Θα δείξει η κυβέρνηση την ίδια πυγμή για τις ραδιοφωνικές άδειες;

Μπορεί τα ερωτηματικά για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών συχνοτήτων να είναι πολλά, αλλά και να εκκρεμούν δεκάδες νομικές αποφάσεις, ωστόσο μπορούμε ήδη να επιχειρήσουμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για το ραδιόφωνο. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει τους επιχειρηματίες για 70 ώρες σε μια δημοπρασία και να τους καταφέρει να καταβάλουν ένα ποσό της τάξης των 250 εκατομμυρίων, δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον την πυγμή αλλά και την δύναμη να αντιπαρατεθεί στο παλιό καθεστώς των ΜΜΕ.

Στο ραδιόφωνο ισχύει ένα αντίστοιχο καθεστώς, η ιδιοκτησία του οποίου μετά από συγχωνεύσεις και εξαγορές ακολουθεί ένα εξαιρετικά συγκεντρωτικό μοντέλο, με διαρκώς μειούμενα ποσά επενδύσεων. Οι μεγαλοιδιοκτήτες των ραδιοφώνων προσφάτως κονταροχτυπήθηκαν σημαντικά με τους εργαζομένους όλων των κλάδων, αλλά και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς με συνεταιριστικά χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, καλούσαν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει μια σειρά από αιτήματα προς όφελος των υπάρχοντων ραδιοφωνικών σταθμών.

Έχοντας δει τι συνέβη κατά την προηγούμενη προσπάθεια αδειοδότησης επί Δ. Ρέππα, διατηρούσαμε την αμφιβολία κατά πόσον η κυβέρνηση θα ήταν διατεθειμένη να σηκώσει το πολιτικό κόστος μια από του μηδενός αδειοδότηση και για το ραδιόφωνο. Το βέβαιο είναι πλέον, ότι αν πραγματικά θέλει να το πράξει, η σημερινή κυβέρνηση μπορεί.

Το ερώτημα που παραμένει ανοιχτό είναι τι βαρύτητα έχει το ραδιόφωνο σε σχέση με την τηλεόραση, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει και εδώ σε αντιστοίχου επιπέδου σύγκρουση με το υπάρχον ραδιοφωνικό καθεστώς. Και βέβαια η βαρύτητα αυτή είναι που θα καθορίσει και τα επιμέρους της ραδιοφωνικής αδειοδότησης, όπως τον αριθμό των αδειών, το κατώτερο τίμημα αλλά και την ακριβή διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Έλεος πια με τον φιλοκυβερνητισμό σας. Έλεος. Για ποια πυγμή μιλάμε για έναν κατάφωρα παράνομο και αντισυνταγματικό διαγωνισμό χωρίς συμμετοχή του ΕΣΡ; Για ποια πυγμή μιλάμε για 4 άδειες που θα πάνε, αν δεν ακυρωθεί η αδειοδότηση, σε λαθρέμπορες ναρκωτικών, φοροδιαφυγάδες, εγκληματίες και διαπλεκόμενους; Και χρησιμοποιείτε και το παράδειγμα του Ρέππα από το 2001, όταν είπε ψέμματα για το πόσους σταθμούς χωράνε και έσφαξε μέσα σε ένα βράδυ 66 επιχειρήσεις με τα ΜΑΤ και με το έτσι θέλω; Μάλλον το "μαύρο" είναι κακό και ανεπιθύμητο μόνο όταν κλείνει το ραδιοτηλεοπτικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤ. 

Το ραδιόφωνο ώς μέσο έχει ανάγκη από υποστήριξη, κίνητρα για απασχόληση και όχι από πλειστηριασμούς.Πείτε μου τα κονδύλια που κινούνται αυτή την εποχή ειδικά στο σκληρά δοκιμαζόμενο ραδιόφωνο της περιφέρειας;Πέρασε η εποχή που το ραδιόφωνο ήταν πρώτο βιολί στον χώρο της ενημέρωσης, αυτό συνέβει μόνο στο ξεκίνημα του όπου είχε λειτουργήσει και ώς εργαλείο διαπλοκής.Εδώ και δύο δεκαετίες τα ηνία πλέον τα έχει η τηλεόραση λόγω της εικόνας.Η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο υποστηρίζοντας το μέσο που σίγουρα είναι πιο καθαρό και πιο άμεσο από την τηλεόραση ζωντανεύοντας το και όχι να το εξοντώσει προσθέτωντας του επιπλέον οικονομικά βάρη-κριτήρια δήθεν για να εξυγιάνει το ραδιοφωνικό τοπίο.Εδώ είμαστε για να επαληθευτούμε ή να διαψευστούμε...

Μάλλον το "μαύρο" είναι κακό και ανεπιθύμητο μόνο όταν κλείνει το ραδιοτηλεοπτικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤ. 

Αυτή η ψύχωση με την ΕΡΤ έχει ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας. Οταν επί δεκαετίες διορίζατε παιδιά, ανίψια και γκόμενες δεν λέγατε "να κλείσει η ΕΡΤ".

Διορίζατε; Ποιος; Κάποιος που μιλάει (ορθώς) κατά της σαπίλας που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι απαραιτήτως ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Το γεγονός ότι σας κυβερνάνε, σε μεγάλο ποσοστό, πρώην ΠΑΣΟΚοι και Νεοδημοκράτες σας διαφεύγει; Μάλλον ναι, καθώς δεν σας το ανέφερε η Αυγή, το left, και ο Κόκκινος.

Μα το ίδιο ακριβώς κάνεις κι εσύ. Οποτεδήποτε γράφουμε κάτι που είναι έστω και λίγο υπέρ του διαγωνισμού των συχνοτήτων και κατά των καναλαρχών μας κατηγορείς ότι είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι κάποιος υπέρ του διαγωνισμού χωρίς να είναι ΣΥΡΙΖΑ;

Φίλε καλά σου λεει ο διαχειριστής του radiofono.gr.  Δεν έχει να κάνει με τις ιδέες σου, που και σε τεχνικό  και σε ερευνητικό επίπεδο, αλλά και σαν διατύπωση, ειναι πολύ ενδιαφέρουσες και ψαγμένες. Εχει να κάνει με την εμμονή σου να κατηγορείς οποιονδήποτε τολμήσει να σχολιάσει κάτι εδώ μέσα, ότι ειναι ΣΥΡΙΖΑ ή 'λαμόγιο' ή 'σιχαμένος' (τα'χουμε πια μάθει απέξω). Δεν ξέρω αν έχεις προσωπικά απωθημένα βιώματα ή μένος, ή είναι απλά στοιχείο του χαρακτήρα σου, αλλά είναι πολύ ενοχλητικό αυτό που κάνεις (η συμπεριφορά σου, όχι οι ιδέες σου - Το λέω μπας και σε προλάβω και με αποκαλέσεις κι εμένα ΣΥΡΙΖΑ ή ..ΠΑΣΟΚ/ΝΔ.. ή φασίστα ή ανθρωπο του Ρέππα!).  ΕΚΤΟΣ κι αν ανήκεις σε κάποιο κόμμα και χρησιμοποιείς αυτό το forum που αγαπάμε για να ασκήσεις πολιτική και να προωθήσεις θέσεις κόμματος (και ειδικά μέσω της ανωνυμίας.. πρακτική που είναι αήθης). Πες με καχύποπτο - αλλά δεν αποκλείω τίποτα, και αυτό εξαιτίας της εμμονής σου και του βαθμού που συστηματικά το πράττεις. 

Το ραδιόφωνο ώς μέσο έχει ανάγκη από υποστήριξη, κίνητρα για απασχόληση και όχι από πλειστηριασμούς.Πείτε μου τα κονδύλια που κινούνται αυτή την εποχή ειδικά στο σκληρά δοκιμαζόμενο ραδιόφωνο της περιφέρειας;Πέρασε η εποχή που το ραδιόφωνο ήταν πρώτο βιολί στον χώρο της ενημέρωσης, αυτό συνέβει μόνο στο ξεκίνημα του όπου είχε λειτουργήσει και ώς εργαλείο διαπλοκής.Εδώ και δύο δεκαετίες τα ηνία πλέον τα έχει η τηλεόραση λόγω της εικόνας.Η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο υποστηρίζοντας το μέσο που σίγουρα είναι πιο καθαρό και πιο άμεσο από την τηλεόραση ζωντανεύοντας το και όχι να το εξοντώσει προσθέτωντας του επιπλέον οικονομικά βάρη-κριτήρια δήθεν για να εξυγιάνει το ραδιοφωνικό τοπίο.Εδώ είμαστε για να επαληθευτούμε ή να διαψευστούμε...

Να την χαίρεστε την "πυγμή" που έδειξε η κυβέρνηση δίνοντας άδειες σε λαθρέμπορες ναρκωτικών, σε φοροδιαφυγάδες με δεσμευμένη την περιουσία τους, σε άλλους φοροδιαφυγάδες που μετέχουν στο ΔΣ τράπεζας και πήραν τα χρήματα της τράπεζας για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό ενώ οι ίδιοι δήλωναν εισόδημα 300 ευρώ το μήνα. Να την χαίρεστε την "πυγμή" της κυβέρνησης που πάει να αλλάξει το νόμο για να κλείνει η ίδια τα "παράνομα" κανάλια, που έχει προσπεράσει το ΕΣΡ και την ΕΕΤΤ και την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, και που θέλει να πράξει το ίδιο και για τα περιφερειακά κανάλια, τα ραδιόφωνα, και το διαδίκτυο. Να την χαίρεστε την "πυγμή" της κυβέρνησης που τα κατόρθωσε όλα αυτά λέγοντας ψέμματα για τον αριθμό των καναλιών που "χωράνε" στο τηλεοπτικό φάσμα και μη διεκδικώντας όλες τις συχνότητες που θα μπορούσε να διεκδικήσει στις διαπραγματεύσεις (που δεν γίνονται) με τις γειτονικές χώρες. Να την χαίρεστε την "πυγμή" της κυβέρνησης για τον γελοίο διαγωνισμό που δεν έλαβε υπόψιν του ούτε το ξεκάθαρο ασυμβίβαστο με τον ίδιο δικηγόρο να εκπροσωπεί το δημόσιο και δύο από τους "νικητές" της δημοπράτησης, και με έναν από τους "νικητές" να είναι κουμπάρος υπουργού που σχετίζεται άμεσα με την διαδικασία αδειοδότησης και με το ραδιοτηλεοπτικό φάσμα. Και ενώ το ραδιόφωνο τζι αρ ήξερε να γράψει αμέσως για την "πυγμή" της κυβέρνησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φαρσοκωμωδίας, εδώ και ένα μήνα διατηρεί σιγή ιχθύος ενώ έχουν ξεσπάσει τόσα σκάνδαλα και ενώ πέφτουν βροχή οι προσφυγές στο Στ.Ε. και ίσως σύντομα και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Πιο ΣΥΡΙΖΑ τελικά...πεθαίνεις. Ντροπή στο ΣΥΡΙΖαικο ραδιόφωνο τζι αρ και ντροπή σε κάτι "αντικειμενικούς" ξερόλες σχολιαστές πιο πάνω που και αυτοί κάνουν τα "στραβά μάτια" όταν πρόκειται για την αγαπημένη τους κυβέρνηση.

Ντροπή σε σένα που πίσω απ' την ανωνυμία που σου προσφέρει το ραδιοφωνο τζι αρ, κατασκευάζεις έναν ανύπαρκτο εχθρό προκειμένου να το παίξεις μαχητής και να προωθήσεις θέσεις  συγκεκριμένου εξωκοινοβουλευτικού κόμματος στο οποίο και ανήκεις. Καλόπιστα, κανείς από τους αρθρογράφους ή τους σχολιαστές εδώ μέσα δεν ειναι κρυφός εκφραστής του ΣΥΡΙΖΑ, ή φερέφωνο των κυβερνητικών θέσεων, όπως γράφεις. Να ξέρεις οτι οι απόψεις  πολλών από εμάς εδώ δεν απέχουν πολύ  απ'αυτά που γράφεις, αλλά σταμάτα να το παίζεις έξυπνος, ασυμβίβαστος και καλά, και αδιάφθορος - συμπεριφέρεσαι πολυ άσχημα, προσβάλλοντας συνεχώς. Αν ήταν ενυπόγραφες οι προσβολές σου, να ξέρεις οτι κινείσαι στα όρια κάποιος να σου κάνει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφημιση. Οχι για τις ιδέες σου, αλλά για την κατ'εξακολούθηση προσβλητική συμπεριφορά σου - που ενδεχομένως για εσένα να αποτελεί πηγή  προσωπικής ικανοποίησης και ύπαρξης    

Εγγραφή στο all greek radio news