Χωρίς πληροφοριακό σύστημα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες;

Άγονος κυρήχθηκε ο διαγωνισμός προμήθειας για ένα πληροφοριακό σύστημα που θα υποστήριζε τεχνικά τη δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών συχνοτήτων. Η αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αποφάσισε να ματαιώσει το σχετικό διαγωνισμό, καθώς δεν κατατέθηκαν προτάσεις από κανέναν ενδιαφερόμενο. Δεδομένου ότι ο διαγωνισμός δεν επαναπροκηρύσσεται άμεσα όπως συνηθίσζεται, αλλά και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωσή του, κινδυνεύει να πρέπει να προχωρήσει ο διαγωνισμός χωρίς εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα, χωρίς να είναι σαφές πώς μπορεί να γίνει αυτό. Update: «Στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την η ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες».

Πρόκειται για τον μειοδοτικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί στις 4 Ιουλίου, με βάση το οποίο οι ενδιαφερόμενες εταιρείες καλούνταν να καταθέσουν στο Υπουργείο Επικρατείας προτάσεις για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για την δημοπρασία χορήγησης των 4 πανελλαδικών αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Το Υπουργείο έδινε ένα κονδύλι της τάξης των 40.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο.

Ο πιθανός ανάδοχος του έργου καλούνταν να αναλάβει τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, συμπεριλαμβανομένων δύο εξυπηρετητών για να φιλοξενήσουν το διακομιστή εφαρμογής (web application), το λογισμικό δημοπρασίας και τη βάση δεδομένων. Παράλληλα απαιτούνταν εκπαίδευση της ομάδας δημοπρασίας καθώς και των συμμετεχόντων στη χρήση του πληροφοριακού συστήματος, υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, καθώς και ενοικίαση συσκευών όπως μεταγωγείς (switch), φορητών υπολογιστών, ψηφιακών χρονομετρητών, εκτυπωτών και καλωδίων.

Δεδομένων των απαιτήσεων του έργου και του περιορισμένου χρονικού διαστήματος, δεν μας κάνει εντύπωση η μη εμφάνιση ενδιαφερόμενης εταιρίας πληροφορικής. Αναμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις του Υπουργείου.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εμ βέβαια, αφού αυτοί που μιλουσαν πολυ πριν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τωρα αποδεικνύουν την δουλικότητα τους στο συγκυβερνητικο σωλήνα με το να μη μιλάνε! Κλασσικη αριστερά της προβοκάτσιας και της ρουφιανιάς. 

Εγγραφή στο all greek radio news