Το «πραξικόπημα» στη Λιλιπούπολη: ραδιοφωνικό αφιέρωμα για την 21η Απρίλη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 47 ετών από το πραξικόπημα και την επιβολή της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας, ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος παρουσιάζει μέσα από τις συχνότητες του Πρώτου την Τρίτη 21 Απριλίου και ώρα 11.00 ένα τρίωρο αφιέρωμα υπό τον τίτλο «H Επταετία που αρχίζουμε να λησμονούμε;»

Πρόσωπα που έζησαν την ιστορία της εποχής, κοινωνικοί επιστήμονες και άνθρωποι του πολιτισμού αναφέρουν και αναλύουν ορισμένες από τις σημαντικότερες – αλλά όχι απαραίτητα συζητημένες – πτυχές της χούντας που επηρέασαν την πορεία της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο την περίοδο της επταετίας, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και σήμερα.

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Δημήτρης Χαραλάμπης, ο αντιστράτηγος ε.α. Τάκης Παπαγεωργόπουλος, ο οικονομολόγος Σωτήρης Βαλντέν, ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς, ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης, ο εικαστικός Γιάννης Ψυχοπαίδης κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται ηχητικά ντοκουμέντα από την περίοδο της δικτατορίας και μουσική της εποχής, ενώ νέοι του σήμερα μιλούν για το τι ξέρουν – ή δεν γνωρίζουν – για την επταετία.

Την ίδια ημέρα στις 07.30, οι ακροατές του Πρώτου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ένα επετειακό επεισόδιο της ιστορικής Λιλιπούπολης, με τίτλο «Πραξικόπημα». Ο δήμαρχος Χαρχούδας, η Πιπινέζα και ο Πρίγκιπας καταλαμβάνουν τον ραδιοφωνικό σταθμό της Λιλιπούπολης και θεσπίζουν νέους αυστηρούς κανόνες για τις εκπομπές και τη λειτουργία του, αλλά και για όλη τη Λιλιπούπολη. Το συγκεκριμένο επεισόδιο, μετά την ψηφιακή ηχητική επεξεργασία και αποκατάστασή του, παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά από τρεις περίπου δεκαετίες, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου 1967. Η επιμέλεια είναι του Σιδερή Πρίντεζη.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news