Με δάκρυα και τσικουδιά η πρώτη μέρα του Best Radio

Άνοιξαν και πάλι μετά από χρόνια τα μικρόφωνα του θρυλικού Best Radio, του ραδιοφώνου που λάτρεψε το νεανικό ακροατήριο της Αθήνας. Θύμα της οικονομικής κρίσης, έσβησε από το ραδιοφωνικό χάρτη το 2013. Ωστόσο η ομάδα των ραδιοφωνικών παραγωγών δεν το έβαλε κάτω, πήρε στα χέρια της τη χρεωκοπημένη συχνότητα και κατάφερε να ξαναβγεί στον αέρα μετά από 3 χρόνια. Ο πομπός του Best έχει ανάψει ξανά εδώ και μερικούς μήνες, ωστόσο σήμερα ήταν η μεγάλη πρεμιέρα του νέου ραδιοφωνικού προγράμματος. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί που βρίσκονται πίσω από τη νέα ραδιοφωνική παρουσία του ραδιοσταθμού μπήκαν ξανά στο στούντιο και ανέλαβαν εκ νέου το ρόλο τους στα μικρόφωνα και τα πλατό.


Οι πρώτες λέξεις στο μικρόφωνο

“Τι κομματάρα είναι αυτή” είπε στο πρώτο άνοιγμα του μικροφώνου στις 10 το πρωί η Μαρία Παπιδάκη, λίγα δευτερόλεπτα αφού πάτησε το play για το Space Oddity του David Bowie. “Δεν είναι ευχάριστο όταν χάνονται σημαντικά κομμάτια της μουσικής σου αντίληψης” είπε ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος στις 3 το μεσημέρι και ευχαρίστησε τους ακροατές: “Πάντως εμείς στον best γιορτάζουμε” και ακολουθησαν σφυρίγματα και χειροκροτήματα. “Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω που ήσασταν εκεί έξω”, συμπλήρωσε κλείνοντας στις 7 παρά, η Έφη Σιδηροπούλου.

Κόσμος πολύς στο στούντιο, άφθονη η ρακή ολόκληρη την ημέρα, γιορτάζοντας την μεγάλη και συγκινητική επάνοδο. “Τα δάκρυα ποτάμι” μας είπε η Άννα Μαρία Χαροκόπου “Μεγαλώσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Σπουδάσαμε, παντρευτήκαμε, κάναμε παιδιά. Mετά έπρεπε να κάνουμε ένα διάλειμμα. Μπήκαμε σε αυτήν την κατάσταση που δεν την επιλέξαμε. Αλλά αν πει κανείς ότι δεν μας έκανε καλό, θα πει ψέμματα. Και όταν λέμε καλό, δεν εννοούμε καλό στην τσέπη ή στην ψυχολογία, εννοούμε καλό στην συνειδητοποίηση”.

Δεν έλειψαν βέβαια και κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα. Το σήμα του ραδιοσταθμού χάθηκε αρκετές φορές από τους δέκτες μας κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, αρκετά τα παράσιτα και οι θόρυβοι. Αργότερα αρκετοί ακροατές παραπονέθηκαν για παράσιτα στη λήψη μέσω διαδικτύου, αφού η αναμετάδοση προσωρινά γίνεται όχι με απευθείας σύνδεση με το στούντιο, αλλά μέσω λήψης του σήματος από τα FM. Οι υπεύθυνοι του σταθμού διαβεβαίωσαν τους ακροατές ότι γνωρίζουν για τα προβλήματα και θα ξεπεραστούν σύντομα.

Τα μηνύματα των ακροατών

Μεγάλη περηφάνεια και ικανοποίηση εξέφρασαν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί για τα συγκινητικά μηνύματα που έφτασαν κατά εκατοντάδες ολόκληρη της διάρκεια της ημέρας. Μηνύματα βιωματικά, αποδεικνύοντας ότι ο ραδιοσταθμός ήταν κομμάτι της ζωής πολλών ακροατών και ακροατριών: Πώς θα μπορούσα να εξηγήσω άραγε σ' ένα δεκαεξάχρονο που τώρα ξεκινά να ανακαλύπτει μόνος του τη μουσική που θα τον ακολουθεί χρόνια, τι σημαίνει best για να με καταλάβει; Το ραδιόφωνο έχει ψυχή και κάνει την καλύτερη παρέα. Και αυτό ο best το ήξερε τόσο καλά. Γιατί μπορεί οι Αυστραλοί να προσπάθησαν να εντάξουν στη ζωή μας αυτή τη σκατοplaylist, αλλά ο best δεν ενέδωσε και κέρδισε. Γιατί καλό το Shazam αλλά αν δεν ακούσεις από τα χείλη του Παπασπυρόπουλου ποιό είναι αυτό το κομμάτι που μόλις ο ίδιος έπαιξε κ γουστάρεις πολύ, το τραγούδι δεν έχει την ίδια αξία. Υπερβολή; Μπορεί, αλλά για κάποιο λόγο εμένα τα τραγούδια που μου έμαθε ο best, μου φαίνονται πιο όμορφα από τα τραγούδια που άκουσα τα τελευταία τρία χρόνια... Και χαίρομαι τόσο που ξανανανοίγει. Γιατί ελπίζω να ξαναβρώ μαζί του τον παλιό μου εαυτό . Τον πιο αισιόδοξο τον πιο ονειροπόλο. Και ελπίζω να κάνει άπειρα δεκαεξάχρονα και εικοσάχρονα να κολλήσουν. Γιατί αν δεν έχει και συνέχεια δεν έχει και πλάκα…”

“[Πώς να εξηγήσεις τι σημαίνει Best] όχι μόνο στο 16χρονο αλλά και στην Θεσσαλονικιά που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα κι αναρωτιόταν, γιατί σε όλα τα ραδιόφωνα στο #1 δεν άλλαξε ΠΟΤΕ το 92,6 ακόμα κι όταν δεν υπήρχε σήμα!..” “Δεν έβγαλα ποτέ την συχνότητα από το αυτοκίνητο μάλιστα μερικές φορές έβαζα και το παράσιτο να παίζει για λίγο έτσι για το καλό.”

“Μέρες που είναι πήραμε και ένα δώρο εμείς οι εορτάζοντες! Τον best τον έμαθα εκεί στις αρχές του millenium που έβγαλα δίπλωμα οδήγησης και έπαιζε στο αμάξι στις βραδινές βόλτες μέχρι να τελειώσει η βενζίνη,εύχομαι να εκπέμπει μέχρι να λήξει το δίπλωμά μου!!!!” “τρία σπίτια άλλαξα ως φοιτήτρια συντονισμένη πάντα στον ίδιο σταθμό... Αναπολούμε σήμερα και σας ευχαριστούμε!”

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news