ΕΕΤΤ 2015: διέκοψε 49 παράνομες ραδιοφωνικές εκπομπές, παρέπεμψε 16 ραδιόφωνα

Τα πεπραγμένα της για το 2015 παρουσίασε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων ΕΕΤΤ. Οι 188 από τις 441 υποθέσεις που εξέτασε η ΕΕΤΤ το 2015 αφορούν το ραδιόφωνο, ενώ 52 αφορούσαν ελέγχους κεραιών και κέντρων εκπομπής. Η επιτροπή διενήργησε διοικητικό έλεγχο σε 59 υποθέσεις, επενέβη μαζί με την αστυνομία για τη διακοπή 49 παράνομων ραδιοφωνικών εκπομπών, ενώ για 16 ραδιοφωνικούς σταθμούς που σύμφωνα με το ΕΣΡ λειτουργούσαν παράνομα ενημερώθηκαν εγγράφως οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Μεγάλο μέρος των ελέγχων ήταν αποτέλεσμα 732 εγγράφων και καταγγελιών που έλαβε η ΕΕΤΤ, ενώ σημειώθηκαν νέες υποθέσεις από αυτεπάγγελτους ελέγχους. Η υπηρεσία διεξήγαγε ελέγχους για την πλειονότητα των καταγγελιών που έλαβε, αποστέλλοντας επιτόπου κλιμάκιο τεχνικών με τον κατάλληλο ανά περίπτωση εξοπλισμό, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των τοπικών αρχών, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γεωγραφική κατανομή. Από τις 188 υποθέσεις που εξετάστηκαν σε σχέση με το ραδιόφωνο, 47 εντοπίζονταν στο Ν. Αττικής, 18 στο Ν. Θεσσαλονίκης, 42 στην Κεντρική Ελλάδα (περιοχή αρμοδιότητας της Αθήνας εκτός Ν. Αττικής), 56 στην Βόρεια Ελλάδα (περιοχή αρμοδιότητας του περιφερειακού γραφείου Θεσσαλονίκης, εκτός Ν. Θεσσαλονίκης), 13 στην περιοχή αρμοδιότητας του περιφερειακού γραφείου Πάτρας και εννέα στην περιοχή αρμοδιότητας του περιφερειακού γραφείου Ηρακλείου. Επιπλέον, τρεις υποθέσεις αφορούσαν θέματα στην επικράτεια.

Σε διοικητικό έλεγχο προχώρησαν συνολικά 59 υποθέσεις (14 για κεραίες και εννέα για ραδιόφωνο) στην περιοχή αρμοδιότητας του γραφείου της Αθήνας, 20 (13 για κεραίες και επτά για ραδι- όφωνο) στην περιοχή αρμοδιότητας του ΠΓ Θεσσαλονίκης, 9 υποθέσεις κατασκευών κεραιών για ραδιοφωνική εκπομπή στην περιοχή αρμοδιότητας του ΠΓ Πάτρας, 7 (πέντε για κεραίες και δύο για ραδιόφωνο) στην περιοχή αρμοδιότητας του ΠΓ Ηρακλείου.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Παντα θα υπαρχουν τετοια φαινομενα. Και μακαρι να εκλειψουν.. Ομως το να υποβαθμιζεις καποια καλη προσπαθεια (που σιγουρα υπαρχει) και να εστιαζεις αρνητικα την προσοχη σου στις τετοιες εξαιρεσεις (που ναι υπαρχουν), δεν ειναι ουτε σωστο ουτε παραγωγικο, και δειχνει οτι πιιθανα πισω απ το πικροχολο σχολιο, κρυβεται  προσωπικος  ανοιχτος λογαριασμος με συναφή του χώρου  (ακομα κι αν εχεις δικιο)

Ανοιχτός λογαριασμός δεν υπάρχει, απλά όπως πάντα σαν κλασσικός Ελληναράς αφήνεις την κουτοπονηριά σου να σε ταξιδέψει. Και αν νομίζεις ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι "εξαιρέσεις" τότε έχεις ακόμα βαθύ σκοτάδι για αυτό το θέμα. Εδώ για 13 χρόνια η ΕΕΤΤ "δεν έβρισκε" τον παράνομο πομπό του Αλαφούζου στους 100.6. Όπως "δεν έβρισκε" παλιά τους δευτεροτρίτους πομπούς του Κόκκαλη όταν είχε το Flash. Όπως για δύο χρόνια "δεν έβρισκε" την Πειραϊκή Εκκλησία ενώ εξέπεμπε χωρίς άδεια και χωρίς ΒΝΛ. Και δυστυχώς αυτά τα λαμόγια αναγκαστικά τα πληρώνουμε εμείς, για να προσφέρουν αυτό το "έργο" τους.

Ο 100.6 του ΣΚΑΙ και οι αναμεταδοτες του Flash στα χρυσα χρονια της προηγουμενης δεκαετιας σε πειραξαν εσενα δυο ασημαντοι σταθμοι της αθηνας, το MEGA που ειναι τρισχειροτερο απο αυτα δεν σε πειραζει, 27 ολοκληρα χρονια εκπεμπει διαπλοκη και παλια σηριαλ και μαλιστα χωρις αδεια (οπως ολοι).. και εκλεβε και απο πανω ρευμα απο την ΔΕΗ και δεν κανανε τιποτα !! Μακάρι να κλεισει !!

[quote=ανώνυμος]

Ο 100.6 του ΣΚΑΙ και οι αναμεταδοτες του Flash στα χρυσα χρονια της προηγουμενης δεκαετιας σε πειραξαν εσενα δυο ασημαντοι σταθμοι της αθηνας, το MEGA που ειναι τρισχειροτερο απο αυτα δεν σε πειραζει, 27 ολοκληρα χρονια εκπεμπει διαπλοκη και παλια σηριαλ και μαλιστα χωρις αδεια (οπως ολοι).. και εκλεβε και απο πανω ρευμα απο την ΔΕΗ και δεν κανανε τιποτα !! Μακάρι να κλεισει !!

[/quote]

Εσύ ανώνυμε Συριζόσκυλε άσκετε, δεν ξέρεις τι νομίζω και τι δεν νομίζω για το Mega. Αυτό που ξέρω εγώ όμως είναι ότι εσύ φαίνεται πως υποστηρίζεις τη νομιμότητα α λα καρτ, σύμφωνα με το αν είναι κάποιος Mega-λος ή ασύμαντος (κατά την άποψη σου) ή όχι. Δηλαδή είναι επιτρεπτό κάποιοι να παρανομούν, αρκεί να είναι δύο "ασήμαντοι" σταθμοί της Αθήνας. Αυτοί οι δύο ασήμαντοι σταθμοί όμως, πιάνουν θέση όπου θα μπορούσαν να εκπέμπουν κανονικά δύο σταθμοί με πρόγραμμα, προσωπικό, έσοδα, φορολογικές εισφορές, κλπ., όπως αυτά που έκλεισε ο θεός σου ο Σημίτης το 2001 με την παράνομη και ψεύτικη δικαιολογία του αεροδρομίου. Αν όμως πιστέψουμε αυτά που μας έλεγε τότε ο Σημίτης, ο Ρέππας και ο Βερελής, τότε αυτοί οι δύο "ασήμαντοι" σταθμοί προκαλούσαν επικίνδυνες παρεμβολές καθώς εξέπεμπαν περισσότεροι σταθμοί από αυτούς που μας έλεγαν ότι "χωράει" η μπάντα. Ξέρεις, ακριβώς όπως τώρα που μας λέει ο εθνοσωτήρας Τσίπρας και το δεξί (με όλη τη σημασία της λέξης) του χέρι ο Παππάς ότι "χωράνε" τεχνικά μόνο δύο συχνότητες με δύο (!) κανάλια στην κάθε μία. Επειδή είσαι πανάσχετο φανατισμένο λαμόγιο, προφανώς σου αρέσει το ψέμα και το δούλεμα και σου αρκεί να πανηγυρίζεις για το κλείσιμο (αν τελικά κλείσει) ενός λαμογίστικου σταθμού, παραβλέποντας ότι οι άδειες θα πάνε στα λαμόγια της αρεσκίας της κυβέρνησης της "σωτηρίας." Και δυστυχώς τέτοια ηλίθια, φανατισμένα, άσχετα μυαλά σαν το δικό σου είναι αυτά που ψηφίζουν. Να πας να γαμηθείς λοιπόν εσύ και όλα τα υπόλοιπα κομματόσκυλα σαν εσένα.

Εγγραφή στο all greek radio news