Το 5ο ραδιόφωνο του BBC κινδυνεύει με κλείσιμο στα πλαίσια περικοπών

Το BBC εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει το BBC Radio 5 Live σε αποκλειστικά διαδικτυακό ραδιόφωνο  στα πλαίσια δραστικών περικοπών δαπανών, καθώς επιδιώκει να καλύψει μια χρηματοδοτικη μαύρη τρύπα. Το ενημερωτικό και το αθλητικό κανάλι είναι η τελευταία υπηρεσία που πέρασε από επιθεώρηση, καθώς η εταιρεία παλεύει για εξοικονόμηση πόρων προκειμένου να καλύψει το ετήσιο κόστος των 700 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών που αντιστοιχούν στα δωρεάν τέλη ραδιοφωνίας για τα τους άνω των 75, μέχρι το 2020.

Εσωτερικές πηγές λένε ότι ο σταθμός θα μπορούσε ακόμη και να κοπεί τελείως, εξοικονομώντας στο BBC 66.1 εκατομμύρια λίρες από τον προϋπολογισμό. Ωστόσο, δεδομένης της εμβέλειας έξω από τις εύπορες περιοχές, στους αστικούς ακροατές και στο βορρά, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποδειχθεί μη δημοφιλής. Τα φώτα έχουν στραφεί στο Radio 5 Live, λόγω του υψηλού κόστους των αθλητικών δικαιωμάτων και καθώς όλο και περισσότερος κόσμος ψάχνει στο διαδίκτυο για την κάλυψη των γεγονότων και των ειδήσεων. Η τελευταία ετήσια έκθεση του BBC είπε το  ακροατήριο του 5 Live έπεσε κάτω από τα 6 εκατομμύρια ακροατές πέρυσι και ο χρόνος που δαπανάται για την ακρόαση του ραδιοφωνοικού σταθμού, επίσης, "έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του, με τους ακροατές να συντονίζονται για λίγο περισσότερο από έξι ώρες την εβδομάδα".

Πιθανό κλείσιμο Radio 5 Live, το οποίο συστάθηκε το 1994 ως εθνική υπηρεσία μεταδίδοντας ειδήσεις, τηλεφωνήματα ακροατών και περιγραφές αθλητικών γεγόνοτων, θα είναι αμφιλεγόμενη κίνηση σε αρκετές περιοχές. Ωστόσο, η κρίσιμη στιγμή έρχεται για το BBC, καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει τα βιβλία του με την προοπτική των σημαντικών περικοπών να διαφαίνεται μεγάλη.

Στην εποχή προ του internet το Radio 5 Live είχε καθιερωθεί σταθερά ως μια απαραίτητη ακρόαση, ειδικά για το κυλοφοριακές ειδήσεις. Αλλά από τότε το Radio 5 Live έχει περάσει από αλλαγές. Τμήμα του σταθμού μεταφέρθηκε στα νέα βόρειο-κεντρικά γραφεία του BBC στο Salford και το 2014 υπέστη τεράστιες με γνωστούς παρουσιαστές όπως οι Victoria Derbyshire, Shelagh Fogarty και Richard Bacon να αποχωρούν.

Εκπρόσωπος του BBC αρνήθηκε ότι υπάρχουν σχέδια γιατι μετατροπή του Radio 5 Live σε αποκλειστικά διαδικτυακό ραδιόφωνο, λέγοντας: "Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση"

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news