Μηνιαίο αφιέρωμα στο περιβάλλον από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας

Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 παρουσιάζει, από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 ένα μεγάλο αφιέρωμα στη δημιουργία - κτίση του Θεού και ειδικότερα στο φυσικό περιβάλλον. Στην κτίση αφιερώνονται όλες οι εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας για το μήνα Σεπτέμβριο και κατά τις ώρες 09:30 – 19:00, με σκοπό να εμβαθύνουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το περιβάλλον γιατί από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε, αντιμετωπίζουμε και συμπεριφερόμαστε στην κτίση φανερώνεται η ποιότητα της σχέσεως μας με το Θεό και το συνάνθρωπο μας.

Πανεπιστημιακοί, θεολόγοι, φυσικοί, αστροφυσικοί, βιολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, ειδικοί συγγραφείς κι ερευνητές διευκρινίζουν τη σχέση του κόσμου με το Θεό, τονίζουν την εκ μηδενός δημιουργία της κτίσεως – καθ’ ότι η κτίση δεν είναι αυθύπαρκτη και αναφέρονται στην πρόνοια του Θεού για τη λειτουργία της κτίσεως, την αναταραχή που προκάλεσε η αμαρτία καθώς και στη δυναμική πορεία της κτίσεως προς ένα αίσιο τέλος όπου ο ουρανός και η γη θα γίνουν «καινοί».

Την πρώτη εβδομάδα του αφιερώματος οι εκπομπές αναφέρονται στη δημιουργία του κόσμου με βάση την «Εξαήμερο» του Μεγάλου Βασιλείου (Ομιλίες στις έξη ημέρες της δημιουργίας). Τις επόμενες εβδομάδες γίνεται ειδική προσέγγιση στον ουρανό, τη γη και τον αέρα από θεολογικής και επιστημονικής απόψεως. Εξετάζεται επίσης, το πως η τέχνη αντιλαμβάνεται, απεικονίζει και αναπαριστά το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα τη γη, τον ουρανό και τον αέρα.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του 89,5 στο περιβάλλον, από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου οι εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας αναφέρονται στη δημιουργία του κόσμου σύμφωνα με τις ομιλίες του Μεγάλου Βασίλειου. Ειδικότερα, αναφέρονται στο στερέωμα, στη συναγωγή υδάτων, στη βλάστηση της γης, στο φως και στους φωστήρες. Ειδική αναφορά γίνεται στη δημιουργία στα λειτουργικά κείμενα. Στις εκπομπές του αφιερώματος διευκρινίζεται η σχέση του κόσμου με το Θεό, τονίζεται η εκ μηδενός δημιουργία της κτίσεως, αναφέρεται η πρόνοια του Θεού για τη λειτουργία της και η αναταραχή που προκάλεσε η αμαρτία καθώς και η δυναμική πορεία της κτίσεως προς ένα αίσιο τέλος όπου ο ουρανός και η γη θα γίνουν «καινοί».

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news