Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν πήραν άδεια

Ανοιχτό παραμένει το ερώτημα σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων που θα χάσουν τη δουλειά τους με τη νέα αδειοδότηση, που ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Σύμφωνα με τα έγκυρα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Βάσω Χαϊμαντά (μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια που λειτουργούν σήμερα είναι 2639. Ο αριθμός των εργαζομένων που εργάζονται συνολικά στα κανάλια που θα κλείσουν είναι 1790, στα δύο κανάλια που θα παραμείνουν εργάζονται συνολικά 849 εργαζόμενοι, ενώ στα δύο νέα κανάλια που θα ανοίξουν, πρέπει να απασχοληθούν με βάση το νόμο τουλάχιστον 800 επιπλέον εργαζόμενοι, δηλαδή 400 ο καθένας. Θεωρητικά, επιβεβαιώνεται ότι 990 εργαζόμενοι από τους 1790 που θα απολυθούν αν κλείσουν τα κανάλια μένουν ακάλυπτοι.

Συγκεκριμένα από τα κανάλια που λειτουργούν  το Mega απασχολεί (χωρίς να πληρώνει αυτή τη στιγμή) 540 εργαζόμενους, ο Alpha 537, ο ΑΝΤ1 509, o Star 387, ο Σκάι 340, το Ε 206, το Μακεδονία TV 61 και το ΑΡΤ 59.

«Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη θέση τους στα νέα κανάλια», υποστήριξαν στην πρωινή εκπομπή οι δημοσιογράφοι του Κόκκινου. «Ήδη συζητιέται ότι θα υπάρξουν συνεργασίες των υπάρχοντων καναλιών με τους νέους επιχειρηματίες που πήραν τις άδειες, προκειμένουν να μπορέσουν να βγουν στον αέρα τα νέα κανάλια. Σε αυτήν την περίπτωση οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν αγωνιστικά να συμμετάσχουν στα νέα σχήματα με ίδιους όρους με αυτούς τους οποίους είχαν στα παλιά κανάλια.»

Παράλληλα οι δημοσιογράφοι του Κόκκινου καταφέρθηκαν με βαριούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους τους στο ΣΚΑΪ, που «δείχνουν ξαφνικά το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους. Όταν κάναμε εμείς μέσω της ΕΣΗΕΑ απεργίες για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων τι έκαναν όλοι αυτοί; εκπομπές! Ήταν απεργοσπάστες! Έλεγαν “ιερό το δικαίωμα στην εργασία”»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι διασφαλίζοντας υγιείς επιχειρήσεις, διασφαλίζεται και η υγιής λειτουργία των εταιριών παραγωγής, που διατηρούν επίσης σημαντικό αριθμό εργαζομένων. Επίσης δήλωσε ότι υπάρχει ευθύνη των επιχειρηματιών που επέλεξαν να μην καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά για τη αδειοδότηση των καναλιών τους που έχουν ήδη εργαζόμενους, ενώ υποστήριξε ότι «μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία των τηλεοπτικών επιχειρήσεών τους κάνοντας χρήση των θεματικών ή των περιφερειακών αδειών», χωρίς ωστόσο να διασαφηνίσει πώς θα καλυφθεί το κενό από την υποχρέωση των καναλιών να κλείσουν, μέχρι την έκδοση των νέων αδειών.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Να χαίρεστε όλοι εσείς οι φασιστεροί που υποστηρίζατε αυτή την κυβέρνηση που ξέρει μόνο να κλείνει και να καταστρέφει. Πάρανομη και αντισυνταγματική αδειοδότηση από παράνομη κυβέρνηση.

Οι δημοσιογράφοι που θα χάσουν τις δουλειές τους να πάνε στα χωράφια. Αυτό άλλωστε έλεγαν πολλοί από αυτούς στους νέους επιστήμονες που δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα του ΔΝΤ. 

Το Alter (Κανάλι 29) και το Tempo (New Channel) πόσους εργαζόμενους απασχολούσε μέχρι να κλείσουν???

Υπάρχει περίπτωση να ξανανοίξουν τα δύο αυτά κανάλια, με διαφορετικά ονόματα???

Ναι. Αλλά σε επίπεδο προγράμματος είναι η συνέχεια του Καναλιού 29/Καναλιού 5 με ναυαρχίδα την εκπομπή του Κουρή και με την εφημερίδα του συγκροτήματος Κόντρα Νιουζ, που είναι η συνέχεια της Αυριανής.

Μου αρέσει που θέλετε και "συμπαράσταση" στον "δίκαιο αγώνα" σας.

Αν δεν σας αρέσουν τα χωράφια μπορείτε να ανοίξετε σταθμούς όπως Mega Open, Alpha Open κλπ για να συνεχίσετε τον "αγώνα" σας. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποιός θα καθήσει να σας δει. 

Have a nice day!

[quote=ανώνυμος]

Μου αρέσει που θέλετε και "συμπαράσταση" στον "δίκαιο αγώνα" σας.

Αν δεν σας αρέσουν τα χωράφια μπορείτε να ανοίξετε σταθμούς όπως Mega Open, Alpha Open κλπ για να συνεχίσετε τον "αγώνα" σας. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποιός θα καθήσει να σας δει. 

Have a nice day!

[/quote]

Εμένα μου αρέσει πως όλοι εσείς οι (τέως) "αντιμνημονιακοί" αποδέχεστε ξεπούλημα του όχι σε ναι, όταν το κάνει η δική σας κυβέρνηση. Αποδέχεστε μνημόνια, όταν τα συμφωνεί και τα εφαρμόζει η δική σας κυβέρνηση. Και παπαγαλίζετε τα παραμυθάκια για ηλίθιους περί τσακίσματως των ολιγαρχών και επαναφορά της νομιμότητας και της ισονομίας, όταν δώσατε άδειες μέσω έναν κατάφωρα παράνομο και αντισυνταγματικό διαγωνισμό όπου λέτε ψέμματα ακόμα και για τον αριθμό των σταθμών που "χωράνε" σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο, και οι εν λόγω άδειες καταλήγουν στα ίδια λαμόγια και στους ίδιους ολιγάρχες και εγκληματίες που μετά μας λέτε ότι τους κυνηγάτε. Σε ολιγάρχες που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις. Σε λαθρέμπορες ναρκωτικών. Σε άτομα που η περιουσία τους (υποτίθεται πως) έχει δεσμευτεί. Σε εργολάβους που διώκονται για φοροδιαφυγή, που έχουν απλήρωτους εργαζόμενους, που έχουν κουμπαριές με υπουργούς που σχετίζονται άμεσα τόσο με τις συχνότητες, όσο και με τα δημόσια έργα που συνεχώς κερδίζουν. Ούτε φαίνεται να σας ενοχλεί το ασυμβίβαστο που υπάρχει με το δικηγόρο του "δημοσίου" που τυχαίνει να είναι ΚΑΙ ο δικηγόρος δύο από των "νικητών." Όλα αυτά και πολλά άλλα επιτρέπονται όταν οι δικοί σας τα κάνουν, στο όνομα πάντα της αριστεράς και της προόδου, στο όνομα μιας "καλύτερης Ευρώπης," στο όνομα φυσικά της ισονομίας. Όπως κάνετε τα στραβά μάτια στις ιδιωτικοποιήσεις που κάποτε θα καταργούσατε. Όπως κάνετε τα στραβά μάτια στον ΕΝΦΙΑ που κάποτε ήταν παράνομος και αντισυνταγματικός και που σας έδιναν οι δικοί σας οδηγίες για το πως να μην το πληρώσετε, αλλά που από το 2015 και μετά μετατράπηκε σε "πατριωτικό καθήκον." Όπως κάνετε πως ξεχνάτε τα μνημόνια που θα σχίζατε και την λιτότητα που θα καταργούσε ο αρχηγός σας με ένα νόμο και ένα άρθρο. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι ο φανατισμός σας είναι τέτοιος, και οι αντιλήψεις σας τόσο στενές, που όποιος τολμήσει και πει αυτές τις αλήθειες (που δεν βολεύουν) είναι ξαφνικά υπερασπιστής των ολιγαρχών (που ΕΣΕΙΣ αδειοδοτείτε και ξεπλένετε!), είναι ξαφνικά Νεοδημοκράτης και Χρυσαυγίτης και υπερασπιστής του Μπόμπολα και του Ψυχάρη. Ενώ ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος και ο Κυριακού και ο Καλογρίτσας είναι σίγουρα καλύτεροι, όπως και ο Κουρής που είναι η μεγαλύτερη cheerleader της κυβέρνησης σας, όπως τις παλιές καλές εποχές της Αυριανής και των κυβερνήσεων που λέτε (όποτε σας συμφέρει) ότι "μας έφεραν μέχρι εδώ" για να δικαιολογήσετε τις δικές σας μνημονιακές πράξεις, τα δικά σας ψέμματα, τις δικές σας δεσμεύσεις που δεν τηρήσατε, απλά επειδή "οι άλλοι φταίνε, εμείς απλώς τα αναλάβαμε." Το γεγονός ότι οι μισοί υπουργοί σας είναι πρώην ΠΑΣΟΚοι και οι περισσότεροι που συγκυβερνούν μαζί σας είναι πρώην ΝΔες, προφανώς σας ξεφεύγει. Κακό πράγμα η τύφλα, ο φανατισμός, η ηλιθιότητα και το κομματοσκυλίκι. 

Εγγραφή στο all greek radio news