Ψηφίστηκε στο σύνολό του το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ #ERT

Ολοκληρώθηκε 20 λεπτά μετά τη μία τα μεσάνυχτα η ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.  Στη μαραθώνια συνεδρίαση δεν έλειψε η αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.«Όχι» ψήφισαν η ΝΔ, το Ποτάμι το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσετο ΚΚΕ. Παρά την αποχώρηση των βουλευτών η απόφαση καταχυροκροτήθηκε, ενώ όσοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από την τηλεόραση της Βουλής μπόρεσαν να δουν την κάμερα να γυρίζει προς τα θεωρεία, όπου βρίσκονταν ομάδα των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ERT Open.

Οι τελευταίες ώρες της συνεδρίασης χαρακτηρίστηκαν από ανταλλαγή κατηγοριών ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ βουλευτών των αντίπαλων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την ΕΡΤ για σύγκρουση συμφερόντων, λέγοντας ότι «δεν μπορείς να ψηφίζεις το νομοσχέδιο το οποίο θα σε επαναπροσλάβει», προκαλώντας έντονη αντίδραση της Αγλαΐας Κυρίτση και του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Ωστοσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου παίνεψε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και την ΠΟΣΠΕΡΤ και αντέστρεψε τις κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέροντας την προκλητική υπεράσπιση των συμφερόντων της Digea, καθώς και τις απευθείας αναθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τη ΔΤ, ακόμα και σε εταιρίες που ανήκαν σε άλλα κανάλια.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επίσης προέτρεψε τον Υπουργό Νίκο Παππά να λάβει υπόψι του επισημάνσεις και μικροδιορθώσεις, καθώς και κριτική που προέρχεται από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο επόμενο νομοθέτημα που ετοιμάζεται, αλλά και να βρεθεί τρόπος να τιμηθούν οι οικογένειες των 20 εργαζομένων της ΕΡΤ που έφυγαν από τη ζωή κατά τη διάρκεια του διετούς αγώνα.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter το The Press Project από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στη Βουλή

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news