζει την ΠΟΣΠΕΡΤ ως δικαιούχο να εκπέμψει απο την νόμιμη συχνότητά της στους 106.7 από Πάρνηθα. Αν την αναγνωρίζει, τότε όλα καλά και δεν τίθεται κανένα θέμα. Αν πάλι όχι, τοτε η εκπομπή της ΠΟΣΠΕΡΤ απ τους 106.7 είναι παράνομη, αφού ειναι ξένη προς την ΕΡΤ. (το οτι η ΠΟΣΠΕΡΤ ειναι ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν λέει από μόνο του κάτι, σε ο,τι έχει να κάνει με το δικαίωμα εκπομπής)

Εγγραφή στο all greek radio news