Πολυπληθής παρουσία στα 28α γενέθλια του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM έδωσαν την περασμένη Τετάρτη το βράδυ πάνω από 800 Πειραιώτες που βρέθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος στη Μαρίνα Ζέας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τα 28 χρόνια λειτουργίας του αλλά και τα 28 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας στη χώρα μας. Τόσο οι δύο αίθουσες του Μουσείου όσο και ο προαύλιος χώρος γέμισαν ασφυκτικά από το πλήθος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πειραιά και έδωσε εντυπωσιακό παρών στην περίσταση.

 Πλώρη για το μέλλον

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π Στέλιος Μπρατσόλης, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους αλλά και την Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Αναστασία Αναγνωστοπούλου Παλούμπη για την παραχώρηση της αίθουσας, τόνισε ότι το «Κανάλι 1 90,4 fm» βάζει πλώρη για μία νέα πορεία, κάνει επανεκκίνηση ώστε να γίνει αισθητή η παρουσία του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας καθώς έχει όλες τις δυνατότητες για μια νέα σύγχρονη διαδρομή στην μπάντα των FM.

 Γ. Μώραλης: Το “Κανάλι 1” μπορεί να  διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε πως όταν ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου ήταν πολύ προβληματισμένος για το μέλλον Του Δημοτικού Ραδιοφώνου αφού και τα έξοδα ήταν μεγάλα, τα συσσωρευμένα χρέη πολλά και τα έσοδα ανύπαρκτα. Τώρα, όπως υπογράμμισε ο κ. Μώραλης, χάρη στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται από την διοίκηση, το «Κανάλι 1 90,4 fm»  βρίσκει το δρόμο του και μπορεί να πάει καλύτερα. Μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο αν αξιοποιηθεί όπως πρέπει. Επειδή ακριβώς το κλίμα έχει αλλάξει, κατέληξε ο Δήμαρχος και υπάρχουν προοπτικές, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε και να στηρίξουμε το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά για να πετύχει το καλύτερο.

 Γ. Κατρούγκαλος: Το Ραδιόφωνο του Πειραιά να ξεπεράσει τα 100 χρόνια

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά να ξεπεράσει τα 100 χρόνια και να έχει πάντα ανοδική πορεία, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Ανδρέας Ανδριανόπουλος, που επί δημαρχίας του ιδρύθηκε το «Κανάλι 1 90,4 fm», τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι πέρασαν 28 χρόνια από τότε που στήθηκε η πρώτη κεραία του σταθμού στον Προφήτη Ηλία και ευχήθηκε μακροημέρευση και επιτυχίες.

Τ. Αβραμίδης: Το “Κανάλι 1” θα βρει τα πατήματά του 

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π Τάκης Αβραμίδης υπογράμμισε ότι με σύνεση και μεθοδικότητα το «Κανάλι 1 90,4 fm» θα βρει τα πατήματά του και θα πετύχει τους στόχους του.

Στη συνέχεια η Διοίκηση του σταθμού μαζί με το Δήμαρχο Πειραιά απένειμαν τιμητική διάκριση στη δημοσιογράφο Σοφία Φασουλάκη για λογαριασμό του αείμνηστου συζύγου της Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη που διετέλεσε διευθυντής του Σταθμού. Η κ. Φασουλάκη φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε το “Κανάλι Ένα” και το Δήμαρχο για τη σημαντική διάκριση.

Το «Κανάλι 1 90,4 fm» όμως βραβεύτηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό από τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού δια του Γραμματέα του Αντώνη Γλύκα και των ιστορικών παλαιμάχων του ΟΣΦΠ Ηλία Ρωσσίδη, Ηλία Υφαντή, Κώστα Πολυχρονίου, Μπάμπη Σταυρόπουλο, Πέτρο Καραβίτη, Γιώργο Κωττάκη και Άρη Τσατσαρίδη

Στην εκδήλωση, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Βουρλάκος.

Πάρα πολλές ήταν και οι επώνυμες παρουσίες που έδωσαν ξεχωριστό τόνο και απέδειξαν ότι το «Κανάλι 1 90,4 fm» μπορεί να κάνει παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα και ότι υπολογίζεται σοβαρά απ’ όλες τις βαθμίδες της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, αθλητικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

 Χθες διαβάσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι «…Το ΔΣ της δημοτικής εταιρείας του ραδιοφώνου του Δήμου Πειραιά έστειλε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη έξι ηχοληπτών,….»Στις 8 Δεκεμβρίου 2012 σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ έγραφε: «Η διοίκηση του δημοτικού  ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» λοιπόν λέει ότι «απολύει» συναδέλφους μας τεχνικούς χωρίς αποζημίωση και εν μέσω απεργιακής κινητοποίησης, καθώς τους έχει απλήρωτους από  τον Ιούλιο και τους χρωστά άδειες του 2011 και του 2012.Η διοίκηση του δημοτικού  ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» βρήκε τον τρόπο έτσι να πετάξει χριστουγεννιάτικα στον δρόμο τους συναδέλφους μας που απεργούν. Εντελώς τυχαία μόνο τους απεργούς. Βρήκαν την ώρα οι συνεχιστές της προηγούμενης διοίκησης να λύσουν τους λογαριασμούς τους με κάθε έναν που στέκεται όρθιος. Που αντιδρά και απεργεί, όταν δεν πληρώνεται για την εργασία του.»Ενημερώνουμε τον ΛΑΟ του Πειραιά και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο ότι από τις 5 και 6 Δεκεμβρίου του 2012 μέχρι και σήμερα τόσο η προηγούμενη διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1», όσο και η τωρινή, χρησιμοποιεί, μετά τις απολύσεις των ηχοληπτών, άλλους εργαζόμενους για να κάνουν τους ηχολήπτες, εργαζόμενους τους οποίους ΔΕΝ έχει προσλάβει ως ηχολήπτες. Γι αυτό και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τους κατέστησε ελεγκτέους, πολλάκις, μετά από τις παρεμβάσεις του ΔΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ.Δηλαδή με λίγα λόγια απελύθησαν οι συνδικαλισμένοι ηχολήπτες της Ε.Τ.Ε.Ρ που είχαν σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, για να κάνουν την εργασία τους άτομα άλλων ειδικοτήτων, ασυνδικάλιστοι και με σχέση εργασίας ελαστική (ορισμένου χρόνου κλπ.).Τονίζουμε ότι οι ηχολήπτες του «Καναλιού 1» κέρδισαν το δικαστήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς βγήκε απόφαση υπέρ τους η οποία δεν έχει εκτελεσθεί. Την ίδια ώρα η Νέα Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά προσπαθεί στέλνοντας επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών να πάρει την άδεια από τον Υπουργό και να υποκαταστήσει τους απεργούς απολυθέντες συναδέλφους μας (απελύθησαν χωρίς αποζημίωση) με νέους εργαζόμενους, ώστε να δημιουργήσει μια νέα στρατιά ομήρων υποαπασχολούμενων εργαζομένων και να καλλιεργηθεί ένα ιδιότυπο πεδίο αντιπαρατιθέμενων εργαζομένων με τους απολυθέντες.Νέα διοίκηση παλιές πρακτικές. Δεν πέφτουμε δα και από τα σύννεφα. Παρ’ όλα ταύτα ζητάμε από τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβουν ώστε να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι αντεργατικής συμπεριφοράς και αντισυνδικαλιστικής πρακτικής της διοίκησης του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1».

  • Απαιτούμε οι αδίκως απολυθέντες συνάδελφοι ηχολήπτες του «Καναλιού 1» να επιστρέψουν στην εργασία τους αμέσως.
  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια υποκατάστασής τους στις θέσεις εργασίας τους.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για κάθε εργαζόμενο τεχνικό στην Ραδιοφωνία όπως η προσφάτως υπογραφείσα ΣΣΕ μας επιτάσσει.

Η εργασία είναι δικαίωμα.Σεβασμός στην υπογραφείσα ΣΣΕ μας από την εργοδοσία.Συνεχής αγώνας μέχρι τα δικαιώματα των εργαζομένων να γίνουν επιτέλους ΝΟΜΟΣ.

Εγγραφή στο all greek radio news