Επίσημο: Ταγματάρχης Διευθύνων της ΕΡΤ, Τσακνής Πρόεδρος

Με δελτίο τύπου από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ. Όπως είχε συζητηθεί τις τελευταίες ημέρες, πρόεδρος του ΔΣ ορίστηκε ο μουσικός Διονύσης Τσακνής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας (και με τις περισσότερες αρμοδιότητες) ο δημοσιογράφος Λάμπης Ταγματάρχης, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις στην ΕΡΤ αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Ως μέλη ορίζονται οι Μιχάλης Γρηγορίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Νίκος Τρανός.

Συνολικά κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, και «αξιολογήθηκαν με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ. Μετά από την πρώτη φάση της προεπιλογής διενεργήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους υποψηφίους και υποψήφιες.

Η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία. Η διαφανής διαδικασία επιλογής και οι ικανότητες των μελών του Δ.Σ. μπορούν να εγγυηθούν μια μη κομματική, πλουραλιστική Ε.Ρ.Τ. στην υπηρεσία του λαού και όχι στην υπηρεσία μεγάλων, ή και μικρότερων, συμφερόντων»

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news