Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Ταγματάρχη επικεφαλής της ΕΡΤ

Για την ηγεσία της νέα ΕΡΤ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι σκέφτεται να επιλέξει ονόματα από έναν ευρύτερο χώρο στο πλαίσιο της γενικής «κοινωνικής συναίνεσης». Το όνομα που παίζει ως φαβορί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι ο Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος είχε την ίδια θέση την περίοδο 2010-2012. Ωστόσο η προοπτική αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καταρχήν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που θυμούνται την αντισυνδικαλιστική στάση του κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας, επί κυβέρνησης Παπαδήμου:

«Από το γραφείο του δίνονταν στον Καψή, επί κυβέρνησης Παπαδήμου, στοιχεία για τη νόμιμη χρήση των ρεπό και των αδειών ώστε να σπάσει η απεργία. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο για να συκοφαντηθεί ο αγώνας.» Αποτελεί σίγουρα μια καταγγελία που μια αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει απαρατήρητη.

Παράλληλα, σε ένα από τα λίγα επώνυμα άρθρα «γνώμης» πάνω στο ζήτημα, ο Κώστας Εφήμερος σημειώνει «Για αυτό μωρέ έγινε ο αγώνας επί 25 μήνες; Αυτό θα είναι το όνομα που θα συμβολίσει τη νέα μέρα στην ΕΡΤ; Ανάμεσα σε όλους εκείνους τους εργαζόμενους που έχουν περάσει από την δημόσια ραδιοτηλεόραση θα επιλεγεί κάποιος που είχε υπηρετήσει από την ίδια θέση την εποχή που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε»

Επιμένουν στο μοντέλο της Γενικής Συνέλευσης

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι της ERT Open, που έδωσαν τον πολύμηνο αγώνα και κατέκτησαν το μοντέλο της αυτοοργάνωσης χωρίς προϊστάμενους και ΔΣ, επιμένουν στον τρόπο λειτουργίας που έχουν κατακτήσει. Γνωστός δημοσιογράφος έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Περί προέδρων, Γενικών αρχηγών και γραμματέων... Όσοι παίζουν με τον αγώνα μας και την αγωνία μας, μάλλον επιθυμούν σούτια (επί το λαϊκόν...) Όπως και να έχει οι Λάμπηδες και οι Χαραλάμπηδες θα λαμβάνουν μια ενημέρωση... για τις αποφάσεις της όποιας νέας διοίκησης της ΕΡΤ, από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ. Αν κάποιος ευελπιστεί να λειτουργήσει η ΕΡΤ όπως τον παλιό... κακό καιρό κοιμάται και ονειρεύεται όρθιος... Ο αγώνας μας θα γίνει σημαία της ΕΡΤ είτε το θέλουν, είτε όχι... Απλά, όμορφα και δημοκρατικά. Όπως ακριβώς παλέψαμε και παλεύουμε από τις 11 Ιούνη του 2013 μέχρι σήμερα.»

Επισημαίνεται επίσης ότι στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ την Παρασκευή 24 Απρίλη υπήρξε ομόφωνη συμφωνία από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ Αθήνας να σεβαστούν και να υποστηρίξουν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ στην Θεσσαλονίκη.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Πάντως δεν έχουμε μάθει τίποτα για τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ (που στην πραγματικότητα είναι η νέα ονομασία της ΕΔΤ, ΔΤ, ΝΕΡΙΤ)...

Εγγραφή στο all greek radio news