Προκύρηξη για τον νέο Πρόεδρο της ΕΕΤΤ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) υπέγραψε ο Υπουργός Επικοινωνιών Χ. Σπίρτζης. Με την πρόσκληση καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία πλήρωσης της θέσης του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.),  να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με συνημμένο αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού συνδέσμου https://online.ekdd.gr/applications. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 18/12/2015έως και 07/01/2016 (ώρα 17:00).

Ως Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Τ., σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 4070/2012, επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, με ακαδημαϊκή ή επαγγελματική εξειδίκευση στις θετικές επιστήμες, στην οικονομική επιστήμη ή νομική, ιδίως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων.Ο Υπουργός θα εξετάσει όλες τις υποψηφιότητες και θα εισηγηθεί τον υποψήφιο που προκρίνει καταλληλότερο για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο, ύστερα και από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και ∆ιαφάνειας της Βουλής, επιλέγει και διορίζει τον Πρόεδρο.

Η θητεία του Πρόεδρου της Ε.Ε.Τ.Τ είναι τετραετής. Κατά την διάρκεια της θητείας του, ο Πρόεδρος υπηρετεί με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αναστέλλεται η άσκηση οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου δημοσίου ή δικηγορικού λειτουργήματος και δεν επιτρέπεται να ασκεί καμία επαγγελματική δραστηριότητα. Αποκλείεται του διορισμού πρόσωπο, εάν: α) έχει καταδικασθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση για αδίκημα, που συνεπάγεται κώλυμα διορισμού ή έκπτωση δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα ή β) είναι εταίρος, μέτοχος, μέλος διοικητικού συμβουλίου, διαχειριστής, υπάλληλος, σύμβουλος, μελετητής ατομικής ήάλλης επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς των ταχυδρομικών υπηρεσιών, των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της πληροφορικής ή της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 

Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Τ. έχει υποχρέωση τήρησης των αρχών της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Υποχρεούται, επίσης, στην τήρηση εμπιστευτικότητας εμπορικών πληροφοριών για τέσσερα έτη μετά την εκούσια ή ακούσια αποχώρησή του από την Ε.Ε.Τ.Τ. Ο Πρόεδρος υποβάλλει την προβλεπόμενη από το ν. 3213/2003 (ΦΕΚ Α ́309), όπως ισχύει, δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Επισημαίνεται ότι στον Πρόεδρο απαγορεύεται ο άμεσος ή έμμεσος προσπορισμός οποιουδήποτε οφέλους από υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών ταχυδρομικές επιχειρήσεις ή από τρίτους, που επηρεάζονται άμεσα από τη δραστηριότητα τους. Επιπλέον, ο Πρόεδρος δεν επιτρέπεται για πέντε (5) έτη μετά τη λήξη της θητείας του να παρέχει υπηρεσία με έμμισθη εντολή ή με οποιαδήποτε έννομη σχέση, σε εταιρία ή επιχείρηση επί των υποθέσεων εκείνων, τις οποίες οι ίδιοι χειρίστηκαν ή επί των οποίων είχαν συμμετάσχει στη λήψη απόφασης κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ο Πρόεδρος δεν επιτρέπεται για πέντε (5) έτη μετά τη λήξη της θητείας τους να αναλαμβάνει γενικώς την υπεράσπιση υποθέσεων ενώπιον της Ε.Ε.Τ.Τ. ή την προσφυγή ενώπιον των δικαστηρίων κατά αποφάσεων της Ε.Ε.Τ.Τ..

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος πρόεδρος είχε παραιτηθεί για οικογενειακούς λόγους, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου και ότι η ΕΕΤΤ πορεύεται "ακέφαλη" τον τελευταίο χρόνο.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news