Διάλογος για άδειες: Ικανοποιημένοι οι εκπρόσωποι των ραδιοσταθμών

Με την Παννελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών συναντήθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Μεταφορών Σπίρτζης και  ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κρέτσος. Πρόκειται για το πρώτο βήμα του διαλόγου, ο οποίος θα προηγηθεί της διαδικασίας χορήγησης αδειών για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την χώρα. Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης των ιδιοκτητών δήλωσε ικανοποιημένο με τη συνάντηση και τις τάσεις όπως αυτές διατυπώθηκαν.

Η ΠΕΙΡΑΣ συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της παρατηρεί: «Διαβάζοντας τις προηγούμενες μέρες διάφορα δημοσιεύματα, περιμέναμε ότι θα μας ανακοινωθεί το τέλος των ραδιοφώνων της περιφέρειας. Αντιθέτως, οι τάσεις της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκαν από τους εκπροσώπους της που μας υποδέχτηκαν, είναι, στα πλαίσια λογικής διαλόγου και συνεννόησης, η από κοινού εξεύρεση των βέλτιστων όρων που θα οδηγήσουν σύντομα σε αδειοδότηση λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές συνθήκες του χώρου.»

Και συμπληρώνει: «Το μεγαλύτερο και πιο πολύπλοκο πρόβλημα το έχει η περιφέρεια και γι΄ αυτό εκλήθη η ΠΕΙΡΑΣ να εκφράσει απόψεις και προτάσεις σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων τόσο θεσμικών όσο και τεχνικών, όπως:

  • χάρτες συχνοτήτων,
  • περιοχές κάλυψης,
  • κριτήρια αδειοδότησης,
  • συγκέντρωση,
  • διαφάνεια,
  • μετρήσεις ακροαματικότητας,
  • διαφημίσεις,

και άλλα κρίσιμα θέματα που ταλαιπωρούν τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της περιφέρειας για δεκαετίες. Ήδη καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Η ΠΕΙΡΑΣ θα κρατά ενήμερα τα Μέλη της και θα ζητήσει τη συνδρομή τους για την αποτύπωση της κατάστασης και τη διατύπωση των προτάσεων προς την Κυβέρνηση.»

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

  

Να απαιτήσουμε όπως όλοι οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν σε μια συχνότητα το ίδιο να ισχύει και για τους κρατικούς

ΕΡΑ1: 91.6 κ’ 105.8 κ’97.9,

ΕΡΑ2: 102.9 κ’ 103.7 κ’99.9,

ΕΡΑ3: 95.6 κ’ 90.9,

ΕΡΑ4: 100.9 κ’ 101.8 κ’105 ,

Kosmos: 93.6 κ’ 107,κ’107 .

Οι συχνότητες που θα προκύψουν να ενοικιαστούν σε ιδιώτες    

Τωρα πια παει το ραδιοφωνο πεθανε το εφαγε το youtube και το fb ελαχιστα σπιτια εχουν πλεον δεκτες FM...Οτι εχει μεινει στα αυτοκινητα μονο κι εκει συνδευουν SMARTPHONE με APP TUNEIN και τελος...τα πιο πολλα καταστηματα διαφημιζοντα στο fb κτλ...οποτε ας μεταφερθουμε στο Internet και οποιος αντεξει...εγω παντως δεν εχω τα χρηματα να συμμετασχω σε μια τετοια διαδικασια γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι με δημοπρατηση οπως την τηλεοραση...αλλα και να ειχα τα χρηματα σιγα μην τα εδινα για να παρω μια συχνοτητα στα fm που πλεον ελαχιστοι ακουνε και ασχολιουνται...το

το μελλον ειναι το ιντερνετ ειτε μας αρεσει ειτε οχι,..

Εγγραφή στο all greek radio news