Έρευνα της ΕΕΤΤ για ασύρματες ζεύξεις

Η ΕΕΤΤ ανακοινώνει τη διεξαγωγή έρευνας, έως τις 20 Οκτωβρίου 2015 και μέσω ερωτηματολογίου, για την καταγραφή των αναγκών της ελληνικής αγοράς σε ασύρματα συστήματα υποστήριξης παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού περιεχομένου και με σκοπό τη λήψη ρυθμιστικών πρωτοβουλιών για την εύρυθμη ανάπτυξή της. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε όλους τους χρήστες ασύρματων εφαρμογών υποστηρικτικών στην παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού περιεχομένου, οπτικοακουστικού περιεχομένου μη προοριζόμενου αποκλειστικά για διανομή μέσω ευρυεκπομπής ή στην παραγωγή ειδικών εκδηλώσεων με την παρουσία κοινού (Programme Making and Special Events–PMSE), καθώς και τους κατασκευαστές ή διανομείς του σχετικού ραδιοεξοπλισμού (ασύρματα μικρόφωνα / κάμερες, ασύρματη ενδοσυνεννόηση κ.λπ.).

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στο  http://www.eett.gr. Οι απαντήσεις πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, στην ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονική μορφή και με την ένδειξη «Ερωτηματολόγιο για τη χρήση PMSE στην Ελλάδα» έως τις 20 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ., στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: pmseateett.gr. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν δεν δεσμεύουν την ΕΕΤΤ ως προς το περιεχόμενο των ρυθμίσεων που ενδέχεται να επακολουθήσουν. Οι απαντήσεις είναι εμπιστευτικές και δε θα δημοσιευτούν αυτούσιες και επωνύμως. Ωστόσο, η ΕΕΤΤ δύναται να δημοσιεύσει στατιστικά στοιχεία που θα προκύψουν από την επεξεργασία των απαντήσεων.

Ο όρος Programme Making and Special Events (PMSE) περιγράφει το σύνολο των εφαρμογών ασύρματης επικοινωνίας (ραδιο-επικοινωνίας) που χρησιμοποιούνται σε υπηρεσίες υποστηρικτικές της παραγωγής οπτικο-ακουστικού περιεχομένου (SAP/SAB1) είτε για την παραγωγή «προγράμματος» υπηρεσιών ευρυεκπομπής, είτε για την παραγωγή άλλου είδους περιεχομένου που δεν προορίζεται κατ’ ανάγκη για διανομή στο ευρύ κοινό (όπως πχ κινηματογραφική παραγωγή, διαφημίσεις, θεατρικές παραγωγές, συναυλίες). Περιλαμβάνει επίσης εφαρμογές για την ηλεκτρονική συλλογή οπτικού ή/και ακουστικού υλικού για δελτία ειδήσεων (ENG1), μέσω μικρών φορητών συσκευών (όπως πχ ασύρματα μικρόφωνα, ασύρματες κάμερες), καθώς και τη «ζωντανή» μετάδοση οπτικο-ακουστικού προγράμματος (OB2) από κάποιο εξωτερικό σημείο (σε σχέση με τα στούντιο παραγωγής οπτικο-ακουστικού περιεχομένου) όπου λαμβάνει χώρα ένα συγκεκριμένο γεγονός.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news