Η Apple θα αρχίσει να χρεώνει για το διαδικτυακό της ραδιόφωνο

Η Apple μόλις έστειλε ένα email ειδοποιώντας τους πελάτες ότι το iTunes Radio, η απάντηση της εταιρείας στο Pandora, δεν θα είναι πλέον δωρεάν από τις 28 Ιανουαρίου. "Όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκτός από το Beats 1 θα είναι διαθέσιμοι αποκλειστικά για τα μέλη του Apple Music," αναφέρει το μήνυμα. Έτσι, ακούγοντας τον Zane Lowe και άλλους DJs που προσέλαβε η Apple θα εξακολουθήσει να μην κοστίζει τίποτα. Αλλά αν θέλετε να ακούσετε ραδιοφωνικούς σταθμούς με βάση τον καλλιτέχνη ή το είδος της μουσικής που σας αρέσει, αυτό θα απαιτεί μια μηνιαία συνδρομή 10 δολαρίων το μήνα στο Apple Music. Πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της Apple Music τελούν υπό την επιμέλεια μιας μουσικής ομάδας "ειδικών", ενώ οι ραδιοσταθμοί που φτιάχνουν οι ακροατές συνήθως λειτουργούν με βάση αλγορίθμους, όπως και στο Pandora. Η εταιρεία εξακολουθεί να προσφέρει μια δωρεάν τρίμηνη δοκιμή για τους νέους πελάτες της Apple Music, όπως ακριβώς συμβαίνει από τότε που η υπηρεσία premium έκανε το ντεμπούτο της.

Το iTunes Radio ανακοινώθηκε το 2013 και ξεκίνησε παράλληλα με τα αναθεωρημένα iOS 7 το φθινόπωρο του ίδιου έτους. Οι σταθμοί διατίθεντο για δωρεάν ακρόαση (με διαφημίσεις), ή χωρίς διαφημίσεις για συνδρομητές του iTunes Match. Από την εισαγωγή του Apple Music, η επωνυμία iTunes Radio έχει φύγει και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν λιγότερο ή περισσότερο  συνδεθεί με την υπηρεσία streaming. Με αυτόν τον τρόπο, η απαίτηση συνδρομής έχει νόημα, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να ενοχλήσει ορισμένους χρήστες οι οποίοι άκουγαν χωρίς χρέωση - μέχρι τώρα.

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι η Apple παίρνει νέα μέτρα για να δελεάσει τους πελάτες ώστε να πληρώνουν την υπηρεσία συνεχούς ροής της, καθώς η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ένα εντεινόμενο πόλεμο με το Spotify. Αυτός είναι ο κύριος ανταγωνιστής τώρα της εταιρείας - όχι το Pandora. Αυτή η κίνηση, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ πριν από ένα τριήμερο, έρχεται επίσης μετά την ανακοίνωση της Apple ότι θα ανακοινώσει τα σχέδιά της να αποχωρήσει από την επιχείρηση κινητής διαφήμισης τον Ιούνιο.

άρθρα: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news