Έκλεισε λόγω δικαιωμάτων η θρυλική υπηρεσία μουσικής Grooveshark

Το Grooveshark, η υπηρεσία συνεχούς ροής μουσικής έκλεισε οριστικά. Η υπηρεσία ξεκίνησε το 2006, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν ό,τι τραγούδι ήθελαν, επιτρέποντας σε 35 εκατομμύρια χρήστες να στριμάρουν τα κομμάτια  δωρεάν. Το 2011, οι γίγαντες της μουσικής βιομηχανίας Universal, Warner, και η Sony άρχισαν νομικές ενέργειες προκειμένου να σταματήσουν την ιστοσελίδα. Από τις εκατοντάδες χιλιάδες των τραγουδιών που είναι διαθέσιμα για την υπηρεσία, σχεδόν 6000 βρέθηκαν να έχουν φορτωθεί προσωπικά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Τεχνικό Διευθυντή της Grooveshark. Η μητρική εταιρεία Grooveshark, το Escape Media, θα μπορούσε να χρεωθεί για ποσά μέχρι και 736 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Σύμφωνα με το re/code επιτεύχθηκε διακανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα υπάρχουν κυρώσεις, αλλά ο σέρβερε θα έπρεπε να κλείσει, στους εξυπηρετητές θα έπρεπε να διαγραφούν όλες οι μουσικές και το Grooveshark να παροτρύνει τους λάτρεις της μουσικής να χρησιμοποιούν νόμιμες, συνδρομητικές υπηρεσίες.

Το παρακάτω είναι το μήνυμα που φαίνεται σε όσους επισκέπτονται το Grooveshark.com:

Αγαπητοί λάτρεις της μουσικής,

Σήμερα κλείνει το Grooveshark.

Ξεκινήσαμε από σχεδόν δέκα χρόνια με στόχο να βοηθήσει τους φίλους της μουσικής να μοιραστούν και να ανακαλύψουν τη μουσική. Όμως, παρά τις καλύτερες προθέσεις, κάναμε πολύ σοβαρά λάθη. Δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άδειες από τους κατόχους των δικαιωμάτων για τα τεράστια ποσά μουσικής στην υπηρεσία.

Αυτό ήταν λάθος. Ζητούμε συγγνώμη. Χωρίς επιφύλαξη.

Ως μέρος της συμφωνίας διακανονισμού με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, έχουμε συμφωνήσει να παύσουμε να λειτουργούμε αμέσως, να καθαρίσουμε όλα τα δεδομένα στους διακομιστές μας και να παραδώσουμε την ιδιοκτησία αυτής της ιστοσελίδας, τις κινητές εφαρμογές μας και την πνευματική ιδιοκτησία τους, περιλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τα πνευματικά δικαιώματα μας.

Από την στιγμή της έναρξής μας, λίγες μουσικές υπηρεσίες παρείχαν την εμπειρία θελήσαμε να προσφέρουμε - και νομίζουμε ότι άξιζε. Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει πλέον. Υπάρχουν πλέον εκατοντάδες φιλικές προς τους ακροατές καθώς και προσιτές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για σας να τις επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των Spotify, Deezer, Google Play, Beats Music, Rhapsody και Rdio, μεταξύ πολλών άλλων.

Εάν αγαπάτε τη μουσική και σέβεστε τους καλλιτέχνες, τους στιχουργούς και όλους όσοι καθιστούν δυνατή την ύπαρξη της μουσικής, χρησιμοποιήστε μια αδειοδοτημένη υπηρεσία που αντισταθμίζει τα δικαιώματα καλλιτεχνών και άλλων κατόχων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολλές μεγάλες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο μέρος που ζείτε, εδώ: http://whymusicmatters.com/find-music.

Ήταν ένα προνόμιο να γνωρίσουμε τόσους πολλούς από εσάς και να απολαύσουμε τόσο πολλή μουσική μαζί. Σας ευχαριστούμε για την ύπαρξη τέτοιων παθιασμένους φίλων

Δικοί σας για τη μουσική, οι φίλοι σας στο Grooveshark
30 Απριλίου 2015

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news