Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μηνύει το ραδιόφωνο στο Κόκκινο για το κέντρο Μεταναστών

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Ωραιοκάστρου και του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" Θεσσαλονίκης προέκυψε, με μήλον της έριδος την κατασκευή κέντρου μετεγκατάστασης μεταναστών στο Στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου και την πληροφορία ότι οι δήμαρχοι είχαν αποδεχτεί το συγκεκριμένο χώρο. Το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού, έγινε αφορμή αντιπαράθεσης εντός του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Γαβότσης αρνήθηκε ότι είχε οποτεδήποτε αποδεχτεί ένα τέτοιο αίτημα, δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί αν υπάρξουν αποδείξεις, ενώ απείλησε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του ραδιοφωνικού σταθμού.

Το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, ανέφερε ότι: «ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ο δήμαρχος Δέλτα από την πρώτη στιγμή υποδαυλίζουν τις ξενοφοβικές αντιδράσεις σε συνεργασία με την ακροδεξιά. Η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή στον διάλογο με τα χρονικά όμως περιθώρια να στενεύουν και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους δύο δημάρχους καθώς παρότι αρχικά οι ίδιοι είχαν αποδεχθεί και βεβαιώσει την καταλληλότητα του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από οπτικοακουστικό υλικό στα αρμόδια υπουργεία, μόλις ο χώρος επιλέχθηκε και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις φοβούμενοι μη χάσουν την εκλογική τους πελατεία [...]». Την πληροφορία αυτή χρησιμοποίησε επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε δημόσια το Δήμαρχο ότι παλαιότερα ήταν σύμφωνος για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο «1090». Ο κ. Γαβότσης του ζήτησε να αποδείξει αυτά που υποστήριξε. «Αν αποδείξεις τα όσα λες, παραιτηθώ. Ειδάλλως θα πρέπει να παραιτηθείς εσύ».

Η απάντηση του ραδιοφωνικού σταθμού είναι ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία μήνυση, ωστόσο υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει πως οι δύο δήμαρχοι γνώριζαν από το Σεπτέμβριο το θέμα, ήταν σε επαφή με το υπουργείο και ο χώρος ήταν πρόταση του ενός από τους δυο δημάρχους. Ωστόσο από πλευράς του ραδιοφωνικού σταθμού φαίνεται να υπάρχει σοβαρή ενόχληση για την "υβριστική", όπως την αποκαλούν, ανακοίνωση.

"Εκτιμούμε ότι αν δεν πρόκειται για μια πολύ κακή παρεξήγηση, η δίωξη του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο, σε αυτή τη συγκυρία αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης, ενός από τα λίγα ΜΜΕ στην πόλη, που αντιστέκονται στο κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργείται στην περιοχή. Κατά τα άλλα στο  Κόκκινο έχουμε άποψη και είμαστε πράγματι στρατευμένοι. Στο πλευρό των ανθρώπων που κυνηγημένοι ψάχνουν μια στέγη και ένα πιάτο φαί, στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται, στο πλευρό των ανθρώπων που ξεκινούν από το Α της Αλληλεγγύης. Και είμαστε περήφανοι και περήφανες για αυτό. "

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news