ΕΡΤ Ηρακλείου: στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου το νέο τηλεοπτικό στούντιο

Με το ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου θα συστεγάζεται πολύ σύντομα το τηλεοπτικό στούντιο της ΕΡΤ, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες μετεγκατάστασής του. Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εργασίες προκειμένου το τηλεοπτικό στούντιο που βρίσκονταν στο Παγκρήτιο Στάδιο να μεταφερθεί στο ισόγειο του κτιρίου που σήμερα στεγάζεται ο ραδιοφωνικό σταθμός Ηρακλείου της ΕΡΤ, επί της οδού Μάχης Κρήτης 161. Με την συστέγαση αυτή αναμένεται να προκύψουν οφέλη για την λειτουργία των δύο μέσων, αφού θα υπάρχει σημαντική εξοικονόμιση χρόνου στη μετακίνηση του προσωπικού.

Οι εργασίες για τη μετεγκατάσταση δρομολογήθηκαν τον Απρίλιο προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου. Το κόστος της ανακατασκευής των χώρων ανέρχεται στα 30.500 ευρώ. Το στούντιο και το control room στο Παγκρήτιο στάδιο θα ξηλωθεί πλήρως, και μεγάλο κομμάτι του κοστοβόρου εξοπλισμού θα μεταφερθεί στη νέα τοποθεσία, όπως για παράδειγμα τα ηχοαπορροφητικά πλαίσια χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων, το διπλό παράθυρο μεταξύ στούντιο και κοντρόλ, καθώς και οι ηχομονωτικές πόρτες.

Ο νέος χώρος είναι διαστάσεων 65 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων 31 τμ θα διατεθούν, στο στούντιο, 12 τετραγωνικά μέτρα στο control και 11 τετραγωνικά μέτρα στην αίθουσα αναμονής. Παράλληλα θα εγκατασταθεί αεραγωγός, κλιματισμός και ηχομονωτικές πλάκες στην οροφή.

Στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθούν επισκευές και στο κτίριο του πομπού του ραδιοφωνικού σταθμού στην Αμμουδάρα Γαζίου, όπου θα επισκευαστούν οι ακμές των ρηγματωμένων υποστυλωμάτων του οπλισμένου σκυροδέματος και θα ανακαινιστεί μερικώς ο εσωτερικός χώρος.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news