Έκλεισε ο ιστορικός πάροχος διαδικτυακού ραδιοφώνου Live 365

Το Live365 υπήρξε ένας από τα παλαιότερους παρόχους υπηρεσιών ροής ραδιοφώνου, παρέχοντας online εργαλεία μετάδοσης σε αμέτρητους διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, μικρούς και μεγάλους (και από την Ελλάδα), από τον Ιούλιο του 1999. Τα πρώτα χρόνια της υπηρεσίας κατέστησε σχετικά εύκολο για τον καθένα να ξεκινήσει το δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, και παρέμεινε μια δημοφιλής επιλογή. Είναι λυπηρό να μαθαίνουμε λοιπόν, ότι η υπηρεσία Live365 έκλεισε στο τέλος του Ιανουαρίου. Στο email που έστειλε στους υπάρχοντες διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του Live365, στις 15 Ιανουαρίου, η εταιρεία έγραψε: «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι κλείνουμε τις πόρτες μας, στο τέλος αυτού του μήνα. Πάντα υπάρχουν πιθανότητες ότι μπορούμε να επανέλθουμε με τη μία ή την άλλη μορφή, αλλά σε αυτό το σημείο στο χρόνο, η 31η Ιανουαρίου 2016 είναι η τελευταία ημέρα που οι διακομιστές συνεχούς ροής του Live 365 και η ιστοσελίδα του θα διατηρηθούν και θα υποστηριχθούν. "

Το e-mail αναφέρει ως λόγο τη διπλή πίεση που αναφέρθηκαν στην αρχή του έτους: την απώλεια βασικών επενδυτών εδώ και πολύ καιρό και τη λήξη της Πράξης Διακανονισμού για Διαδικτυακές Μεταδόσεις (WSA) το 2009. Ο τελευταίος παράγοντας αυξάνει σημαντικά τα δικαιώματα μετάδοσης μουσικής που καταβάλλονται για την υπηρεσία Live365 στο όνομα πολλών πελατών ραδιοφωνικών σταθμών που προκρίνονταν για χαμηλότερα τέλη με βάση την πράξη αυτή (οι μεγαλύτεροι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν δικαιώματα απευθείας στο SoundExchange). Μάθετε περισσότερα για το μέγεθος της αύξησης αυτής σε παλιότερο άρθρο.

Η απώλεια της υπηρεσίας Live365 είναι τεράστιο πλήγμα για την ποικιλομορφία του διαδικτυακού ραδιοφώνου, που υποστηρίζεται από χιλιάδες εξειδικευμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι συχνά λειτουργούν τους σταθμούς τους περισσότερο ως χόμπι παρά ως επιχειρήσεις. Ενώ η εταιρεία έχει προβεί σε ρύθμιση με άλλες υπηρεσίες για να μεταφερθούν οι πελάτες της, είναι πιθανό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μικρών ραδιοφωνικών σταθμών στη φάρμα των 5.000 σταθμών του Live365 δεν θα έχουν τους πόρους για να συνεχίσουν τη μετάδοση μετά την 1η Φεβρουαρίου, τόσο λόγω των νέων ποσοστών που απαιτούν τα πνευματικά δικαιωμάτων αλλά κι επειδή το Live365 προσέφερε επιλογές με πολύ λογικές τιμές, που επέτρεψαν τους λεγόμενους «προσωπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς» με μικρά ακροατήρια να αρχίσουν τη μετάδοση ροής για κάτω από $ 100 το χρόνο.

Το Radio Survivor σχολιάζει ότι ακόμη και αν επιτευχθεί μια νέα συμφωνία για τις μικρές ραδιοτηλεοπτικούς φορείς διαδίκτυο προκειμένου να πληρώνουν επιτόκια πιο κοντά στα επίπεδα του 2015, το κλείσιμο της υπηρεσίας Live365 σημαίνει το τέλος μιας εποχής για το αμερικανικό ραδιόφωνο στο internet. Μπορεί να πάρει καιρό μέχρι το να γίνει ένας νέος διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι και πάλι αρκετά προσβάσιμο όσο ήταν με την υπηρεσία Live365.

άρθρα: 
ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news