Ιδρύθηκε η εταιρία των εργαζομένων για την αυτοδιαχείριση του Ξένιου

Στην ίδρυση του φορέα που θα διαχειριστεί τη συχνότητα του πρώην δημοτικού ραδιόφωνου Άνω Λιοσίων «Ξένιος 94.3», προχώρησαν την 20η Απριλίου οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού. Οι εργαζόμενοι, με βάση ειδικό νόμο, όντας μακροχρόνια απλήρωτοι, δικαιούνται την άδεια του χρεωκοπημένου ραδιοσταθμού. Πρόκειται για την εταιρία «Ράδιο Αττικής Πρώτο Πλάνο ΙΚΕ» που καταχωρήθηκε στα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι του Ξένιου παράλληλα εξακολουθούν να βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον δήμο Φυλής για οφειλόμενα και αποζημιώσεις. Αναρτώντας την σχετική απόφαση στην σελίδα τους στο facebook σημείωσαν: «Συνεχίζουμε με πράξεις,αφού είμαστε αναγκασμένοι, να αποδεικνύουμε σε κάποιους συνεχώς ότι, δεν είμαστε ελέφαντες... συνεχίζουμε τον επίπονο και μακροχρόνιο δικαστικό μας αγώνα,και τώρα που φτάνουμε σιγά-σιγά στο τέλος του, μετά και την εκδίκαση της έφεσης που έγινε (21-4-2015), θα δούμε στο τέλος την σούμα του λογαριασμού!!!»

Το επόμενο -και πιο δύσκολο- βήμα για την επαναλειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού είναι να βρεθεί πομπός και τρόπος ώστε αυτός να εγκατασταθεί σε ένα από τα κέντρα εκπομπής της Αττικής, δεδομένου ότι το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό. Στη συνέχεια πρέπει να βρεθούν και να στηθούν εγκαταστάσεις παραγωγής προγράμματος, αφού οι παλιές θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία του δήμου. Στο πρακτικό κομμάτι της επαναλειτουργίας έχουν «κολλήσει» και άλλα ραδιόφωνα υπό αυτοδιαχείρηση, όπως ο Best FM ή ο Star FM της Θεσσαλονίκης.

Τη συχνότητα του Ξένιου στους 94,3 λιμαίνονται τα τελευταία χρόνια «επαγγελματίες» πειρατές με μουσικό πρόγραμμα και διαφημίσεις.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news