Άνοιξαν οι πύλες του ραδιομεγάρου για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Μετά από συγκέντρωση των εργαζόμενων της «Ανοιχτής ΕΡΤ» μπροστά στο Ραδιομέγαρο, άνοιξαν στις 10.45 σήμερα το πρωί οι πύλες και οι εργαζόμενοι μπόρεσαν και εισήλθαν μετά από 2 χρόνια στο κτίριο, με δάκρυα στα μάτια και σχηματίζοντας στο σήμα της νίκης στα δάχτυλα τους. Οι εργαζόμενοι «έσπασαν» την οδηγία "χουνέρι" του απερχόμενου ΔΣ (της πρώην ΝΕΡΙΤ) ότι οι «εργαζόμενοι θα μπαίνουν αλφαβητικά» και σε έναν μεγάλο συμβολισμό κατάφεραν να μπουν στο κτίριο πριν από το νεοδιορισμένο από την Κυβέρνηση διοικητικό συμβούλιο, για το οποίο έχουν εκφραστεί πολλές διαφωνίες.

Όπως γράφουν οι «Τυπολογίες» μετά το άνοιγμα της πύλης οι εργαζόμενοι έφτασαν στην κεντρική είσοδο του Ραδιομεγάρου και τίμησαν τους νεκρούς της ΕΡΤ, κρατώντας ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, που επιστρέφει στη θέση που κατείχε πριν από 3 περίπου χρόνια. Στη συνέχεια εισήλθαν στο κτίριο και μετέβησαν στο Studio B της Ραδιοφωνίας στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου, όπου πραγματοποιούν συνέλευση. Στο κυλικείο του Ραδιομεγάρου οι τηλεοράσεις μεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΤ3 που συνεχίζει να λειτουργεί σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης από τη Θεσσαλονίκη (και σήμερα το βράδυ διοργανώνει ανοιχτή γιορτή).

Το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, τώρα που έχουν και πάλη την εργασία τους, είναι η αξιοπρέπειά τους: αν η επόμενη μέρα που θα διαμορφωθεί στην ΕΡΤ, θα έχει κάποια σχέση με τα όσα είχαν οραματιστεί οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της «Ανοιχτής ΕΡΤ» αυτά τα δυο χρόνια της αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας. Η επιλογή του Λάμπτη Ταγματάρχη ως νέου Διευθύνοντα Συμβούλου φαίνεται να αφήνει πολλούς δυσαρεστημένους, θυμίζοντας ότι το όνομά του είχε εμπλακεί σε μια σκοτεινή περίοδο με σοβαρά σενάρια περικοπών για την ΕΡΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή Ταγματάρχη έγινε από το στενό επιτελείο Τσίπρα -Νίκου Παππά, χωρίς καμία διαβούλευση με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο σε συζητήσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο επιμένουν ότι θα κάνουν τα πάντα ώστε οι συνελεύσεις των εργαζομένων να παίξουν τον πρώτο ρόλο στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας του δημόσιου φορέα.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Ναι, όσο έστειλαν οι προηγούμενοι στη Ρηγίλλης τους λογαρισμούς για τις εξωτερικές απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων χωρίς διαγωνισμό για να λειτουργεήσει η ΔΤ.

Εγγραφή στο all greek radio news