Καταργείται το Αγγελιόσημο. Καταρρέει το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων;

Ανακοινώθηκε και επισήμως την Παρασκευή ότι καταργείται το Αγγελιόσημο, το ποσοστό δηλαδή επί των διαφημιστικών εξόδων που συνεισέφερε στο ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να υπαναχώρησε στις πιέσεις των δανειστών, ικανοποιώντας παράλληλα πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών των ,εγάλων τηλεοπτικών σταθμών.  Το θέμα τέθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το μεσημέρι της Παρασκευής για το αγγελιόσημο, το οποίο καταργείται δεν αντικαθίσταται με άλλο πόρο. Η ανακοίνωση προκάλεσε αναστάστωση στο δημοσιογραφικό κόσμο και ήδη εξαγγέλθηκαν κινητοποιήσεις από τις δημοσιογραφικές ενώσεις. Update: μετά από δήλωση του πρωθυπουργού το θέμα μετατίθεται για το Δεκέμβρη και αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις.

Το Διοι­κη­τικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομο­σπον­δίας Ενώ­σεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά την έκτα­κτη συνε­δρί­ασή του απο­φά­σισε να καλέ­σει σε απερ­γιακό ξεση­κωμό όλους τους εργα­ζό­με­νους στην Ενη­μέ­ρωση, για την υπε­ρά­σπιση του αγγε­λιο­σή­μου, του μονα­δι­κού πόρου των ασφα­λι­στι­κών Ταμείων. Απο­φά­σισε επί­σης την κάθοδο σε απερ­γιακό αγώνα διαρ­κείας (με συγκε­ντρώ­σεις, πορείες, συνε­ντεύ­ξεις) τις ημε­ρο­μη­νίες των οποίων θα συνα­πο­φα­σί­σει σε κοινή σύσκεψη των εκπρο­σώ­πων, όλων των εργα­ζο­μέ­νων στα ΜΜΕ.  Παράλληλα με τις συνα­ντή­σεις που έχει το Διοι­κη­τικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τους αρχη­γούς των κομ­μά­των απο­φά­σισε να καλέ­σει το από­γευμα της Δευ­τέ­ρας σε κοινή σύσκεψη όλους τους βου­λευ­τές δημο­σιο­γρά­φους.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Οι δημοσιογράφοι αντιδρούν όταν κάποιο μέτρο επηρεάζει τον κλάδο τους αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα όταν τα μέτρα χτυπάνε την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτοί δεν ήθελαν τον Ιούλιο νέα συμφωνία με το ΔΝΤ; Ε, αφού "μείναμε στην Ευρώπη", τώρα γιατί αντιδρούν;

[quote=ανώνυμος]

Οι δημοσιογράφοι αντιδρούν όταν κάποιο μέτρο επηρεάζει τον κλάδο τους αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα όταν τα μέτρα χτυπάνε την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτοί δεν ήθελαν τον Ιούλιο νέα συμφωνία με το ΔΝΤ; Ε, αφού "μείναμε στην Ευρώπη", τώρα γιατί αντιδρούν;

[/quote]
Να αγιάσει το στόμα σου! Τα "μέτρα" είναι ΟΚ όταν αφορούν τους άλλους και πάνω από όλα την αγαπημένη τους Ευρώπη, και ας εργάζονται για νταβατζήδες και ας συμμετέχουν στην παραπληροφόρηση του κοινού και των ψηφοφόρων και ας κάνουν τα "στραβά μάτια" όταν μένουν για μήνες απλήρωτοι ή όταν αναγκάζονται να δουλέψουν υπερωρίες χωρίς αμοιβή ή επιπλέον μέρα εργασίας χωρίς αμοιβή. Τότε ξέρουν και το βουλώνουν. Μόλις πάει κάποιος να βάλει χέρι στα "δικά τους" όμως τότε ξαφνικά γίνονται αγωνιστές και σύντροφοι. Ε ρε ξεφτίλες που είσαστε. Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιοκάφροι! 

Εγγραφή στο all greek radio news