Προερχόμενοι από την "ERT Open" οι επικεφαλής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ο Γιώργος Γιουκάκης, απερχόμενος αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ προκρίνεται ως προσωρινός συντονιστής της  Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Στα ραδιόφωνα της νέας ΕΡΤ, θέσεις κλειδιά φέρονται να αναλαμβάνουν εργαζόμενοι που εργάστηκαν εντατικά τα δυο τελευταία χρόνια στην ERT Open. Έτσι τον ενημερωτικό τομέα φέρεται να αναλαμβάνει ο Νίκος Τσιμπίδας (Πρώτο Πρόγραμμα) ενώ τα ψυχαγωγικά προγράμματα ο Πάνος Χρυσοστόμου (Δεύτερο, Τρίτο, Kosmos). Θα οριστούν συντονιστές για το κάθε σταθμό ξεχωριστά, πρόσωπα όλα προερχόμενα μέσα από την ΕΡΤ. Η καταληκτική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα Τετάρτη. Ο καθηγητής και πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος αναλαμβάνει μάλλον τη θέση του προέδρου στη διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 και ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης  προορίζεται για τη γενική διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Θεσσαλονίκης.

Ένα μεγάλο ζήτημα για τη νέα διοίκηση είναι η διευθέτηση του αριθμού και της κατανομής των εργαζομένων των ραδιοφώνων. Προχθές είχαμε τη λήξη των συμβάσεων, με τις οποίες (υπο-)απασχολούνταν το προσωπικό του Δεύτερου και του Τρίτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, μέσω τρίτων εταιριών. Όσοι από αυτούς ήταν μόνιμοι στην παλιά ΕΡΤ θα επιστρέψουν με την παλιά τους σύμβαση, ωστόσο δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσοι θα βρεθούν ξανά στο δρόμο και αν το προσωπικό που θα καταμετρηθεί θα είναι επαρκές για τη λειτουργία των σταθμών.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος πάντως, δεσμεύτηκαν για τη λειτουργία όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ, και στην επαρχία, επιφυλασσόμενοι ωστόσο να δουν αν το προσωπικό που θα επιστρέψει είναι επαρκές.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Ελληνική δημοσιογραφία: όπου δεν προσφέρουμε ποτέ τις απαιτούμενες λεπτομέρειες που χρειάζεται ένα άρθρο. Θα ανοίξει η ΕΡΑ Σπορ; Τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης; Η Φωνή της Ελλάδας; Τα περιφερειακά ραδιόφωνα; 

Για να γράψουμε κάποιες πληροφορίες πρέπει να υπάρχουν. Η επίσημη απάντηση είναι ότι το ΔΣ θέλει να επιστρέψουν όλες οι δομές, αλλά επιφυλάσσεται για το αν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι.

Εγγραφή στο all greek radio news