Νικητόπουλος: η ΕΡΤ1 λογόκρινε ρεπορτάζ για τις διώξεις στις Σκουριές

Ευθείς βολές κατά της αρχισυνταξίας της ΕΡΤ1 εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Στέλιος Νικητόπουλος, καταγγέλοντας απροειδοποίητο "κόψιμο" 30 δευτερολέπτων από το ρεπορτάζ που είχε ετοιμαστεί για τις Σκουριές. Στο εν λόγω κόψιμο αναγνωρίζονται πολιτικά κίνητρα, και κατά συνέπεια λογοκρισία, καθώς περιλαμβάνονταν δηλώσεις για το ρόλο της αστυνομίας και τις διώξεις των διαδηλωτών. Ο Στέλιος Νικητόπουλος, ενεργό μέλος του αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, εξέδωσε μια ανακοίνωση, ενώ απευθύνθηκε και στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων:

«Σήμερα έχω ντραπεί όσο δεν ντράπηκα 22 χρόνια στην ΕΡΤ. Προϊόν (και) της εργασίας μου, που έπαιξε άψογα στην ΕΡΤ3 με το ρεπορτάζ της συναδέλφου Αλεξάνδρας Μανούση, έπαιξε στην ΕΡΤ1 χωρίς τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου που αναφέρονταν στο ρόλο της αστυνομίας στις διώξεις των Σκουριών, οι οποίες προβλήθηκαν κανονικά στην ΕΡΤ3. Ως πρώτη κίνηση σκοπεύω να κάνω καταγγελία στην ΕΣΗΕΜ-Θ γιατί συν τοις άλλοις θίχτηκε η αξιοπρέπειά μου, ηθικά και επαγγελματικά. Το μήνυμα του αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου, του "παππά των Σκουριών" ηχεί ακόμη στα αυτιά μου: "Στέλιο το σύστημα δεν αντέχει 30 δευτερολέπτων αληθινό ρεπορτάζ".»

«Το επίμαχο απόσπασμα: "Τα παιδιά που κατηγορούνται αγωνίζονται για τον τόπο τους, για τα παιδιά τους και είναι ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική που έχει επιλέξει η πολιτεία. Οι δικογραφίες οι οποίες έχουν συνταχθεί έχουν συνταχθεί από τα σώματα ασφαλείας, οι ανακριτικοί υπάλληλοι που έκαναν τις προανακρίσεις ήταν οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας, οι μάρτυρες κατηγορίας των παιδιών είναι οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας". Στην ΕΡΤ1 απέμεινε το εξής: "Τα παιδιά που κατηγορούνται αγωνίζονται για τον τόπο τους, για τα παιδιά τους".»

Και δηλώνει διατεθειμένος να συνεχίσει να πιέζει μέχρι να πάρει απάντηση: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι, οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μπουν φυλακή από την κατασκευή ενόχων της αστυνομίας Σαμαρά-Δένδια, περίμεναν μόνο από την ΕΡΤ να έχουν δημόσιο βήμα κι εμείς ΔΕΝ θα το κάνουμε γαργάρα.»

(στη φωτογραφία εικόνα αρχείου)

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

[quote=radiofono.gr]

Την έχουμε στο πλάι γιατί δεν μιλάει για ραδιόφωνο.

[/quote]

Οι τηλεοπτικές άδειες δεν έχουν να κάνουν με ραδιόφωνο και όμως δεν είναι στο πλάι όπως και πολλά άλλα άρθρα που αφορούν την τηλεόραση και όχι το ραδιόφωνο.

Ναι, οι τηλεοπτικές άδειες έχουν άμεση σχέση με το ραδιόφωνο, αφού αποτελούν προπομπό της αδειοδότησης του ραδιοφώνου. Στα τελευταία 80 άρθρα της κεντρικής δεν υπάρχει καμία άλλη είδηση που να μην αφορά ή να εμπεριέχει το ραδιόφωνο, εκτός ίσως από τα γενέθλια της ελληνικής τηλεόρασης.

Επίσης θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι το ραδιόφωνο.gr ήταν το πρώτο ενημερωτικό σάιτ καταχωρημένο στο Google News που ανέδειξε το συγκεκριμένο ζήτημα. Ασχοληθήκαμε με το ζήτημα αυτό παρότι δεν έχει σχέση με το ραδιόφωνο, ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε τη σημασία του και την σημασία της κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση.

Εγγραφή στο all greek radio news