Τα γενέθλια της ΕΡΑ Σπορ συμπίπτουν με την Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

22 χρόνια από τη γέννησή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ σημειώθηκαν στις 3 Μαΐου. Τη «σύμπτωση που γεννάει συμβολισμούς» μας θυμίζει με άρθρο της η συνδικαλιστική παράταξη των δημοσιογράφων "Financial Crimes" καθώς την ίδια  ημερομηνία τιμάται η  Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου. Το αθλητικό ραδιόφωνο της δημόσιας ραδιοφωνίας που βγήκε εκτός αέρα με το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου, αλλά συνέχισε να εκπέμπει από τις συχνότητες της «Ανοιχτής ΕΡΤ» και των επαρχιακών σταθμών της ΕΡΑ με ομάδα εργαζομένων που συνέχισαν να παρέχουν αθλητική ενημέρωση.

Λόγω έλλειψης προσωπικού, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αποφάσισε κατά την επαναδημιουργία της δημόσιας ραδιοφωνίας να μην συμπεριλάβει ξεχωριστή αθλητική συχνότητα, συγχωνεύοντας το αθλητικό με το ενημερωτικό  πρόγραμμα. Με την επανασύσταση της ΕΡΤ, υπάρχουν προσδοκίες ότι το αθλητικό ραδιόφωνο θα επανέλθει σε δικιά του ξεχωριστή συχνότητα.

«Σύντομα θα ακούτε την ΕΡΑ Σπορ και πάλι από τη θρυλική συχνότητα των 101,8», προανήγγειλε ο μεσημεριανός αθλητικός παραγωγός Τάσος Επιτρόπου από μικροφώνου, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news