Η ΕΡΤ προκηρύσσει διαγωνισμό για 320 πομπούς

Προκηρύσσεται εκ νέου ο διαγωνισμός της ΕΡΤ για προμήθεια 300 πομπών ψηφιακής ευρυεκπομπής. Οι πομποί θα χρησιμοποιούν για την επέκταση του δικτύου της δημόσιας τηλεόρασης με ψηφιακό σύστημα εκπομπής, ούτως ώστε η ΕΡΤ να έχει δικό της δίκτυο αναμετάδοσης DVB-T σε όλη την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και ηλεκτρονικός, και αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 320 πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Η ΕΡΤ έχει κάνει έναν προϋπολογισμό της τάξης των 5.430.000 ευρώ για τη συγκκεκριμένη δαπάνη.

Η κατάθεση των προτάσεων θα γίνεται μέχρι την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ. και η κατάθεση γραπτών προτάσεων στις διευθύνσεις lmangerasatert.gr dgazidellisatert.gr pkakavaatert.gr και μέσα από την πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθέας.  Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός επαναπροκηρύσσεται, λίγο καιρό μετά την κήρυξη του προηγούμενου διαγωνισμού ως άγονου, το Δεκέμβρη του 2015.

Οι πομποί πρέπει να  επιδέχονται μετατροπής  για υποστήριξη  προτύπου DVB-T2, στην περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης του δικτύου εκπομπής. Στο Έργο περιλαμβάνεται επίσης η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης του  τεχνικού προσωπικού της ΕΡΤ στη χρήση και λειτουργία του εξοπλισμού, καθώς και η παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης σύμφωνα με το τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών.Το έργο θα έχει ένα χρόνο εγγύηση καλής εκτέλεσης, συν έναν χρόνο εγγύηση επί των μηχανημάτων.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ αναμεταδίδονται επίσης όλα τα πανελλαδικά της ραδιοφωνικά προγράμματα, ενώ το σήμα αυτό τροφοδοτεί ήδη αρκετούς τοπικούς αναμεταδότες των FM.

Με την απόκτηση δικού της δικτύου, η δημόσια τηλεόραση μπορεί επιτέλους να σταματήσει να νοικιάζει τους πομπούς της κοινοπραξίας των ιδιωτικών καναλιών Digea, όπως συμβαίνει τα τελευταία δυο χρόνια, ήδη από την εποχή της ΝΕΡΙΤ. Παρά τις καθυστερήσεις, η κυβέρνηση έχει δηλώσει την πρόθεσή της να απεξαρτηθεί η δημόσια τηλεόραση από τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ προδιαγράφεται περαιτέρω αποδυνάμωση της Digea, με ενδεχόμενη παροχή υπηρεσιών δικτύου από την ίδια την ΕΡΤ, ή θυγακτρική της, προς τα μικρότερα ή τοπικά κανάλια.

Μικρό χρονικό διάστημα πριν την εκκίνηση της διαδικασίας για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών, η συγκεκριμένη κίνηση κατά πολλούς έχει ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ, αφού πρόσφατα ανανεώθηκε ήδη άλλη μία σύμβαση παροχής σήματος για τη Digea. Η αιτιολόγηση ωστόσο έχει βάση, καθώς ήταν πρακτικώς ανέφικτο για τον υπό αναδιοργάνωση οργανωτικό μηχανισμό της ΕΡΤ, με τόσο μειωμένο προϋπολογισμό, να κινηθεί πιο γρήγορα. Το γεγονός βέβαια και ότι η επανέναρξη της ΕΡΤ συνέβη πέντε ολόκληρους μήνες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης πιστώνεται σίγουρα στις ολιγωρίες της πολιτικής ηγεσίας των αρμόδιων υπουργείων. 

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Κανονικός πίνακας";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Τώρα που αναμεταδίδουν τα κρατικά κανάλια οι ιδιώτες, λειτουργούν όλα άψογα. Όταν όμως  τα αναλάβει η ίδια η ΕΡΤ θα έχουμε προβλήματα. Έστω και μια απλή βροχή να έρθει - η ένας καύσωνας , θα χαλάνε οι αναμεταδότες συχνά, πυκνά.

Εγγραφή στο all greek radio news