Από το κακό στο χειρότερο τα εργασιακά στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης

Όπως διαβάζουμε στο mediablog, σκούρα είναι γενικά τα πράγματα για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, πέρα από τις εφημερίδες και στο ραδιόφωνο. Οι απολύσεις όλων των δημοσιογράφων της Ωμέγα τηλεόρασης και η καθιέρωση του playlist και εκεί, είναι επίσης πολύ κακή είδηση.

Στην ΕΡΤ3 Ακόμη περιμένουν οι συμβασιούχοι να δουν τις διαβεβαιώσεις των συνδικαλιστών που εργάζονται στο μαγαζί να πραγματώνονται. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε εκδοθεί η προκήρυξη επαναπρόσληψης 37 από αυτούς. Μόνο φως στο σκότος ο επικείμενος διορισμός του Γ. Σκαμπαρδώνη στη θέση του προέδρου της Διοκούσας και του Π. Νεστορίδη στη θέση του γενικού διευθυντή, ανθρώπων που γνωρίζουν το πρόβλημα -ειδικά ο δεύτερος.

Στη δημοτική ραδιοτηλεόραση καμία αλλαγή: Οι υπάλληλοι λαμβάνουν μειωμένο μισθό, ακόμη και οι περσινές υπερωρίες (που δίνονται με καθυστέρηση στην τηλεόραση αντίθετα από το ραδιόφωνο) δίνονται… κομμένες, λες και είναι απολαβές του 2010. Οι συμβασιούχοι απολύθηκαν και περιμένουν το Σεπτέμβριο μήπως και επαναπροσληφθούν (αν και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νιώτης “έκοψε” τη φόρα των δημάρχων με χθεσινή εγκύκλιό του).

Όσον αφορά τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς; Ο άγνωστος “Χ”. Κανείς δε γνωρίζει πλέον ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες, ποιοι υπέγραψαν (ως μέλη της ΕΣΗΕΜΘ) για να πάρουν αυτοί οι σταθμοί άδεια, ποιοι εργάζονται σε αυτούς, με βάση ποιες συμβάσεις αμείβονται. Αχαρτογράφητη περιοχή, κάτι σαν τη Σαχάρα του 17ου αιώνα.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Όλα μα όλα τα μεγάλα ραδιόφωνα στη Θεσσαλονίκη έχουν το προσωπικό τους απλήρωτο μέχρι και 6 μήνες. Μιλάμε για ραδιόφωνα που επί μία εικοσαετία που υπάρχουν ήταν τυπικότατα στη μισθοδοσία τους. Γι' αυτό βλέπουμε και συμμάζεμα των εγκαταστάσεων-γραφείων τους. Από εκεί που είχαν 2,3,4 ή και 5 διαμερίσματα-γραφεία να μαζεύονται σε ένα και από εκεί που εκπέμπανε από πύργο να βγαίνουν εκτός πόλης. Φυσικά και καλά κάνουν μήπως και μαζευτεί η κατασταση λιγάκι.

Εγγραφή στο all greek radio news