Η Διεθνής Καναδική Ραδιοφωνία κλείνει 71 χρόνια

Τα 71α γενέθλιά του γιόρτασε η Καναδική Ραδιοφωνία, καθώς στις 25 Φεβρουαρίου 1945, ο Καναδάς άρχισε και αυτός να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πολλές χώρες του κόσμου που διέθεταν διεθνή ραδιοφωνική παρουσία. Αρχικά γνωστή ως Διεθνής Υπηρεσία του Καναδικού Οργανισμού Ραδιοφωνίας, ο ραδιοφωνικός σταθμός βραχέων κυμάτων έγινε αργότερα, το 1972, γνωστός ως Radio Canada International. Μετά από περισσότερους από δύο μήνες δοκιμαστικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής χριστουγεννιάτικης εκπομπής, ο τότε πρωθυπουργός του Καναδά, William Lyon Mackenzie-King, εγκαινίασε επίσημα τη νέα υπηρεσία η οποία σχεδόν αμέσως ονομάστηκε "η φωνή του Καναδά"

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, το RCI έγινε μια πραγματικά ξεχωριστή και αξιοσέβαστη φωνή στον κόσμο, με ένα σήμα που -χάρη σε αμοιβαίες συμφωνίες με άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς- έφτανε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο αριθμός των γλωσσών άλλαζε συνέχεια όλα αυτά τα χρόνια, ανάλογα με τις καταστάσεις ανά τον κόσμο, αλλά εκτιμάται ότι εκατομμύρια συντονίζονταν κάθε μέρα στις εκπομπές του RCI για τις αμερόληπτες διεθνείς ειδήσεις του αλλά και για ρεπορτάζ για τον Καναδά.

Ωστόσο, το 2012, περικοπές στον προϋπολογισμό οδήγησαν στη διακοπή των εκπομπών στα βραχέα και σε μείωση κατά 80% του προσωπικού. Τώρα, στο 71ο έτος της, η Διεθνής Καναδική Ραδιοφωνία μεταδίδει μέσω της ιστοσελίδας της ειδησεογραφία και εκπομπές σε πέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, μανταρίνικα, ισπανικά και αραβικά.

Στη φωτογραφία του 2008 το σύμπλεγμα πομπών βραχέων, που ξηλώθηκε οριστικά το 2012

άρθρα: 
ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news