Επιστρέφει στις 11 Ιουνίου η Ελληνική Ραδιοφωνία

Επιστρέφει στα ερτζιανά το όνομα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μαζί με την επίσημη πλέον επαναφορά της ΕΡΤ. Την ημερομηνία που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το κλείσιμο της ΕΡΤ, στις 8 το πρωί, θα βγουν στον αέρα τα ραδιοφωνικά προγράμματα με το παλιό τους όνομα. Το Πρώτο Πρόγραμμα, το Δεύτερο, το Τρίτο και η ΕΡΑ Σπορ, φαίνεται ότι είναι έτοιμα να εκπέμψουν, ενώ η Φωνή της Ελλάδος στα βραχέα και ο πολύγλωσσος Φιλία θα βγουν στον αέρα σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, η συνολική αναδιοργάνωση του φορέα αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό, και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το Σεπτέμβρη για το πλήρες πρόγραμμα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

1653 εργαζόμενοι που εργάζονταν με συμβάσεις αορίστου χρόνου αναμένεται να επιστρέψουν στη δουλειά τους, συμπληρώνοντας τους υπαλλήλους της ΝΕΡΙΤ. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής λύση για τους εργαζόμενος με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που παρά τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν επαναπροσλαμβάνονται. Ουδέν νεότερον και για το περιοδικό της ΕΡΤ "Ραδιοτηλεόραση", για το οποίο έχουν εκφραστεί οι σκέψεις να λειτουργήσει διαδικτυακά.

Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί έξω από το ραδιομέγαρο συλαλλητήριο με κεντρικό σύνθημα "Νικήσαμε και συνεχίζουμε, για την ΕΡΤ των ονείρων μας και της κοινωνίας" και διεκδικώντας "ΕΡΤ ανοιχτή δημόσια, ελεύθερη, με όλες τις δομές της", καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η έλλειψη προσωπικού που προέκυψε από τις συνταξιοδοτήσεις, καθώς και πιθανές περικοπές, ίσως έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών.

Το κλίμα στα κτίρια της ΕΡΤ αναμένεται να μην είναι το καλύτερο, καθώς η συνύπαρξη των εργαζομένων που επέμειναν μέσω της ERT Open μαζί με τους «καλοθελητές» της ΝΕΡΙΤ και της ΔΤ θα είναι εξαιρετικά δύσκολη στην αρχή. Πάντως το ΔΣ φαίνεται ότι επέλεξε για τις κομβικές θέσεις προσωρινών συντονιστών άτομα που προέρχονται από την ERT Open. Έτσι, παρότι δεν πέρασε το μοντέλο αυτοδιαχείρισης που πρότειναν οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι, ίσως μπορέσουν να προωθήσουν τις δικές τους θέσεις μέσω των συντονιστών τους.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news