Ταγματάρχης: 11 Ιούνη δεν θα εκπέμψει ΕΡΤ3, αλλά ΝΕΡΙΤ plus με άλλο όνομα

14:30 Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στο μεγάλο στούντιο της ΕΡΤ3 η συνάντηση-ενημέρωση των εργαζομένων από τον προέδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον Διευθύνοντα Συμβούλο Λάμπη Ταγματάρχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη μερίδα των εργαζομένων προέρχονται από τον κόσμο που κράτησε ανοιχτή την ΕΡΤ3 τα τελευταία δύο χρόνια, και οι οποίοι πρόταξαν εξαιρετικά ριζοσπαστικές προτάσεις για την επαναλειτουργία του φορέα, όπως το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης, που δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στο νόμο επανέναρξης της ΕΡΤ. Επίσης έχουν ήδη εκφράσει από καιρό την διαφωνία τους για την επιλογή στο πρόσωπο του Λάμπη Ταγματάρχη.

Λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης δήλωναν αποφασισμένοι να επιμείνουν στις διεκδικήσεις τους. Στο χώρο της συνάντησης είχε αναρτηθεί από νωρίς ένα πανό που έγραφε "Κρατήσαμε την ΕΡΤ ανοιχτή για 2 χρόνια. Για την κοινωνία, με αυτοδιαχείριση και αυτοδιεύθυνση", και υπογραφή "Εργαζόμενοι Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3". «Σε λίγο θα εξηγήσουμε στο ΔΣ της ΕΡΤ ότι εμείς είμαστε τα κοινωνικά υποκείμενα της ιστορίας», έγραφε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο Facebook ένας εκ των μαχητικών δημοσιογράφων.

14:40 Τα ερωτηματικά για την ΕΡΤ3 είναι επιτακτικά και ο Λάμπης Ταγματάρχης εξηγεί τι θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα «Η ΕΡΤ3 δεν θα βγει στον αέρα στις 11 Ιουνίου», φέρεται να είπε. «Στις 11 Ιουνίου θα εκπέμψει ουσιαστικά η ΝΕΡΙΤ Plus με άλλο όνομα»

14:53 «Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα συνεχιστούν τα κοινωνικά μηνύματα στην ET3», φέρεται να είπε ο Λάμπης Ταγματάρχης, αναφερόμενος στα κινηματικά σποτάκια για τις Σκουριές, τη ΒΙΟΜΕ, την Coca Cola, τα οποία μεταδίδονται από το κανάλι την περίοδο που το διαχειρίζονται οι εργαζόμενοι.

15:07 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση σύμφωνα με το alterthess. Όσον αφορά τους συμβασιούχους ο Ταγματάρχης ξεκαθάρισε πως είναι μια αρμοδιότητα της κυβέρνησης η οποία γνωρίζει και έχει ενημερωθεί για το θέμα.  Τέλος ο Λάμπης Ταγματάρχης ξεκαθάρισε πως αναμένεται ενδεχομένως και αύριο να ανακοινωθεί η διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 και εντός των επόμενων ημερών να επαναλειτουργήσει στη συχνότητά της. Η πρόθεση της διοίκησης είναι να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με όλες τις δομές της, ωστόσο «το τι θα γίνει θα είναι συνάρτηση των ανθρώπων που επιστρέφουν και των τεχνικών δυνατοτήτων»

15:31 Αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση εργαζομένου της ΕΡΤ3, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, για το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των εργαζομένων της ΕΡΤ, δεν έχουν εμφανιστεί για την ενημέρωση από το ΔΣ και για να συνεισφέρουν στη λειτουργία του καναλιού, παρότι ήδη έχει ξεκινήσει η μισθοδοσία κι επισήμως από τον νέο φορέα. Οι τελευταίοι φαίνεται να μην επιθυμούν να επανέλθουν σε κτίρια που ακόμη ελέγχονται από το αυτοδιαχειριζόμενο μοντέλο των εργαζομένων,  προφασιζόμενοι ότι ακόμα τελούν «υπό κατάληψη». Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη συνυπήρχαν οι εγκαταστάσεις της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ και της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 στον ίδιο δρόμο, με μερικές εκατοντάδες μέτρα απόσταση.

15:44 Συζητήσεις εργαζομένων σε διαδρόμους και καφετέριες, στο απόηχο της επίσκεψης Ταγματάρχη, ενώπιον των σεναρίων για την επόμενη μέρα.

  • Στη συζήτηση παρενέβη και ο Γιώργος Αρχοντόπουλος (SOSτε το νερό), ο οποίος διάβασε προς τους εκπροσώπους του ΔΣ κείμενο υποστήριξης των εργαζόμενων της ΕΡΤ που έχουν ήδη υιοθετήσει 50 σωματεία, επισημαίνοντας την ανάγκη να παραμείνει το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης καθώς και να συνεχιστούν οι κινηματικές εκπομπές της ανοιχτής ΕΡΤ3 με όλους τους συντελεστές, υπαλλήλους και αλληλέγγυους. Η παρέμβαση καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους στο στούντιο
  • Σε σχέση με το προσωπικό, ο Λάμπης Ταγματάρχης ανέφερε ότι είναι ανοιχτή η πόρτα για μετατάξεις, επισημαίνοντας ότι ακόμη περιμένει να δει την ολοκλήρωση των αιτήσεων των εργαζομένων, προκειμένου να γνωρίζει τι προσωπικό θα επιστρέψει.
  • Οι δηλώσεις για το αν θα συνεχίσουν οι δομές τις ΕΡΤ δημιούργησαν επιφυλάξεις σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους, καθώς παρά τις προθέσεις, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν περιφερειακοί σταθμοί που δεν διαθέτουν επαρκές προσωπικό.

Μείνετε συνδεδεμένοι, θα ακολουθήσουν ενημερώσεις

Πηγή φωτογραφιών: Τέλλος Φίλης

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Ένα πουλάκι (τσιού) μου είπε ότι ο dimitrand θα παραμείνει και στο νέο σχήμα της ΕΡΤ. Πως θα ανεχτεί να εργάζεται δίπλα σε τζιχαντιστές και τρομοκράτες; Περιμένουμε να μάθουμε!

Εγγραφή στο all greek radio news