Εντείνεται η σύγκρουση ανάμεσα στο Βήμα FM και τους τεχνικούς ραδιοφώνου

Με ένα εξώδικο προσπαθεί η διεύθυνση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη να πείσει το συνδικαλιστικό όργανο των τεχνικών του ραδιοφώνου, προκειμένου αυτό να άρει τις νομικές δεσμεύσεις που είχε επιβάλει λόγω μη καταβολής της μισθοδοσίας. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα τετράμηνο, ενώ η μαχητική συνδικαλιστική ένωση ΕΤΕΡ λόγω αυτού έχει πετύχει δέσμευση των λογαριασμών αλλά και έκδοση κατασχετηρίων προς τρίτους. Την ίδια στιγμή η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του συγκροτήματος διαρκώς και χειροτερεύει, ενώ το πρόγραμμα του Βήμα FM φτωχαίνει, με τη αποχώρηση όλο και περισσότερων μεγάλων ονομάτων.

Η διοίκηση με το εξώδικό της επιρρίπτει την  ευθύνη της μη καταβολής δεδουλευμένων  15νθημέρου στην ΕΤΕΡ και τις δεσμεύσεις λογαριασμών. Ωστόσο από την πλευρά της η Ένωση σχολιάζει ότι τα τελευταία 2 χρόνια έδειξε «υπέρμετρη υπομονή, καλοπιστία και ανοχή μιας κατάστασης που διαρκώς χειροτερεύει ΜΟΝΟ για τους εργαζόμενους. Ο εργοδότης έχει βρει τρόπο να συνεχίζει τις δραστηριότητες του με ψίχουλα για τους εργαζόμενους.  Έχουμε ξαναμιλήσει για τις δήθεν φτωχές επιχειρήσεις πλουσίων επιχειρηματιών και είναι προφανές ότι πίσω από την απληρωσιά κρύβεται ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σε βάρος των εργαζομένων και όχι πραγματικά οικονομικά προβλήματα του επιχειρηματία και των περιουσιακών του στοιχείων».

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα. Αν ο Βήμα FM δεν έχει χρήματα για να πληρώσει εργαζόμενους ας κλείσει. 'Αλλωστε δεν τον ακούει κανένας, δεν τολμά να εμφανιστεί στις μετρήσεις ακροαματικότητας.

Εγγραφή στο all greek radio news